%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Niet te missen! Allplan Engineering 2012 Shows!
29/02/2012 in Wavre (BE)
6/03/2012 in Arnhem (NL)
8/03/2012 in Lokeren (BE)
 
     
Allplan 2012. Ontdek alle nieuwe en verbeterde features!  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2011.0.341
• Scia Steel 2011
• Allplan 2011.1 HF3
• Allplan Precast 2010.1-3
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. K. Verhille.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform - Nieuwpoort, België. Met dank aan Ingenieursbureau Oranjewoud B.V.  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
   

 

GRATIS Tryouts

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Tryouts downloaden:

• Scia Desk
• Frilo Statics

 
     
   

Volg ons op:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

Februari 2012

 
   
Welkom bij de februariversie van de Nemetschek Scia-nieuwsbrief. Deze maand presenteren we volgende onderwerpen:

 


 

Tim Alexander Lüdke, nieuw Bestuurslid en CEO van Nemetschek AG

 
   

Tim Alexander Lüdke, geboren in 1968, is afgevaardigde van de Raad van Bestuur alsook CEO sinds november 2011. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de strategische positionering alsook de verdere internationalisering van Nemetschek AG; de algemeen directeurs van de diverse operationele entiteiten rapporteren rechtstreeks aan hem.

Dhr. Lüdke geniet van bijna twintig jaar ervaring in en voor technologische bedrijven. In de afgelopen zes jaar, en uiteindelijk als partner en hoofd van het in München gevestigde kantoor van Russell Reynolds Associates, adviseerde hij het management en de raad van commissarissen – voornamelijk uit IT- en telecombedrijven die wereldwijd actief zijn – in het invullen en beoordelen van management functies.

Daarvoor was hij gedurende tien jaar actief in diverse Sales management functies, meestal als managing director en CEO op diverse locaties van General Electrics' IT Solutions Business (voorheen CompuNet, nu Computacenter) in Duitsland en Oostenrijk.

 

Tim Alexander Lüdke

 


 

Nemetschek Scia en de Eurocodes, samen een stap vooruit!

 
   

De komst van de Eurocodes werd enige tijd geleden in de Europese lidstaten aangekondigd. Deze veranderingen hebben een ongekende impact op de gehele constructiesector. Hoewel de deadline voor de vervanging van de Nationale Normen door de Eurocodes voorzien was in maart 2010, zijn een groot aantal lidstaten momenteel nog in de overgangsfase.

Nemetschek Scia bleef niet bij de pakken zitten en implementeerde een groot deel van de Eurocodes met inbegrip van vele belangrijke Nationale Bijlagen. Een bibliotheek van onmisbare Nationaal Bepaalde Parameters is beschikbaar gesteld in Scia Engineer, hetgeen de gebruiker toelaat de constructie te ontwerpen volgens de aanbevolen landspecifieke methodes en waardes bepaald door de Eurocodes. Voor bedrijven actief op internationaal vlak, is de integratie van bijna alle Nationale Bijlagen in één software platform een duidelijk kost- en technisch voordeel.

 

Eurocodes


Ondertussen blijft ons team verder ontwikkelen om up-to-date te blijven met de parameters van elk van de lidstaten. Dit laat alle professionals toe te werken in overeenstemming met de laatste versie van hun Nationale Bijlagen. Bovendien focust Nemetschek Scia zich op de integratie van de volledige reeks aan Eurocodes in de nabije toekomst, inclusief hout en additionele ontwikkelingen op gebied van seismisch ontwerp.

Voor meer nieuws over de laatste ontwikkeling van de Eurocodes en hun Nationale bijlagen in Scia Engineer, bezoek onze Eurocode website of lees dit artikel.

 


 
 

User Contest 2011 - Winnaar van Categorie 5:
Confluences Museum - Lyon, Frankrijk - Tractebel Engineering

 
     
  Over Tractebel Engineering
Tractebel EngineeringTractebel Engineering France, dochtermaatschappij van Tractebel Engineering, is een ingenieursbureau gespecialiseerd in het uitvoeren van technische studies en het begeleiden van belangrijke projecten in het domein van grote waterbouwkundige infrastructuurwerken, energie plants, transportinfrastructuur alsook de constructie-industrie. Tractebel Engineering heeft vestigingen in Gennevilliers (Parijs), Lyon, Nice en Pierrelatte.

