Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws  |   Support  |  Contacteer ons

 
       
NL  FR  EN   DE  CZ

Februari 2007 

 
 
   
  SCIA•ESA PT 2007 werd gelanceerd. Verken de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen. meer ...
   
  Bekijk hier ons filmpje over de SCIA Core Values. meer ...
   
  'Online Projects n.v.', lid van de SCIA Group, heeft een vacature voor een Managing Director / Sales Engineer.
meer ...
   
De winnaars van de 2 wedstrijden in de Belux zijn bekend. meer ...
   
Bekijk onze vernieuwde
'Vrije Downloads'
sectie. meer ...
   
SCIA apprecieert ten zeerste uw feedback. Gelieve ons uw opmerkingen, ideeën en suggesties op te sturen middels dit formulier, zodat wij onze diensten nog beter kunnen afstemmen op uw behoeften.
   
   
België en Nederland
 
»
SCIA User Contest 2007 - Internationale jury buigt zich over massa projecten. meer ...
   
»
Noteer alvast het 4daagse evenement "Robots in Profile": een organisatie van Partners-in-Steel International en Kaltenbach. meer ...
   
België
 
»
Extra releasedag
SCIA•ESA PT 2007 op 13 maart 2007 in Gent Expo - Holiday Inn. meer ...
   
   
  Onlangs verscheen de volgende nieuwe software versie:
»
Allplan 2006.1_6
»
SCIA•Steel 2006 SP2
  Klanten kunnen deze downloaden in onze beveiligde downloads
   
   
België en Nederland
 
  In de komende maanden worden weer heel wat opleidingen georganiseerd in onze vestigingen in Herk-de-Stad en Arnhem met o.a. de volgende thema's:
   
  SCIA•ESA PT
»
Basiscursus
»
Tips & Tricks
»
Beton
»
Dynamica
»
Eindige elementen
  ...
   
  Allplan
»
Basiscursus
   
  Hier vindt u
alle opleidingsdata met programmaoverzicht en kan u zich online inschrijven.
   
   
SCIA-klanten worden uitgenodigd om hun vacatures gratis op het nieuwe 'SCIA Jobs Network' te plaatsen.



Neem ook een kijkje op onze website voor de SCIA vacatures. Veel geluk!
   
   
Voetbaltribune KVS Roeselare - Abicon NV (B)
   
 
   
 
   
 
   
   
  SCIA beveelt het boek 'Prestressed Concrete Structures', geschreven door onze collega dr. Jaroslav Navratil, aan.


<uitprintbare versie>

Beste eNews lezer,

De feestdagen zijn voorbij, ons jaarlijks SCIA 'kickoff' evenement ook. Het was een enorm succes. Via een grappig en kort filmpje, dat tijdens deze gelegenheid in première ging, tonen wij u graag de kernwaarden waar al onze medewerkers 100 % achter staan.

Durven veranderen ten goede van onze relaties en uitdagingen aannemen, daar is SCIA niet bang voor …
Zo staat er voor 2007 heel wat op til en met onze eNews lichten we alvast een tip van de sluier op!

Veel leesplezier …

» Bedrijfsnieuws: MAMMUT GROUP selecteert SCIA als bevoorrecht leverancier voor engineering design software
» Productnieuws: De versie 2007 van SCIA•ESA PT voorziet een verbeterde B.I.M.-functionaliteit
» De markt: De bouwsector in Frankrijk doet het goed
» Klantenproject: Abicon nv - ‘Groenhove’, een ambitieus bouwproject te Waregem (B)
» Tips & Tricks: Gedetailleerde weergave van resultaten op 2D elementen in SCIA•ESA PT
       
   
 Mammut kiest SCIA als bevoorrecht leverancier voor engineering design software  
 


Citaat persbericht

Mammut Group, de op U.A.E.–gebaseerde bouw- en constructiefirma, gevestigd in het Midden-Oosten (Dubai), investeert zwaar in SCIA•ESA PT (Engineering Structural Applications, Professional Technology), het CAE-platform van SCIA.

