%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Nemetschek Scia organiseert een 4-daags seminar "Eurocode in de praktijk"  
     
Nemetschek Scia neemt deel aan het Tekla Nordic BIM Forum - 10 & 11 Mei 2012  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2011.0.1172
• Scia Steel 2011 SP3
• Allplan 2011.1 HF6
• Allplan Precast 2010.1-3
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. Inge Wauters.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
Multifunctionele offshore kraan - Vlissingen, Nederland. Dank aan B.V. Ingenieursbureau M.U.C.  
     
  Multifunctional Offshore Crane  
     
  Multifunctional Offshore Crane  
     
  Multifunctional Offshore Crane  
     
   

 

GRATIS Tryouts

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Tryouts downloaden:

• Scia Desk
• Frilo Statics

 
     
   

Volg ons op:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

April 2012

 
   
Beste eNews lezer, deze maand bieden we u volgende onderwerpen aan:

 


 

Wil u meer weten over Nemetschek Engineering Software?

 
   

Nemetschek EngineeringAl sinds de oprichting van Nemetschek in 1963 is engineering software haar core business. Vandaag kent Nemetschek een breed product portfolio met haar engineering software voor berekeningen en ontwerp voor de constructie industrie (Frilo Statics en Scia Engineer), Engineering detailing (Allplan Engineering en Precast), Productie en logistiek (Technical Information Manager Precast en Steel) en interoperabiliteit met betrekking tot BIM (Building Information Modelling). Alle bouwmaterialen komen aan bod (staal, beton, hout, baksteen, aluminium, ..) met een uniek aanbod voor detaillering ( betonontwerp).

Met meer dan 40 000 gebruikers is de Nemetschek Engineering business unit – bestaande uit Frilo, Scia, Engineering Precast, Glaser en een afdeling van Allplan – een belangrijke speler in Europa, met een toenemende aanwezigheid in Zuid-Amerika (Brazilië), Azië en de USA. Met een omzet van meer dan 35 miljoen en een personeelsbestand van 250 gespecialiseerde medewerkers, is Nemetschek marktleider in software voor de berekening van constructies. Haar medewerkers bevinden zich hoofdzakelijk in de BeNeLux (20%), Duitsland (25%), Tsjechië (25%) en Oostenrijk (10%) waarvan het overige percentage verdeeld is over Europa, het Midden-Oosten, Brazilië, USA en de rest van de wereld.

Een verscheidenheid aan klanten, variërend van studiebureaus, aannemers en staalbouwers vertrouwen op de Nemetschek technologie voor 3D modelleren, statische en dynamische Eindige Elementen berekeningen, gedetailleerd normontwerp voor alle soorten constructies, tekenen van structuren in gewapend beton (in situ en precast), productie en logistiek.

Nemetschek lanceert vandaag een nieuwe website met een brede waaier aan informatie en nodigt haar bezoekers uit om meer te ontdekken over haar aanbod aan oplossingen. Enabling Engineering Freedom is onze visie.

 


 
 

BESIX - Adnoc HQ Tower - Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

 
     
 

Over Besix
BesixBESIX is de grootste bouwonderneming in België. Het is een conglomeraat van bedrijven, actief in de constructie van gebouwen, infrastructuur, milieuprojecten en bouwprojecten. Het bedrijf is een belangrijke speler in Frankrijk en Nederland en heeft o.a. ook de Egyptische en Libische markt veroverd. In de Golfregio oogstte de firma grote successen in de VAE, Qatar en Oman en ondernam het bedrijf een groot aantal prestigieuze projecten, waaronder de Burj Dubai Tower, op dit ogenblik het hoogste gebouw ter wereld.
Daarnaast, heeft zij ook een aantal indrukwekkende projecten in landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Indië, Rusland, Polen, de Tsjechische Republiek, Slowakije, Equatoriaal-Guinea, Algerije en Marokko.

Over het project
Het project bevindt zich aan de Abu Dhabi Corniche en bestaat uit een 75-verdiepingen tellend kantoorgebouw, een onderkeldering in twee niveaus en een helikopterplatform op het dak. De totale bouwhoogte is 343m met een bruto kantooroppervlakte van 160 000m². Het ontwerp is complex omwille van het feit dat het gebouw uitzonderlijk asymmetrisch is. Het zwaartepunt ligt 3m uit het centrum, doordat het tegengewicht van de kernwanden aan de zuidelijke zijde enkel bestaat uit 3 slanke staal-beton kolommen. Elastic shortening en lange termijn kruip doen het gebouw draaien rond haar verticale as en voorover leunen in de richting van de kolomlijn.

Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania

Structureel 3D Modelleren - Open BIM
Vanaf het prille begin van de aanbesteding opteerde Besix ervoor om Open BIM toe te passen. In de eerste benadering werd een Revit model opgemaakt, dat vervolgens rechtstreeks geïmporteerd werd in Scia Engineer. De interface tussen de twee programma's werkt degelijk in beide richtingen en alle latere wijzigingen in Scia Engineer werden onmiddellijk weer terug verstuurd.

Conclusie
De effectieve interface tussen Scia Engineer – Revit – AutoCAD lieten Besix toe om zowel de geometrie als de uiteindelijke hoeveelheden van het gebouw te optimaliseren om een totale besparing van 20% te realiseren. Het stond hen ook toe om een meer comfortabel constructie schema op te stellen dankzij de vereenvoudigde detailleringsmogelijkheden in de software. Tijdens de gedetailleerde ontwerpfase, liet dezelfde interface Besix toe de productietijd van de ontwerptekeningen te maximaliseren door een 3D omgeving te gebruiken voor de coördinatie tussen 3D model en 2D ontwerptekeningen.

 
 

 
 

Tips & Tricks Scia Engineer: Grafische invoer van systeemlengtes

 
     
 

In Scia Engineer 2011.0 is een nieuwe optie toegevoegd voor een eenvoudige invoer van de systeemlengtes voor 1D-elementen.

Verschillende mogelijkheden voor het definiëren en wijzigen van kniksystemen zijn reeds lange tijd beschikbaar: :

  • 'Knik standaardinstellingen' in de Staalinstellingen (definieert standaardwaarden voor de knikgegevens voor het hele project)
  • 'Knik en relatieve lengten' als een eigenschap van 1D-elementen (laat de invoer van knikgegevens voor de aangeduide element(en) toe)
  • 'Knikgegevens staaf' als additionele gegevens bij 1D-elementen (voor het fine-tunen van de knikgegevens van een specifiek element) (zie screenshot 1).

Maar zeker voor complexe constructies rees de nood aan een eenvoudiger alternatief. Het was soms moeilijk om de overeenkomst tussen de knopen in het kniksysteem en de constructie-knopen terug te vinden. Daarom houdt de verbetering een grafische invoer en aanpassing van de systeemlengtes in. (zie screenshot 2).

Na het selecteren van een 1D-element wordt de nieuwe Actie-knop 'Grafische invoer van systeemlengte' beschikbaar onderaan het Eigenschappenmenu. (zie screenshot 3).

In het nieuwe venster wordt een preview van de volledige constructie getoond, waarbij gefocust wordt op het kniksysteem waartoe het geselecteerde element behoort. De gebruiker kan de constructie in het scherm verplaatsen en roteren en erop in- en uitzoomen, en zelfs de Beeldparameters aanpassen zodat bvb. knoop- en staafnamen afgebeeld kunnen worden. D.m.v. 'vaste' (= met een volle lijn afgebeelde) en 'vrije' (= met een stippellijn afgebeelde) driehoeken kunnen de systeemlengtes zowel voor knik als kip en relatieve vervorming gevisualiseerd worden op de preview van de constructie. Een systeemlengte is daarbij gedefinieerd als de lengte tussen twee 'vaste' driehoeken. De gebruiker kan deze driehoeken aan-/uitschakelen d.m.v. een linkermuisklik, en op deze manier eenvoudig de systeemlengtes aanpassen. De gebruiker geniet hier het voordeel van een onmiddellijke visuele controle! Indien nodig kunnen ook de relaties (afhankelijkheden) tussen de verschillende systemen gewijzigd worden.

Eigenlijk is de optie 'Grafische invoer van systeemlengte' een editor van het geselecteerde kniksysteem, in dit geval BC1. De wijzigingen die hier gemaakt zijn worden automatisch overgedragen naar de 'Knik en relatieve lengten' dialoog voor BC1, en vice versa.

 

Scia Engineer: Graphical input of system lengths
screenshot 1

Scia Engineer: Graphical input of system lengths
screenshot 2

Scia Engineer: Graphical input of system lengths
screenshot 3

 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......

 
 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30

 
       
Copyright © 2012 - [email protected]