Duben 2005  

 

Home
Akce
Produkty
Ke stažení
Ceník

 

NL   FR   EN   DE   CZ

 

 
     




STATIKA 2005 – SCIA seminář v hotelu SKI, Nové Město na Moravě

Byly přidány další položky do CAE-FAQ sekce. Zde najdete odpovědi na Vaše nejčastější otázky týkající se software NEXIS a ESA PT, ....

Vyplněním tohoto formuláře si rezervujete svoji kopii exkluzivní, 184 stránkové publikace SCIA User Contest Book application form. (k dispozici od 19/05/2005).





Ukázky z Allplan Architecture a Engineering









 
  

 

  Vážený čtenáři eNews,

jaro je konečně tady a jako každý rok na jaře pořádáme seminář zaměřený na využití software při návrhu a posouzení stavebních konstrukcí. Dovolujeme si Vás pozvat na jubilejní 5. ročník semináře STATIKA 2005. Akce se uskuteční 19. a 20. května 2005 v hotelu SKI v Novém Městě na Moravě. Další informace a přihlášku lze získat na internetové adrese  www.scia.cz/akce/statika2005.htm nebo u ing. Dagmar Králové, tel.: 545 193 526 .
 
V tomto vydání najdete:

Informace z firmy SCIA: Produktivní navrhování konstrukcí prostřednictvím IT
Novinky v produktech: Nové moduly v Allplanu, ocelové konstrukce a kruhové objezdy
Stavební trh:  Evropský technologický program pro stavebnictví
Projekty klientů: Vítězové soutěže SCIA User Contest 2005
Tipy & Triky: Rozšířený CAD tvar

Informace z firmy SCIA: Produktivní narhování konstrukcí prostřednictvím IT


SCIA je známa jako dodavatel software pro komplexní výpočetní analýzu a navrhování konstrukcí; její produkty ESA PT (Profesionální Technologie), NEXIS 32 a FEAT si pro svoji práci  zvolilo více než 4000 klientů na celém světě. SCIA je jednou z nemnoha firem na poli CAE software, které se podařilo plně přepracovat a přepsat její základní software do moderního prostředí COM objektů.

Méně známé jsou aktivity firmy na poli specializovaných projektů, které SCIA vytváří pro konkrétní klienty. Tyto projekty se realizují ve třech hlavních oblastech: software pro výrobce ocelových konstrukcí, software pro betonové prefabrikáty a speciální aplikace pro navrhování.

Prudké zvýšení cen oceli vedlo obchodní společnosti k investicím do krátkodobých výrobních jednotek; v minulém roce SCIA instalovala ‘software pro řízení a organizaci výroby’ v desítkách společností, velká část z nich působí ... <více>

Nové moduly v Allplanu: ocelové konstrukce a kruhové objezdy

 


Allplan Steel Design

V běžném prostředí Allplanu s jeho standarními objekty jako jsou cihlové zdi, betonové sloupy, podlahy, prosklenná okna, zabudované ocelové prvky, ... je nyní možné pracovat s takzvanými „ocelářskými šablonami“. Stačí si vybrat z velkého množství připravených parametrických šablon a snadno lze vymodelovat požadovanou ocelovou konstrukci včetně přípojů. Je nejen možné upravovat model v prostředí Allplanu prostřednictvím změny jeho parametrů, ale totéž lze provést v prostředí ESA PT. Například po optimalizaci a následné změně profilů provedené v ESA PT jsou změny okamžitě viditelné také v prostředí Allplanu.
Stejně jako obvykle lze pak v Allplanu na tomto modelu generovat pohledy a řezy ... <více>

Stavební trh: Evropský technologický program pro stavebnictví

 


První setkání Evropského technologického programu pro stavebnictví se konalo 1. března 2005 v Bruselu. Cílem tohoto programu je zvýšit produktivitu a konkurenceschopnost stavebnictví. Tato iniciativa je podporována Evropskou radou pro architekturu.

Na Evropském technologickém programu se podílí  reprezentanti všech odvětví a oborů stavebnictví – dodavatelé, investoři, architekti, inženýři, výrobci stavebních hmot a  materiálů, pracovníci výzkumu a také zástupci dalších oblastí přímo či nepřímo spjatí se stavebnictvím t.j. národní vlády, členové Evropského parlamentu, zástupci měst, finančních institucí, zájmové skupiny, atd ... <více>

Vítězové soutěže SCIA User Contest 2005

 

V minulých eNews jsme vás seznámili se soutěží SCIA User Contest 2005.

V polovině měsíce února zasedala mezinárodní porota složená z univerzitních profesorů a zástupců významných firem, která hodnotila 85 projektů. Porota měla obtížný úkol, protože úroveň zúčastněných projektů a forma jejich prezentace, byla extrémně vysoká.

Vítězové jednotlivých kategorií jsou …<více>

Tipy & Triky: Rozšíření CAD tvaru

 

V rozšířeném režimu může být CAD tvar konstrukce doplněn o výpočet koncových ořezů ve styku prutů

Tato možnost je dostupná v menu Opravit, kde jsou k dispozici různé metody. Například použitím možnosti Spojit lze vygenerovat oříznutí konců prutů, dokonce s mezerou mezi nimi:

Pomocí těchto funkcí lze CAD tvar doplnit ... <více>.


O těchto SCIA eNews

 


Pokud jste eNews obdrželi na špatnou e-mailovou adresu nebo pokud chcete, aby vám byly zasílány na jinou adresu, oznamte nám prosím správnou e-mailovou adresu.
Pokud chcete odběr eNews, pošlete nám e-mail a jako předmět uveďte 'unsubscribe' a připojte adresu, na kterou nechcete eNews dále zasílat.
Napište nám, o jakých tématech byste se chtěli v eNews dočíst. Budeme také rádi, pokud nám sdělíte své myšlenky nebo návrhy týkající se zlepšení eNews.   

 

SCIA Praha  -  Thákurova 3, 160 00 Praha 6
Tel: (+420) 02 - 2432 2425 -  Fax (+420) 02 - 2432 2288

SCIA Brno  -  Slavíčkova 1a, 638 00 Brno
Tel: (+420) 05 - 4519 3526   -  Fax (+420) 05 - 4519 3533

SCIA SK Nám. hrdinov 5, 010 03 Žilina
Tel: (+421) 89 - 500 3070-2   -  Fax (+421) 89 - 500 3072

   
Copyright © 2005 SCIA Group nv-