Mammut Group gebruikt SCIA software in alle berekenings- & ontwerpprocessen voor zowel precast als pre-engineered gebouwen (PEB). De implementatie gebeurt via opleidingen en aanpasbare projecten.

Mr. Behzad Daniel Ferdows, President & CEO van Mammut Group zegt:
"Met SCIA•ESA PT implementeren we de meest moderne ontwerptechnologie waarbij een groot aantal bouwcodes beschikbaar is, ideaal voor onze PEB en precast behoeften; daarenboven is de technologie aanpasbaar aan onze verhoogde complexiteit voor wat betreft het ontwerpen van onze projecten. De modelleringfaciliteiten en de berekening- en ontwerpfunctionaliteiten zullen helpen om Mammut te positioneren als erkend marktleider in het leveren van optimaal ontworpen PEB en precast structuren met vooruitstrevende software".

Een pre-engineered bouwwerk van Mammut
"Met Mammut Group zetten we onze eerste stap op de markt van het Midden-Oosten; Mammut is een heel veeleisende gebruiker met een uitgebreide kennis in het ontwerpen van PEB en precast structuren. We zijn blij dat de hele Mammut Group SCIA geselecteerd heeft als hun technologiepartner voor ... meer
 
 
   De versie 2007 van SCIA•ESA PT voorziet een verbeterde B.I.M.-functionaliteit  

De interoperabiliteit van SCIA•ESA PT moet een open standaard worden voor toepassingen van derden.

Het laat de bouwnijverheid toe om 3D modelgegevens uit te wisselen van en naar SCIA•ESA PT, dit om omzettingsfouten tussen bouwpartners te vermijden. Bedrijven die het open SCIA•ESA PT platform reeds gebruiken zullen enerzijds met deze nieuwe Allplan 'roundtrip' mogelijkheden en anderzijds met een betere IFC2x3 interface uitgerust worden. Terzelfdertijd is het mogelijk om zuivere architecturale modelelementen samen met het noodzakelijke rekenmodel te visualiseren om de engineeringgegevens aan de werkelijke structuur te toetsen. In SCIA•ESA PT heeft de hoofdingenieur de mogelijkheid om automatisch geometrische toleranties (ten gevolge van de omzetting van een structuurmodel naar een berekeningsmodel) toe te passen. Een nieuwe 'update tool voor het model' houdt de historiek van alle veranderingen bij.

In SCIA•ESA PT bevindt zich een uitgebreide lijst van normen en functionaliteiten voor het ontwerp en de berekening van 2D en 3D staalstructuren met inbegrip van de staalnormcontrole volgens een groot aantal codes, ontwerp van verbindingen en van de brandweerstand. Deze toch al uitgebreide lijst wordt in versie 2007.00 uitgebreid met de Amerikaanse norm van AISC LRFD 2005 voor staal en met een verbetering van de recentste EN code voor brandweerstand. Voor het ontwerpen van steigers heeft SCIA met de industrie samengewerkt om praktische hulpmiddelen voor gebruikers te ontwikkelen en om de EN staalcontrole met de PrEN controles voor steigers uit te breiden.

De gebruikers van deze nieuwe versie hebben ook de mogelijkheid om openingen & uitsnijdingen in staal- en betonelementen toe te voegen om b.v. de statische analyse van celllenbetonbalken of willekeurige openingen op balken & platen toe te laten.

Voor betonconstructies is het automatisch ontwerpen van ... meer

 
   
 De bouwsector in Frankrijk doet het goed  
 
In 2006, hebben de bouwactiviteiten, dit zijn de hele bouwnijverheid en de openbare werken samen, in Frankrijk een groei van 5.1% laten optekenen. De totale verkoopsomzet bedroeg 156 miljard euro.

