Není tento email čitelný? Přečtěte si naší verzi na webových stránkách
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ Domů  |  Firma   |   Řešení   |   Reference & Trhy   |   Zprávy & Tisk  |   Podpora & Ke stažení  |  Kontakty  

 

Novinky

 
     

Nová brožura Edicí Scia Engineer 2009 je k nahlédnutí v sekci Ke stažení.

Scia Engineer Editions Brochure

 
     
Přečtěte si Bílé stránky. Tématem je "Inteligentní návrh průmyslových staveb z oceli" - cíl BIM. více ...  
     
Seznamte se s vítězi Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů 2009. více ...  
     
Nemetschek Scia vydává nový
Scia Engineer 2009 - X release
.
více...
 
     
Nemetschek Scia vydává Scia Steel 2009 s 3D+. více ...  
     
Nový Allplan 2009, "Zvýšení ergonomie a interoperability". více ...  
     
Vyšel nový katalog modulů softwaru Scia Engineer 2009. Stáhněte si jej v sekci volné stahování.  
     
Přečtěte si o nových funkcích Scia Engineer v brožuře "Novinky ve verzi 2009". více ...  
     
Doporučujeme přečíst si Bílé stránky o "Scia Scaffolding: pro bezchybný návrh a efektivní prováděcí proces“. více ...  
     
     

 

Akce a události

 
     

Podívejte se, jak probíhal seminář STATIKA 2009, pořádaný ve dnech 28. a 29. 5. více...

 
Příspěvky přednášejících jsou připraveny ZDE.
     
     

 

Softwarový update

 
     
Ke stažení jsou k dispozici novější service packy v sekci zabezpečeného stahování.
Máte-li uzavřenou servisní smlouvu, můžete se si vyžádat uživatelské jméno a heslo zde.
 
     
 
  • Scia Engineer 2009.0.207
  • ESA-Prima Win 3.100.231
  • Allplan 2008.0e1
 
     
   

 

Software Gallery

 
     

Allplan Engineering
Kostel sv. Lamberta ve 3D PDF - vytvořil Ing. van der Werf en Nass (NL)

 
     
  Saint Lambert church  
     
  Saint Lambert church  
     
  Saint Lambert church  
     
   
   

Červen 2009

 
 

Vážený čtenáři eNews,

hlásíme se s červnovým číslem předcházejícím před krátkou letní pauzou. Jako první v něm naleznete článek o BIM a návrhu ekologických budov. Představíme Vám vítěze kategorie 1 Soutěže uživatelů 2009 – multifunkční budovu stojící v srdci Budapešti, kterou přihlásila společnost CSM z Belgie. A nakonec (nikoliv naposledy) v sekci „Tipy & triky“ předvedeme, jak si snadno přizpůsobit Scia Engineer Dokument.

Další číslo eNews bude na Váš e-mail doručeno v září. Do té doby Vám přejeme příjemné čtení a krásné léto.

Témata měsíce:

 


 

BIM, navrhování konstrukcí respektující ochranu životního prostředí

 
   

Společně s architekty, specialisty na vytápění, větrání a klimatizaci a dodavateli, hrají statici důležitou roli v procesu navrhování konstrukcí. BIM není pouhým softwarovým nástrojem, ale novou cestou projektování přinášející větší zapojení všech smluvních partnerů od počátečních fází projektu až do fáze provozu. Použití technologie BIM činí projekční proces přímějším, efektivnějším a lépe zdokumentovaným. Ale co ekologie?

Statik je odborníkem na konstrukční systémy starajícím se o to, že konstrukční systémy splňují všechna pevnostní a deformační kritéria. Musí rovněž uvážit nová kritéria týkající se udržitelné výstavby. Je nutno vybrat správné materiály, nejen s ohledem na pevnostnícharakteristiky, ale také na energetickou náročnost a požadavky údržby.

