Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws  |   Support  |  Contacteer ons

 
       
NL  FR  EN   DE  CZ

December 2005 

 
 
   
 

Meer voordeel halen uit uw SCIA ESA software?
Wordt nu lid van de ESA Gebruikersverenigingen ...
- België
- Nederland

   
 

Nieuwe Service Release: SCIA.ESA PT 5.2.220 en ESA-Prima Win 3.70.114 op onze beveiligde download-sectie

   
 

SCIA apprecieert ten zeerste uw feedback. Gelieve ons uw opmerkingen, ideeën en suggesties op te sturen middels dit formulier zodat wij onze diensten nog beter kunnen afstemmen op uw behoeften

   
   
België en Nederland
 
»
SCIA nodigt u uit op de voorstelling van de nieuwste CIM oplossing:
SCIA.Steel 8.0
op 14 december 2005 te Herk-de-Stad / Schulen (B) ...
schrijf u nu in
   
   
België
 
»
Cursus niet-lineaire berekeningen & stabiliteitsberekening in SCIA.ESA PT in Herk-de-Stad op 18 januari 2006.
Online agenda
...
   
   
Stellingen binnen
SCIA.ESA PT 5.2
   
 
 
 
 
 
   
   
   
Mathcad 13 is nu beschikbaar. Meer info of bestel online
   
 


<uitprintbare versie>

Beste eNews-lezer,

Met de eindejaarsfeesten voor de deur, trakteren wij u ook deze maand weer op een boeiende uitgave van de SCIA eNews. Vooreerst willen we Ú, als lezer, graag bedanken voor de vele inzendingen met projecten en diverse artikels, die bijdroegen tot het enorme succes van de eNews tijdens het afgelopen jaar; getuige daarvan de bijna 11.000 trouwe lezers en de vele positieve reacties die we mochten ontvangen. Wij nodigen u dan ook uit om ons, in het nieuwe jaar, verder uw bijdragen, suggesties en opmerkingen te blijven toesturen. Wil u ook één van uw projecten en uw bedrijf via deze eNews internationale aandacht geven, neem dan zeker contact op met of uw regioverantwoordelijke.

Alvast veel leesplezier met de volgende onderwerpen:

» SCIA Bedrijfsnieuws: Nieuwe geavanceerde ‘Designtechnieken’ en uiteindelijk … de ‘Eurocodes’
» Product nieuws: Fysieke en geometrische niet-lineaire berekening (PGNL) in SCIA.ESA PT 5.2
» De markt: Beijing (Peking), slechts duizend dagen af van de olympische droom
» Klantenproject: Internationaal Conferentiecentrum in Guangzhou (China)
» Support Tips & Tricks: Beton, verklaring van symbolen in SCIA.ESA PT 5.2
       
   
 Nieuwe geavanceerde ‘Designtechnieken’ en uiteindelijk … de ‘Eurocodes’  
 


De Europese lidstaten hebben eindelijk beslist om een limietdatum voor de implementatie van de 10 Eurocodes in nationale documenten vast te leggen: het jaar 2010. De meeste landen hebben besloten om de wettelijke periode, waarin de normen naast elkaar kunnen gebruikt worden, te laten ingaan op 01.01.2006. Vandaag de dag accepteren vele landen al het gebruik van de Eurocodes. Hierdoor winnen we zeker al aan stootkracht.

SCIA is hard op weg om de 10 Eurocodes in SCIA.ESA PT beschikbaar te hebben; alle materialen (staal, beton, composiet, hout, aluminium, metselwerk, grond) en alle impacten (statica, dynamica, vuur, aardbeving, …) worden beschouwd. Aangezien al in 1979 delen van de Eurocode 3 in SCIA-software geïmplementeerd werden, hebben de SCIA-programmeurs al heel wat ervaring hiermee. Vandaag de dag zijn we bezig met het implementeren van het hoogst mogelijke functionele niveau van de normen.

De vier hoofdredenen waarvoor de Eurocodes belangrijk zijn ... meer

 
 
   Fysieke en geometrische niet-lineaire berekening (PGNL) in SCIA.ESA PT 5.2  


Berekening van constructies in gewapend beton met reële stijfheden van gescheurde staal-beton doorsnedes.

Bij de lineaire berekening van een gewapende betonstructuur, wordt de stijfheid van de niet-gescheurde betonnen doorsnede gebruikt. De SCIA.ESA PT modules bieden de mogelijkheid om met de reële stijfheid van de gewapende betondoorsnede, met inbegrip van scheuren in het beton en de aanwezigheid van wapening rekening te houden.

