eNews niet leesbaar? Lees dan onze website versie of de PDF versie
 
     

 

Nieuws & Evenementen

 
     
De nieuwe Scia Engineer 2010 en de Scia Steel 2009 Service Pack 5 zijn nu beschikbaar in onze beveiligde downloadsectie.  
     
Nemetschek Scia zal aanwezig zijn van 11 tot 14 Januari 2010 op SteelFab 2010, Sharjah (UAE).  
     
   

 

Software Galerij

 
     

Wiskunde en Techniek ontmoeten Kunst in deze Scia Engineer modellen van Y.A. Godaei.

 
     
  Godaei  
     
  Godaei  
     
  Godaei  
     
   
 

Januari 2010

 

Het begin van een nieuw tijdperk: 2010!


Beste eNews-lezer,

Laten we dit nieuwe jaar beginnen met een positieve kijk op de voortdurende evoluties in de wereld.
De ontwikkeling van technologieën met betrekking tot hernieuwbare energie gaat razendsnel en de wereldleiders hebben eindelijk afgesproken om de bouw van groene ecologische bouwwerken te stimuleren. Ondanks alle negatieve berichtgeving over recessie, de financiële crisis en herstructureringsmaatregelen beweegt de wereld langzaam naar een betere wereld.

Technologische ontwikkelingen zitten in een stroomversnelling! Een van meest verrassende projecten is Masdar City (Abu Dhabi, VAE) waar momenteel een 100% cleantech-stad (zero CO2, 100% hernieuwbare energie) in opbouw is (zie www.masdarcity.ae).
Onze planeet is zeker nog niet om zeep; we nodigen u uit om de positieve verhalen te lezen op http://www.earth-policy.org.

Het spreekt voor zich dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor ingenieurs en professionelen uit de bouwwereld. Het gaat hierbij niet alleen over het ontwerp van vernieuwende constructies, ook onze hele infrastructuur en erfgoed hebben behoefte aan constante inspecties, aan veiligheidsbeoordelingen en renovaties om hun levensduur te verlengen.

Vandaag wordt de Burj Dubai (UAE) officieel geopend! Wij feliciteren natuurlijk iedereen die bij de bouw betrokken was, maar vooral onze klant BESIX, een van de hoofdaannemers. Het meest spectaculaire van deze toren is de hoogte, met zijn 818 m wordt een nieuw wereldrecord gevestigd. Om de bouw van de dragende structuur zo nauwkeurig mogelijk voor te bereiden heeft BESIX uitgebreid gebruik gemaakt van onze ‘Scia Engineer’ software. Een goede reden voor Scia om fier te zijn op haar aandeel in dit allernieuwste bouwkundig wonder.

De meeste landen van de Europese Gemeenschap schakelen in 2010 over naar de Eurocodes (lees Scia's Verklarende Nota over de Eurocodes). Een van de belangrijkste activiteiten van Scia dit jaar is onze klanten helpen om deze overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Verder voert Scia de support van BIM (Building Information Modelling) procesveranderingen op met verbeterde interoperabiliteit naar andere 3D-modelleersoftware en met nieuwe productiviteitsfuncties.

Tot slot zet Scia haar internationaliseringinspanningen verder via kantoren in de Verenigde Staten, Brazilië, het Midden-Oosten en alle kantoren verspreid over Europa.

Het hele Nemetschek Scia team wenst haar 19.950 eNews-abonnees een succesvol en ‘clean’ 2010!


green world


Energy Sources in future
Energy Sources in the future


Burj Dubai Building
Burj Dubai (UAE)


Scia's Eurocodes Explanation


"Positivisme en professionalisme voor een betere bouwwereld"



Jean-Pierre Rammant
CEO Nemetschek Scia
V.P. Nemetschek Engineering Group

 


 
 
 
   
 
     
Nemetschek Scia - Copyright 2010 - [email protected]