Ter attentie van: [[Subscriber]]

 

 

 

december 2004  

 

Homepagina
News & Events
Producten
Ondersteuning / Support
Contacteer Ons

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 


SCIA zal op 24 en 31 December in de namiddag gesloten zijn, omwille van de eindejaarsfeesten.

Op 15, 16 en 17 december 2004 wordt er een basis cursus SCIA.ESA PT gehouden te Arnhem (NL) . Contacteer voor meer infomatie of consulteer onze Online Training agenda

SCIA.Steel 7.0 zal internationaal gereleased worden in December 2004. Alle nodige details kunt u verwachten in de volgende eNews van januari 2005.

Ons Support Team heeft een nieuwe sectie CAE FAQ gelanceerd. U vindt hier de antwoorden op de meest gestelde vragen rond Esa-Prima Win, SCIA.ESA PT, ...

Royal Haskoning getuigt over gebruik Allplan in Nederland ... <verder>




Enkele screenshots vanuit SCIA.ESA PT 5


Wateraccumulatie model
 


Lichte structuur met grote vervormingen
 


 
Koop dit jaar nog de 'SCIA.ESA PT Water-accumulatie' module en krijg een halve dag gratis training over deze module op 19 januari in ons kantoor te Arnhem. Deze opleiding wordt in het Nederlands gegeven.


Mathcad 12 werd onlangs gelanceerd.
Bestel online


 

                    

    Beste eNews lezer,

2004 loopt op zijn einde. Vóór de feestdagen willen wij u dit jaar nog een laatste maal trakteren op de SCIA eNews en ook nu is het welbekende “Last but not least” zeker van toepassing: u krijgt het succesverhaal van een internationale networking trip naar Praag, de laatste stand van zaken omtrent de wereld-staalproductie, de concrete resultaten van een samenwerking tussen SCIA en LIC en in de Tips & Tricks ziet u hoe een kleine tool, grote tijdswinst kan opleveren. Voor het project dat we deze maand in de kijker zetten, is geen moeite ons te veel en nemen we u helemaal mee naar Bratislava... Veel leesplezier, veel eindejaarsgezelligheid en graag tot in 2005.


In deze uitgave van December 2004 laten wij de volgende onderwerpen de revue passeren:

    SCIA Bedrijfsnieuws: Van elkaar leren
    Product nieuws: Allplan Engineering gekoppeld aan ERP-systeem Binfos
   
De markt: Arcelor verhoogt de prijzen... en de winsten
   
Klantenproject: de Košická Brug
   
Support Tips & Tricks: rekenmachine voor kleine berekeningen

 
 
 

Van elkaar leren


Samen staan we sterker dan ieder voor zich
. Deze leuze wordt door SCIA ernstig genomen.

11 en 12 november ll. waren we samen met een 100-tal klanten in Praag voor de ‘SCIA networking days’, waarbij de samenwerking tussen Oost- en West-Europese firma’s aan bod kwam. Het delen van knowhow met betrekking tot ... <verder>

Allplan Engineering gekoppeld aan ERP-systeem Binfos

 
 


Op de Betondag in Nederland van 18 november stonden SCIA en LIC samen op een stand en hebben ze gezamelijk een workshop gegeven over de koppeling tussen Allplan Engineering (www.scia-online.com/allplan) en Binfos (www.lic.nl).

Met Allplan Engineering maakt u bouwkundige modellen om daaruit overzichtstekeningen, details en perspectieven te genereren. Daarnaast worden uit dit centrale model ook lijsten van wanden, trappen, staalprofielen, volumes, ... <verder>
 

   

Arcelor verhoogt de prijzen... en de winsten

 


Als gevolg van de sterke Chinese vraag, heeft de ijzer- en staalgroep haar netto trimestriële winst met een factor 6 zien verhogen. Door de voortdurende prijsstijgingen denkt de voormalige nummer 1 van de wereld deze prestaties in 2005 te kunnen bestendigen.

De chinese vraag geeft opnieuw een kick aan de resultaten van de staalreus. In het derde trimester van dit jaar hebben de netto winsten van Arcelor, met een sprong van 523% tot 629 miljoen euro, alle verwachtingen overtroffen. Het omzetcijfer steeg met 22% en bedroeg 7,152 miljard euro.

Sinds begin 2004 groeit de staalconsumptie op wereldschaal in een ... <verder>

 

Klantenproject: de KOSICKA Brug

 

Locatie: Brug over de Donau, Bratislava, Slovakije
Constructie: doorgaande stalen ligger met 6 velden: 53 m + 61 m + 61 m + 63 m + 231 m (draagbalk, hangend in stalen bogen) + 49 m
Gewicht: staalstructuren 5240 ton
Uitvoering: SCIA-klanten Doprastav en MCE VOEST
Design: SCIA-klant Dopravoprojekt

Beschrijving van de constructie
:
De hoofdstructuur bestaat uit twee stalen balken, samengesteld uit 6 velden met als lengtes ... <verder>


Tips&Tricks: rekenmachine voor kleine berekeningen

 
 


Wanneer belastingen op een structuur geplaatst worden, kan het gebeuren dat een kleine berekening noodzakelijk is. Bijvoorbeeld in het geval van een windbelasting van 1,5 kN/m², die inwerkt op de zijkant van een loods, waarvan de raamwerkafstand 3 m is, met als resultaat een lijnlast van 4,5 kN/m op de kolommen.

In plaats van hier gebruik te maken van een rekenmachine, kan in SCIA.ESA PT de vergelijking zelf ingevoerd worden.

Om dit te doen dient de vergelijking in het value field (waarde veld) van de belasting te worden ingevoerd, voorafgegaan door een ‘=’.

Dit onderdeeltje is handig om snel kleine vergelijkingen te berekenen, het kan gebruikt worden ter vervanging van een rekenmachine of als een controle op hoofdrekenen.

     

Over deze SCIA eNews

 


We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn. Het adres waarnaar we nu zenden is: [[Email]].
Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres.
Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. ...

 

 

 

    
 

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75


SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 GV Arnhem
Tel: (+31) 026 320 1230   -   Fax (+31) 026 320 1239

   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-