%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Uitnodiging: Structural Edition Launch 2011 - BIM voor managers, 19 april, België en 28 april, Nederland.  
     
Uitnodiging: Gratis Scia Engineer technische sessies. 16 en 19 mei: "Praktische betonwapening" en "Voorgespannen beton".  
     
Nieuwe brochures! Download ze vandaag nog: Precast Solutions en Scia Engineer Structural Edition.  
     
Bezoek Nemetschek Scia op de IPS Kaltenbach beurs in Lörrach (D).  
     
Nemetschek Scia zal aanwezig zijn op de Project Qatar Exhibition van 2 tot 5 Mei 2011.  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Bezoek de Nemetschek Scia Webshop voor onze Frilo Statics praktische betonapplicaties.  
     
Word lid van ons nieuw IQ Platform en draag bij tot de toekomstige evolutie van Scia Engineer!  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2010.1.690
Scia Steel 2010 SP2
Allplan 2011 HF4
Allplan Precast 2010.1-1
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. K. Verhille.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
Showroom ontworpen met
Scia Engineer
. Een staalconstructie met een kunstige toets! Met dank aan Mr. Jean-Marie Stevenant.
 
     
  Ai Structures  
     
  Ai Structures  
     
  Ai Structures  
     
   
   

April 2011

 
   
Beste eNews lezer, deze maand bieden we u volgende onderwerpen aan:

 


 

Nemetschek en COINS

 
   

Procedure voor keurmerk COINS-compatibele commerciële software gestart
In de pijplijn: ontwikkeling van een COINS-compatibel Building Information System (CBIS)

COINS staat voor "Constructieve Objecten en de INtegratie van processen en Systemen"en heeft als doelstelling om werkmethoden- en informatie-uitwisseling bij bouwprojecten te verbeteren. COINS wordt volledig gestuurd door de Nederlandse bouwsector, vertegenwoordigd door de belangrijkste Raadgevende Ingenieurs, Aannemers, Onderzoeksinstituten en de Overheid. Het van oorsprong Nederlandse COINS krijgt ruime internationale aandacht dankzij de steun van BuildingSmart, de wereldwijde organisatie voor BIM-standaarden (Building Information Modelling).

De essentie van COINS is dat via het programma projectvereisten aan 3D-objecten gekoppeld worden. In de toekomst zullen bouwpartners COINS-containers, met 3D-modelgegevens en projectdocumentatie (tekeningen, teksten, etc.), kunnen uitwisselen. De inbreng van de diverse projectpartners komt samen in één centrale database; van hieruit worden veranderingen aan specificaties, documentatie, objecten, etc. consistent beheerd.

Nemetschek heeft in haar vlaggenschip software Scia Engineer en Allplan al een directe interface naar de COINS-standaard geïmplementeerd. Verder is interessant te weten dat Nemetschek Scia een van de eerste firma's is die de procedure voor het behalen van het COINS Keurmerk gestart heeft.

Nemetschek Scia is momenteel ook druk bezig met het ontwikkelen van een BIM-server samenwerkingsoplossing, dé basis voor het volledig inzetten van COINS in de praktijk.

Voor meer info, contacteer Mr. Herman Oogink, CTO van Nemetschek Scia of klik hier.

  Coins
   
 

Coins

   
 
 


 
 

Droogdokcomplex in de haven van Duqm, Oman

 
     
 

Daewoo E&COver Daewoo E&C
Daewoo E&C, Korea, is een van de industriële leiders op het vlak van weg- en waterbouwkunde, aannemingscontracten, projectbouw en krachtcentrales. Dit leiderschap is gebaseerd op uitzonderlijke technische know-how en voortreffelijke managementkwaliteiten. Met ontelbare projecten in meer dan 40 landen heeft Daewoo E&C een sterke reputatie voor de Koreaanse bouwwereld veroverd. Voor het project van deze eNews gingen ze met BasisSoft, Inc. een partnerschap aan.

Over het project
Het Omaanse Ministerie van Economie heeft een nieuw haven- en droogdokcomplex besteld voor de haven van Duqm, ongeveer 600 km in zuidwestelijke richting van de hoofdstad Muscat. Het gigantisch complex is gericht op internationale scheepvaart en het repareren van schepen. De droogdokken en het vlottend dok zijn ontworpen door Daewoo E&C.

De oppervlakte van de haven is ongeveer 1 000 000 m². De belangrijkste werken omvatten de constructie van twee droogdokken en scheepsinstallaties, inclusief kaaien met losinstallaties, ateliers en fabrieken, kantoren en diverse verwante mechanische en electrische voorzieningen. Door het strakke constructieschema had Daewoo E&C nood aan een oplossing waarbij al tijdens de ontwerpfase potentiële constructieproblemen ontdekt en opgelost konden worden. Daewoo E&C koos Allplan om dit project uit voeren. Een uitdaging omdat dit het eerste grote project was dat in Zuid-Korea met Allplan zou ontworpen worden. Ze werkten samen met BasisSoft, Inc om het ontwerp van dit project binnen de tijdslimiet van 3 maanden af te krijgen (van november 2008 tot en met januari 2009). Tijdens deze periode hield BasisSoft, Inc. contact met Nemetschek Scia voor technische support en consulting.

Daewoo Oman
Daewoo Oman
Daewoo Oman
Daewoo Oman

Alle constructies van droogdokken en de pompinstallatie werden in Allplan gemodelleerd als 3D-objecten en volledig voorzien van 3D-wapening. Tonnages en volumes werden direct van het 3D-model afgeleid. Buigstaalschema's en-lijsten werden automatisch uit 3D-wapening gehaald. Met de schalenmodule werden alle constructietekeningen van het 3D-wapeningsmodel afgeleid en ontworpen volgens de Koreaanse norm. Via deze aanpak was het mogelijk om conflictzones te inspecteren, om ontwerp- en berekeningsfouten aan het licht te brengen en de nodige correcties voor het begin van de feitelijke bouw door te voeren.

► Lees ook de Allplan casestudy (pdf).
 
 

 
 

Tips & Tricks: Staven met vrije vorm in Allplan Engineering

 
     
 
In Allplan 2011 is de aanmaak van staafvormen uitgebreid en verbeterd: zo is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om bij het tekenen van een vrije staafvorm de instelling "Bekistingranden overnemen" te selecteren in de dynamische werkbalk. Met deze optie kan u de staafvorm bepalen door het startpunt van de staaf te definiëren en hierna eenvoudig de relevante randen te volgen met de kruisdraad. Daarnaast is de optie "strm" nu beschikbaar voor alle staafvormen, en in het geval van deze vrije staafvorm levert dit ook de gewenste uitvoer.

In het bijgevoegd videofragment van een brug wordt deze nieuwe methode toegepast, en krijgen we ook nog een aantal andere nieuwigheden te zien.

Deel 1 (00:00-01:30): voorstelling van het model van de brug en aanmaken snedes

Deel 2 (01:31-02:04): wapening wordt getekend met de instelling "Bekistingranden overnemen" + optie "strm"

Deel 3 (02:05-03:15): plaatsing van staven volgens methode "enkele verlegging", nu ook terug te vinden onder de functie "verlegging staafvorm"

Deel 4 (03:15-04:10): overzicht wapeningsinstellingen in het nieuwe opties-menu

Freeform bar shape in Allplan Engineering
 
Movie Allplan
 
     
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......
 
 

 
 

Nemetschek Scia - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75 -  Fax: +32 13 55 41 75
Scia Nederland - Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30 -  Fax: +31 26 320 12 39

 
       
Copyright © 2011 - [email protected]