Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws  |   Support  |  Contacteer ons

 
       
NL  FR  EN   DE  CZ

December 2006 

 
 
   
 

Nieuwe onderdelen zijn aan SCIA•ESA PT's webpagina's toegevoegd. Naast de bestaande onderdelen:

»
Productbeschrijving
»
Modules / Add-ons
»
Systeemvereisten
  zijn de volgende thema's toegevoegd:
»
Specificaties
»
Demo Movies
»
Screen Shots
»
Toepassingen
»
Wat is er nieuw?
   
 

Internationale enquête vergelijkt de inburgering van de Eurocodes in de verschillende lidstaten van de EU. meer...

   
  Beste klanten,
op 25 december en
1 januari 2007
zullen onze kantoren gesloten zijn.
Op 12 januari houden we ons jaarlijks personeelsfeest en zullen onze kantoren gesloten zijn vanaf 15.00u. De supportdienst blijft echter telefonisch en per e-mail bereikbaar.
   
   
Nederland
 
»
Gratis initiatiedag
"Allplan Engineering" op donderdag 7 december 2006 in Arnhem ...
schrijf nu in ...
   
»
SCIA neemt deel aan de Nationale Carrièrebeurs 2007 op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2007 in de Amsterdam RAI ... meer
   
   
  Onlangs verscheen de volgende nieuwe software versie:
»
Allplan 2006.1_5
  Klanten kunnen deze downloaden in onze beveiligde downloads
   
   
België en Nederland
 
  In de komende maanden worden weer heel wat opleidingen georganiseerd in onze vestigingen in Herk-de-Stad en Arnhem.
   
  Hier vindt u alle opleidingsdata met programmaoverzicht en kan u zich online inschrijven.
   
   
Neem ook een kijkje op onze website voor de SCIA vacatures. Veel geluk!


   
   
SCIA•ESA PT Open Platform en VRML
   
 
   
   
  SCIA beveelt het recent gepubliceerde boek 'Prestressed Concrete Structures', geschreven door onze collega dr. Jaroslav Navratil, aan.


<uitprintbare versie>

Beste eNews lezer,

Wij sluiten het voorbije jaar met een heel goed gevoel af. 2006 was een rijk jaar, waarvan we ons vooral de vele warme contacten met u herinneren. Contacten die ons steeds weer inspireerden om van de eNews, zo ook deze laatste van dit jaar, iets bijzonder te maken.

Het feit dat recentelijk de 6.000ste CAE licentie geïnstalleerd werd, maakt voor SCIA als bedrijf de voldoening helemaal volledig. Wij wensen u alvast fijne feestdagen toe en zien u graag terug aan de andere zijde van die dunne lijn die "Nieuwjaar" heet.

» Bedrijfsnieuws: SCIA, marktleider in structural engineering?
» Productnieuws: Interoperability met SCIA•ESA PT 2007
» De markt: SCIA zet haar internationalisering op nieuwe markten voort
» Klantenproject: Electrabel Power Plant in Castelnou (Spanje)
» Tips & Tricks: Partiële analyse van structuren met behulp van lagen in SCIA•ESA PT
       
   
 SCIA, marktleider in structural engineering?  
 
In oktober hebben we de kaap van 6000 verkochte licenties van SCIA CAE software overschreden. De hoofdmoot van onze klanten situeert zich in Europa (W.- en O.-) met een focus op de BeNeLux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en de Tsjechische en Slowaakse republieken; meer en meer treden ook regio’s als het V.K., de Scandinavische landen, Servië, Roemenië, Italië, Rusland, de U.S.A., India en Australië op de voorgrond. Nog een uiting van steeds verder gaande internationalisatie: een 100-tal projecten uit 13 landen strijden om een prijs in de lopende SCIA User Contest 2007!

Volgend jaar gaat SCIA focussen op het publiceren van haar fundamentele technologische knowhow. De inburgering van deze technologie gaat hand in hand met het herstel van de 'Structural Engineering'-markt. De bouwwereld zit momenteel in de lift in vele marktsegmenten, zowel qua infrastructuurwerken, gebouwen als energie plants. De eenmaking van de bouwcodes (met de Eurocodes die tussen 2007 en 2010 wettelijk verplicht worden) en de introductie van B.I.M. (Building Information Modelling)-oplossingen creëren een gunstig klimaat om SCIA software te gaan gebruiken of uit te breiden.

Wij bedanken alle SCIA klanten voor hun bijdrage aan onze goede resultaten en wensen u een drukke en geslaagde eindejaarsspurt!
 