Het Ministerie van Internationale Economische Zaken lanceerde een nota over de economische situatie van de bouwsector die erop wijst, dat de "zeer sterke groei" van 2006 (+5.1%) in 2007 zal voortgezet worden, wel op een meer "gematigde" wijze, tussen de 2.1% en 3.3%, d.w.z. met een geschatte salesomzet tussen 159 en 161 miljard euro.

De sector 'nieuwe ontwikkelingen' trekt de bouwactiviteiten naar de top met een vooruitgang van 8.6% tussen 2005 en 2006. Deze sector zal er ook voor gaan zorgen dat de bouwactiviteiten ook in 2007 blijven stijgen (tussen de 2.2% en 3.4%). De forecasts voor het jaar 2007 tonen nochtans aan dat de sector een tussenstadium met een geschatte verhoging tussen 0.6% en 3% heeft bereikt, dit betekent, tussen de 439.000 en 449.000 nieuwe woonplaatsen.

De ‘niet-residentiële’ gebouwen ... meer
 
   
   Project: Abicon nv - ‘Groenhove’, een ambitieus bouwproject te Waregem (B)  
 
Het 'Groenhove' project is een ambitieus bouwproject te Waregem waarbij op een terrein van ca. 3000m² een bestaand kasteel wordt verbouwd en 2 nieuwbouwresidenties worden opgericht met een kelder die onder beide nieuwe gebouwen doorloopt.

Voor het eerste en grootste gebouw heeft architect Frank Delmulle gekozen voor vooruitstrevende, moderne architectuur. De bovengrondse niveaus bestaan uit '12 torens' met vrij grillige vorm, die onderling verbonden zijn door terrassen, loopbruggen, gaanderijen, …

Architecturaal heeft iedere gevel een karakteristieke eigenschap. Zo heeft de noordgevel, die aan de kant van het bestaande kasteel staat, een groot aantal gelijke raampartijen. De afmetingen zijn identiek aan deze van het kasteel dat er netvoor staat. De west- en oostgevel zien eruit als losse vlakken die in elkaar passen en uit elkaar zijn geschoven. De zuidgevel heeft een zeer open, lichte structuur bestaande uit een flink aantal slanke kolommen met de bedoeling een optimale lichtinval te verzekeren. Het gebouw telt 2 kelderverdiepingen (gedeeltelijk ondergronds), een gelijkvloers en 4 verdiepen. Het beslaat een totale oppervlakte van ca. 10.000m², telt 40 wooneenheden en de architectuur was een uitdaging op stabiliteitstechnisch gebied.

De aannemer-bouwpromotor verkoos om alle dragende wanden in beton uit te voeren. Dit bood ons de mogelijkheid m.b.v. ESA-Prima Win het volledige gebouw in 1 model te ontwerpen.

De vrij complexe vorm ... meer
 
   
   Tips & Tricks: Gedetailleerde weergave van resultaten op 2D elementen in SCIA•ESA PT  
 
De 2D contourplots in SCIA•ESA PT zorgen voor een mooi overzicht van het verloop van de resultaten in het 2D element. In sommige gevallen is het echter gewenst om op een specifieke snede te verduidelijken.

Vanaf de versie SCIA•ESA PT 2007 is dit ook mogelijk.

Na het uitrekenen van het project kan er in het eigenschappen venster van de resultaten bij "tekenen" gekozen worden voor "snede + standaard". Daarna kan het resultaat op de gebruikelijke manier zichtbaar gemaakt worden door op de "Herlees" knop te drukken.

Door de optie ... meer
 
   
   Over deze SCIA eNews  
 
» We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente email adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn. Het adres waarnaar we nu zenden is:
%PERS_EMAIL%
» Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen email adres.
» Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren.
 
   
     
       
  SCIA Group NV - Industrieweg 1007 - B-3540 Herk-de-Stad -  Tel: +32 13 55 17 75  -  Fax: +32 13 55 41 75  
             
        SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 Arnhem - Tel: +31 26 32012 30 -  Fax: +31 26 320 12 39  
             
       

Copyright © 2007 -
SCIA International is lid van de Nemetschek Groep