De stijfheid van de staal-beton doorsnede wordt per element voor de optredende interne krachten berekend. In deze iteratieve berekening wordt ook rekening gehouden met tweede orde effecten (invloed van de vervormingen op de interne krachten).

Deze berekeningsmethode heeft verschillende praktische toepassingsmogelijkheden, waaronder ... meer

 
   
 Beijing (Peking), slechts duizend dagen af van de olympische droom  
 


Op slechts duizend dagen van de eerste Chinese Olympische Spelen, Peking 2008, bereidt de Chinese regering zich actief voor op het evenement, dat een springplank zal moeten zijn waarmee China hoopt in het kamp van de grote moderne machten terecht te komen.

De hoofdstad heeft reeds de symbolische startdatum, 8 augustus 2008, gevierd. Bij deze gelegenheid heeft ze, vooral ter attentie van de jongeren, een nationale campagne „olympische opvoeding” gelanceerd, eveneens werd hierbij de mascotte van de spelen onthuld.

De Olympische Spelen worden ook voor patriottische doeleinden gebruikt, de Chinese regering grijpt de kans om de politieke en economische opleving van het land op de internationale scène naar voor te brengen. Volgens semi-officiële schattingen zal tussen de 25 en 35 miljard dollar in de infrastructuur van Peking geïnvesteerd worden (luchthaven, wegen, metro, nieuwe woonwijken, enz). Er zijn of worden ongeveer 1,8 miljoen arbeidsplaatsen gecreëerd, niet alleen voor de infrastructuurwerken maar ook voor locaties zoals het nieuwe olympische stadion (386 miljoen dollar) of het ‘National Aquatic Centre’.

De autoriteiten vinden echter niet dat ze geld verspillen. Terwijl de spelen van Athene 2,4 miljard dollar gekost hebben, bedraagt de werkingsbegroting van Peking 1,61 miljard dollar, de te verwachten inkomsten bedragen 1,625 miljard dollar, aldus de Heer Jiang. Zowel op het niveau van investeringen als qua organisatie, is het IOC (Internationaal Olympisch Comité) optimistisch gestemd. „Wij weten dat China volkomen in staat is om grote sportgebeurtenissen te organiseren“, verklaarde de internationale voorzitter van het IOC, Jacques Rogge, bij zijn laatste bezoek aan de Chinese hoofdstad, in oktober.

De voorbereidingen gaan zo goed dat ... meer

 
   
   Internationaal Conferentiecentrum in Guangzhou (China)  
 
Studie
: 2005
Realisatie: 2005-2006
Architect: Buro II (België) + CITIC (China)
Opdrachtgever: Provincie Guangdong (Zuid-China)
Stabiliteit: Ney & Partners (België) + CITIC (China)
Afmetingen: 250.000m2
Totale begroting: 2.000.000 000 RMB (oftewel 210 miljoen €)

Soort werk: Openbare werken - Metaal - Beton

Het Project
Het nieuwe Conferentiecentrum van de stad Guangzhou (China) bevindt zich aan de voet van de berg Baiyun.
Het omvat vijf gebouwen, waarvan drie conferentiecentra met amfitheater (1000 en 2500 plaatsen), vergaderzalen, restaurants, … en twee hotels. Deze vijf gebouwen worden door „eco-bruggen“ met het natuurlijke park van Baiyun verbonden; zo lijkt het dat 5 groene vingers de natuur in de stad brengen en vice versa.

Vier van de vijf gebouwen zijn in ... meer
 
   
   Tips & Tricks: Beton, verklaring van symbolen in SCIA.ESA PT 5.2  
 
Bij het doorvoeren van een ontwerpberekening voor een betonstructuur laat SCIA.ESA PT de gebruiker toe op eenvoudige wijze een rekennota op te maken in het document.

Om deze rekennota nog verder uit te breiden kan de gebruiker de optie aanvinken in het Eigenschappenvenster van de Ontwerp As tabel in het document.

Op deze manier wordt een verklaring getoond van de verschillende parameters die gebruikt worden:

Deze verklaring zorgt voor een verduidelijking bij ... meer
 
   
   Over deze SCIA eNews  
 
» We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
» Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres.
» Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren.
 
   
     
  SCIA Group NV - Industrieweg 1007 - B-3540 Herk-de-Stad -  Tel: +32 (13) 55.17.75  -  Fax:+32 (13) 55.41.75  
        SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 Arnhem - Tel: +31 (26) 320.1230   -   Fax: +31 (26) 320.1239  
        Copyright © 2005 SCIA Group nv