Ter attentie van: subscribername

 

 

 

februari 2005  

 

Homepagina
News & Events
Producten
Ondersteuning / Support
Contacteer Ons

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 




De franstaling training 'SCIA.ESA PT Upgrade' zal plaatsvinden in Herk-de-Stad (B) op 23 en 24 februari 2005. Contacteer voor meer infomatie of consulteer onze Online Training agenda.

De volgende 'SCIA.ESA PT Dynamica' training zal in Herk-de-Stad (B) op 28 februari 2005 gehouden worden. Consulteer onze 0nline Training agenda.

SCIA organiseert de 'Basis training Allplan FT' op 28 februari en 8 maart 2005 in Arnhem (NL). Consulteer onze Online Training agenda.

Ons Support Team heeft een nieuwe sectie CAE FAQ gelanceerd. U vindt hier de antwoorden op de meest gestelde vragen rond Esa-Prima Win, SCIA.ESA PT, ....



Enkele screenshots vanuit Allplan Engineering









Mathcad 12, kent toenemend succes.
Bestel online.


 

                   
 
  

   

Beste eNews lezer,

Er is alweer een maand voorbij en we zijn verheugd u hierbij de SCIA Enews van februari 2005 te sturen. In deze editie staan intrigerende berichten uit de constructiewereld, tips & tricks van het SCIA Support Team en nieuwigheden over onze producten en activiteiten. Aarzel niet om commentaar te geven of ideeën aan te brengen die deze eNews kunnen verbeteren. Veel leesplezier!
 
In deze uitgave van februari 2005 laten wij de volgende onderwerpen de revue passeren:

SCIA Bedrijfsnieuws: Uitbreiding naar India
Product nieuws: Nieuw rekenhart voor SCIA.ESA PT en verbetering Mobiele Last Module
De markt: 'Collaboration Software' vermindert constructiekosten
Klantenproject: J.H. DE KWAADSTENIET, pionier met 3D prefab in Allplan
Support Tips & Tricks: selectiecommando in SCIA.ESA PT

 
 

SCIA Bedrijfsnieuws: Uitbreiding naar India


Kort na de tsunami-ramp bezochten we India en de streek van Chennai. Dankzij de wereldwijde steunbetuigingen behoudt de Indiase bevolking haar moed en is ze vastbesloten om de verwoeste streek terug op te bouwen en om – zo goed en zo kwaad als het kan – de diepst getroffen families te helpen.
In de loop van 2005 zal SCIA in India, samen met CADS India Co Ltd., een klein ontwikkelings- en sales team oprichten. Dit enorme land (> 1 miljard inwoners) ontwikkelt zich zeer snel; grote infrastructuurprojecten en krachtcentrales staan op stapel. China wordt beschouwd als de toekomstige ‘fabriek’ van de wereld, terwijl India langzaamaan het ... <verder>


Nieuw rekenhart voor SCIA.ESA PT en verbetering Mobiele Last Module

 
 


Nieuw rekenhart

SCIA.ESA PT is de nieuwe generatie SCIA-software voor het berekenen en ontwerpen van constructies. Om tegemoet te komen aan de vragen en verwachtingen betreffende berekeningsmogelijkheden en de kwaliteit van resultaten, werd besloten het rekenhart te herzien. Het nieuwe rekenhart is al een feit en werd al geïmplementeerd in de laatste versies van ... <verder>


    

'Collaboration software' vermindert constructiekosten

 


Een recent en zeer interessant onderzoek naar de aanwending van ‘collaboration software’ in de constructie-industrie heeft uitgewezen dat het gebruik ervan kan leiden tot een kostenbesparing van zeker 4%. Het onderzoek werd uitgevoerd door de firma Compagnia uit het Verenigd Koninkrijk. Met de 4% bedrijfskapitaal die dan vrijkomt, zouden bvb. jaarlijks 5 ziekenhuizen en 3000 huizen extra kunnen gebouwd worden zonder dat de globale jaarlijkse ‘bouw’-uitgave (nu £69 miljard) zou moeten verhoogd worden.

Dit resultaat is de logische gevolgtrekking van het feit dat meer dan de helft van de arbeidskrachten in de constructie-industrie “kennismedewerkers” zijn, d.w.z. dat ze betrokken zijn in de verwerking, het optekenen, het analyseren en het verspreiden van informatie. Kennisoverdracht vormt dus een zeer ... <verder>

 

J.H. DE KWAADSTENIET Consultants, pionier met 3D prefab in Allplan

 

De doordachte werkwijze van J.H. DE KWAADSTENIET om met standaard Allplan Engineering toch prefabelementen te tekenen, werd toegepast voor een nieuwbouwproject van IKEA.

In Groningen wordt naast de bestaande IKEA winkel een nieuwbouw geplaatst ter vervanging van de oude.
Adviesburo DE KWAADSTENIET was belast met het maken van de studie en de productietekenen van de betonnen elementen.

Op basis van een ingelezen 2D grondplan werd de indeling gemaakt van de wanden en werden de standaard elementen uitgetekend. Allplan werd ook gebruikt voor het tekenen van ... <verder>
 
Projet : IKEA winkel te Groningen.
Klant : Adviesburo J.H. DE KWAADSTENIET Consultants  
ondergrondse parkeergarage met laad-en losruimte achteraan
betonnen palen en betonnen trapkernen
begane grond bestaande uit marketplace en zelfbedieningsmagazijn met hoog plafond tot niveau +1
voorspanbalken met klassieke wapening
prefab wanden en vloeren
TT-liggers 6m overspanning
    

Tips&Tricks: selectiecommando in SCIA.ESA PT

 
 
U kunt in SCIA.ESA PT entiteiten selecteren door gebruik te maken van de commandoregel.
Typ: “SEL” en vervolgens de naam van de entiteit die u wilt selecteren. bv. Sel N1, B1 zal de knoop N1 en de staaf B1 selecteren.
Deze optie kent meer mogelijkheden, u kunt de selectie uitbreiden of veranderen. We lichten de mogelijkheden toe.

De syntax wordt als volgt opgebouwd:
"SEL <Modify> <Name>"
Opgelet de commando’s zijn steeds door een spatie gescheiden van elkaar.
  • SEL : is het commando om te selecteren
  • <Modify> : is het commando voor ... <verder>
     

Over deze SCIA eNews

 


We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres. Het adres waarnaar we nu zenden is: subscriberemail.
Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren.

 

       

 

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tél: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75

 
       

SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 GV Arnhem
Tel: (+31) 026 320 1230 - Fax (+31) 026 320 1239 

 
   
Copyright © 2005 SCIA Group nv -