Vooral de afdeling "infrastructuur en speciale projecten" van TE Frankrijk werkt bouwwerken uit die zich onderscheiden door hun complexiteit en/of karakteristieke superstructuren (architecturaal complexe constructies, innovatieve vormgeving en materiaalgebruik, nieuwe materialen, enz.).

Over het project
De structuur in kwestie bestaat uit 3 delen: de basis, de "wolk" en het "kristal". De constructie van de basis bestaat uit gewapend beton in 1 of 2 niveaus. De "wolk" behelst het grootste deel van het gebouw. Het gaat hierbij om een 7-verdiepingen tellende stalen structuur (hoofdstructuur), "ingekapseld" door een stalen schelpvormige constructie die op de basis rust en lijkt te zweven op slechts 3 betonnen pijlers en 12 enorme kolommen, onafhankelijk van elkaar geplaatst. De horizontale reacties van de structuur worden enkel en alleen door deze kolommen en pijlers gedragen.

Tractebel Engineering - The Confluences Museum
Tractebel Engineering - The Confluences Museum
Tractebel Engineering - The Confluences Museum
Tractebel Engineering - The Confluences Museum

Het "kristal" is volledig in staal en glas voorzien, gedeeltelijk ondersteund enerzijds door de basis en anderzijds door de "wolk". Deze bestaat uit een secundaire constructie die d.m.v. verbindingselementen is aangesloten op de primaire stalen structuur. Dankzij de verbinding tussen de "wolk" en het "kristal" kunnen beide delen onderling verschuiven en slippen.

De basis is gefundeerd op palen en micropalen, terwijl de pijlers en kolommen rusten op boorpalen.

Citaat van de Jury: "Deze uiterst originele constructie met een extreem ingewikkelde vorm is een enorme technische uitdaging omdat geen enkel element dezelfde geometrie heeft: een betonnen fundering met enorme zuilen draagt een stalen wolk en een constructie in de vorm van een kristal. Verschillende materialen, dynamische berekeningen en moeilijke funderingsomstandigheden maken dit tot een enorm ingewikkeld project. De perfecte projectpresentatie maakte het geheel af."

► Bekijk YouTube filmpje
► Download pdf: "Tractebel Engineering - The Confluences Museum - Lyon, France"
 
 

 
 

Tips & Tricks: SmartParts - intelligente modelleer functionaliteit

 
     
 

Allplan 2012 biedt een nieuwe, krachtige 3D modelleer functionaliteit met onafhankelijke, parametrische CAD objecten. Onafhankelijk van het normale CAD-systeem, gedragen SmartParts zich intelligent en ondersteunen ze wijzigingen, variaties, 3D lichamen met vrije vorm, kunnen er flexibele en voorgedefinieerde componenten ingevoegd worden, … en dit op eenvoudige wijze en in real time. Complexe geometrische structuren kunnen beter gemodelleerd worden, evenals nadien veranderd. Door de eenvoudig te leren programmeertaal "SmartPart Script" kunnen gebruikers zelf parametrische 2D/3D objecten aanmaken. Tegelijkertijd is het mogelijk om objecten uit andere compatibele script-talen te importeren en Google SketchUp-bestanden te integreren.

Als voorbeeld van wat er mogelijk is met een SmartPart van een complex 3D object, hebben we een SmartPart gemaakt van het type brugpijler dat toegepast is in het project "Fly-Over – Kerensheide" (User Contest 2011 project van Movares, uitgevoerd door Heijmans).

 

Eurocodes

► Bekijk YouTube filmpje

In dit Youtube filmpje krijg je een eerste indruk van wat er met een dergelijke SmartPart mogelijk is.

Wil je meer weten? Neem deel aan één van onze Allplan Engineering 2012 Shows!
29/02/2012 in Wavre (BE)
6/03/2012 in Arnhem (NL)
8/03/2012 in Lokeren (BE)

 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......

 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75 -  Fax: +32 13 55 41 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30 -  Fax: +31 26 320 12 39

 
       
Copyright © 2011 - [email protected]