Is deze eNews niet leesbaar? Lees dan onze website versie
Scia header
 

 

Laatste Nieuws

 
     

De Nemetschek Engineering User Contest is afgesloten en de winnaars worden in de maand mei voorsteld. De 122 interessante projecten worden gepresenteerd in een full-colour boek, dat in een oplage van 13.000 copies zal verspreid worden.

Het is pas beschikbaar in mei maar u kan nu al uw gratis exemplaar reserveren.

 
     

Wat is uw mening over de Nemetschek Scia eNews?
Vul deze korte vragenlijst in.

Scia eNews enquête

 
     
De nieuwe Scia Engineer 2009 catalogi zijn er. Download ze vandaag nog in onze vrije downloads sectie.  
     
We nodigen u uit om onze nieuwe witboek "Scia Scaffolding garandeert een precies ontwerp en een aanzienlijke tijdswinst in het werkproces" te lezen. meer ...  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de volgende laatste service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie. Indien u een onderhoudscontract heeft en desondanks toch geen toegang tot deze sectie, vraag dan hier uw gebruikersnaam en paswoord aan.  
 
  • Scia Engineer 2008.1.222
  • ESA-Prima Win 3.100.230
  • Allplan 2008.0e1
 
     
   

 

Opleidingen

 
     
Bezoek onze nieuwe, interactieve eLearning tool, waardoor het op afstand aanleren van de basisfuncties van Scia Engineer realiteit wordt. meer ...

Start Scia Engineer eLearning
 
     
Scia Engineer  
 
  • Basiscursus
 
     
Allplan BIM  
 
  • Basiscursus
 
     
  Raadpleeg onze opleidingsagenda. Schrijf u online in ...  
     
   

 

Software Galerij

 
     

'Staven enkel druk' in Scia Engineer

 
     
  Druk in 2D muur in metselwerk  
  Druk in 2D muur in metselwerk  
     
   
   

April 2009

 
 


Beste eNews-lezer,

In deze eNews stellen we u een mooi staaltje voor van hoe Scia Engineer door ILF Consulting Engineers gebruikt is voor de uitwerking van hun onderzoeksproject over de brandveiligheid van tunnels. Verder presenteren we u een project van Structo nv, namelijk de uitbreiding van een industriële precast constructie en om te eindigen biedt onze supportafdeling u een stukje aan over de verschillende manieren om een Allplan model naar Scia Engineer te transfereren. Veel leesplezier!

Thema’s van deze maand:

 


 

Brandveilige verkeerstunnels ontwerpen met Scia Engineer

 
   

De firma ILF Consulting Engineers, met hoofdkwartier in Innsbruck (Oostenrijk) en 30 kantoren wereldwijd (Europa, USA, Azië, zie www.ilf.com), beschikt over een toegewijd team voor het ontwerp en controle van tunnels.

Dr. Dipl. Ing. Klaus Schmid staat aan het hoofd van de afdeling. Samen met het Duits Ministerie voor Verkeer (Bundesanstalt für Strassenverkehr / BASt) heeft hij een onderzoekspaper over het veilig ontwerpen van tunnels gepubliceerd (onderzoeksproject #15.428).

De gloednieuwe functie “brandveiligheidscontrole voor beton" van Scia Engineer werd al direct bij de release uitgebreid gebruikt bij het onderzoek.

Dr. K. Schmid legt uit: “Een tunneldoorsnede wordt met balkelementen gemodelleerd; hierop wordt een temperatuur-afstandscurve toegepast waarmee effecten van vuur worden gesimuleerd. De hoge temperaturen doorheen de tunnelwanden verminderen de ... meer

ILF Consulting Engineers

 
 
 

Structo nv - Aanbouw Volvo Cars Gent (B)

 
     
 

Over Structo nv
Het bedrijf werd in 1948 opgericht en is specialist in de prefabricatie, van voorstudie tot en met montage. Structo nv is actief aan de basis van vele bouwwerken, zowel industriële als op het gebied van infrastructuur.

Beschrijving van het gebouw
In dit project gaat het specifiek over een aanbouw van 24 m op 54 m grondoppervlakte, met een hoogte van 20 m. Een typisch industriële opbouw op een raster van 12 op 18 m, met een tussenvloer op 8 m. Het gebouw werd tegen een bestaande structuur, gelijkaardig in opbouw, aangebouwd. Op de vloer werd een mobiele belasting van 1 ton per vierkante meter gevraagd. Voor de tussenvloer werd dan ook geopteerd voor het gebruik van TT-elementen met een druklaag van 120 mm beton. Elk element is 6 m lang en weegt 5.5 ton. Deze zelfdragende vloer wordt gedragen door secundaire verdiepingsbalken van 18 m lang met een hoogte van 1.60 m en een gewicht van elk om en bij de 24 ton.

Aangezien de aanbouw aan een bestaand ... meer

Structo nv
Industriële prefab opbouw door Structo nv

 
   
 

Algemene 3D-volumes overdragen naar Scia Engineer

 
     
 

Er bestaan verschillende manieren om het Allplan-model over te dragen naar Scia Engineer.

Enerzijds is er de formaat-neutrale manier via een IFC-bestand, waarbij de intelligente bouwdelen (wand, kolom, vloer, balk) ‘één op één’ worden overgezet, inclusief hun parametrische eigenschappen.
Een IFC bestand zal ook de algemene 3D-volumes meenemen en in Scia Engineer visualiseren.

Aan de andere kant hebben we ook onze eigen link: een directe koppeling (Round-Trip) of indirect (via een los esa-bestand). Het is een misvatting dat deze piste enkel de architectuurelementen kan overdragen. 3D-volumes kunnen eveneens overgezet worden naar de rekenomgeving. Meer nog: deze weg laat ons toe om de Scia Engineer vormherkenner (Recn’go) al tijdens de conversie op de 3D-volumes los te laten en zo ook ietwat vreemd uitziende architectuurobjecten en bouwdelen die opgezet zijn via de Allplan 3D-modeller, toch ‘analyse’-klaar te maken.

Overdracht van 3D-volumes via Round-Trip of indirecte uitwisseling kan enkel indien U in de Round-Trip settings de desbetreffende optie aanschakelt.

Bovenaan het Allplan-venster, in het menu Plug-In vindt U de Round-Trip-settings (afbeelding 1).
In de daaropvolgende dialoog selecteren we ... meer

3D-volumes overdragen naar Scia Engineer
(afbeelding 1)

3D-volumes overdragen naar Scia Engineer
(afbeelding 2)


 
   
 

 Over deze Nemetschek Scia eNews

 
     
 
  • We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente email adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
  • Indien u zich wil uitschrijven op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen email adres.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Indien u de maandelijkse eNews niet ontvangt, schrijf u dan hier in.
 
   
     
         
       
Nemetschek Scia Copyright © 2009 [email protected]