 
   Sneak Preview: Interoperability met SCIA•ESA PT 2007  

Het open platform van SCIA•ESA PT biedt eenvoudige en geavanceerde bouwkundige rekensoftware met een uniek en consistent geïntegreerd structuur- en rekenmodel. De beproefde eindige elementenmethodiek stelt de gebruiker in staat om eenvoudig en snel de berekening van platen, wanden, raamwerken en gemengde 2D/3D structuurmodellen uit te voeren. Deze kunnen daarbij direct of indirect ingevoerd worden vanuit andere tekenpakketten zoals o.a. AllPlan (Nemetschek), Revit (Autodesk) of vanuit eigen ontwikkelde bedrijfsapplicaties.

Het ingelezen structuurmodel wordt door het krachtige SCIA•ESA PT rekenhart automatisch “gemeshed” en vervolgens bewerkt via geavanceerde rekenmethodes voor staal, beton, hout en aluminium. Enkele voorbeelden hiervan zijn seismische en niet-lineaire berekeningen ... meer
Interoperability tussen SCIA•ESA PT en Revit

 
   
 SCIA zet haar internationalisering op nieuwe markten voort  
 
SCIA heeft net een trainingsprogramma voor (nieuwe) partners achter de rug. Hiertoe werden door het bedrijf aanzienlijke inspanningen met betrekking tot investeringen
en professionalisme geleverd: het concept „SCIA Business Training Centre“ is een feit.


Het doel is het verstrekken van opleiding, zowel op technisch als op commercieel vlak, aan kandidaat-partners van SCIA, dit om hen op weg te helpen om op snelle wijze ‘efficiënt en rendabel’ op hun eigenbinnenlandse markt te worden. De opleiding werd gespreid over meer dan twee maanden en ging gedeeltelijk in België en gedeeltelijk in de diverse landen door. Achtentwintig mensen uit zeven landen hebben eraan deelgenomen.

Partnership-contracten werden al ondertekend in Griekenland, Turkije en Kroatië; andere zijn nog hangende. De opleidingen werden gegeven door interne en externe SCIA-teams en diverse softwarehulpmiddelen werden ook met dit doel ontwikkeld. Enthousiast en vol van vertrouwen ... meer
 
   
   Project: Electrabel Power Plant in Castelnou (Spanje)  
 
Engineering office: STENDESS n.v. (B)
Type: Gas fired combined cycle power plant (800 MW)
Locatie: Castelnou, Spanje
Aannemer: CMI-group, Seraing, België
Totaal gewicht staal: ± 600 ton
Afmetingen: 18,5 m x 36,5 m x 65 m

Over Stendess
Stendess stond in voor de totale stabiliteitsberekeningen van het project. Hun aanpak ging van de beginstudie tot en met de afgewerkte plant. Met hun interne knowhow met betrekking tot staal en beton is de firma in staat om volledige studiepakketten voor beide materialen af te leveren. Dankzij haar geaccumuleerde knowhow en geavanceerde infrastructuur is Stendess in de mogelijkheid om grensoverschrijdende projecten, met naleving van de algemene standaards en codes, op te volgen.

Technische vragen opgelost met ESA software
De uitdaging in dit project was het ontwerpen van een ‘low budget’ ondersteunende staalconstructie voor een gecombineerde gas-electriciteit krachtcentrale, gesitueerd in een gebied met gevaar voor aardbevingen en hoge windsnelheden. Daarenboven bevindt de te ondersteunen constructie, met een gewicht van 2.250 ton, zich hoog boven de grond (± 30 m), wat natuurlijk een extra moeilijkheid is in een seismisch gebied. De simulatie van de seismische acties werd uitgevoerd met ... meer

 
   
   Tips & Tricks: Partiële analyse van structuren met behulp van lagen in SCIA•ESA PT  
 
Bij een analyse van grote structuren is het vaak nuttig om het geheel op te delen in aparte stukken en deze afzonderlijk te bekijken en door te rekenen. Of bijvoorbeeld wanneer er een volledig 3D model ingelezen wordt uit een dxf- of dwg-file kan daaruit een selectie gemaakt worden van deelstructuren die doorgerekend dienen te worden.

Het onderverdelen van de totale structuur in kleinere deelstructuren gebeurt op basis van lagen.

In de 'lagen manager' kunnen aan elke laag eigenschappen toegekend worden. Om een laag al dan niet zichtbaar te maken kan de eigenschap "Active" gebruikt worden. Om een laag ook uit te sluiten tijdens ... meer
 
   
   Over deze SCIA eNews  
 
» We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente email adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
» Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen email adres.
» Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren.
 
   
     
             
        SCIA Group NV - Industrieweg 1007 - B-3540 Herk-de-Stad - Tel: +32 13 55 17 75 - Fax: +32 13 55 41 75  
             
        SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 Arnhem - Tel: +31 26 320 12 30 - Fax: +31 26 320 12 39  
             
       

Copyright © 2006 -
SCIA International is lid van de Nemetschek Groep