Výběr konstrukčních materiálů je zásadním krokem a musí poskytnout náhled na ekologické dopady: tenké stropní systémy lze navrhnout z monolitického dodatečně předpínaného betonu, jako desku se žebry nebo jako desku z prefabrikovaných dutinových panelů. Během výroby čistého cementu vzniká velké množství skleníkových plynů, zatímco použití recyklovaných materiálů je k životnímu prostředí šetrnější. Stejné principy platí pro materiály základů, stěn, sloupů a střešních systémů: zdivo, ocel, beton, hliník a další. Statik musí podat zprávu o možnostech návrhu s ohledem na ekologické dopady, které lze stanovit z konstrukčního modelu.

Green sustainable buildings   Zohlednění ekologických dopadů minimalizuje množství využité energie a zároveň maximalizuje energetickou výkonnost. Pracovní tým musí vyhodnotit různé možnosti podle specifických parametrů (orientace slunce, působení větru, topografie půdního podloží a jeho vlastností). Výsledky analýzy životního prostředí ovlivňují návrh budovy; strategie návrhu tepelné kapacity, přirozené ventilace, denního světla atd. souvisí s architektonickým a konstrukčním systémem.

Těm z Vás, jež se zajímají o „zelené stavitelství“, angažmá Nemetschek Group v tomto oboru a námi nabízené možnosti, bychom rádi doporučili stránky http://www.nemetschek.com/en/home/the_company/strategy_philosophy/green_building.html.

 
 
 

Vörösmarty Tér 1, víceúčelová budova, Budapešť (HU)

 
     
  O CSM
CSM nv Constant Schuurmans Metaalwerkenje stavební, výrobní a montážní společnost provádějící také průmyslové nanášení barev, která poskytuje kompletní služby v oblasti ocelových konstrukcí po celé Evropě a různých částech světa. CSM byla založena roku 1964 panem Constantem Schuurmansem, jenž dal společnosti také jméno: “Constant Schuurmans Metaalwerken”, zkráceně CSM. CSM zaměstnává více než 140 zaměstnanců a vykazuje roční obraty ve výši téměř 25 milionů eur.

O vítězném projektu
ING Real Estate vystavěla ve starém centru Budapešti komplex víceúčelových budov. Vörösmarty no. 1 stojí v jeho samém srdci a nabízí tři poschodí na parkování a dalších sedm nadzemních podlaží.  Budova je nazývána podle náměstí Vörösmarty Tér, na kterém stojí.
Obložení budovy, jež je tvořeno dekorativní strukturou, překrývá funkční vnitřní vrstvy a vytváří tak homogenní vzhled budovy. Systém geometrie tvořený trojúhelníkovými prvky dodává budově unikátní vzhled – moderní a svěží. Obložení je tvořeno ocelovými trubkami různých průřezů, které obepínají budovu křížíce se do trojúhelníků nad výplní z čirého skla.

Vörösmarty Tér 1 - Building in Budapest Vörösmarty Tér 1 - Building in Budapest Vörösmarty Tér 1 - Building in Budapest Vörösmarty Tér 1 - Building in Budapest

Pan Ronny Loos z CSM dodává: „Kvůli nejrůznějším zakřivením bylo nutné konstrukci propočítávat ve 3D. Importovali jsme 3D model z Autocadu do Scia Engineer a software Scia dokázal, že je v importu a možnostech výpočtů nesmírně schopný. Vnitřní síly a reakce získané ze Scia Engineer jsme pak využili pro výpočty přípojů ocel-ocel a ocel-beton.“

Výrok poroty:
„Budova je díky nápaditému stylu, v jakém byla vytvořena, ihned rozeznatelná. Výroba složité geometrie obložení si vyžadovala plný prostorový model. Výsledkem je nepřehlédnutelná ukázka opravdu moderní, multifunkční stavby.“

 
   
 

Tipy & Triky: Přizpůsobení dokumentu ve Scia Engineer

 
     
 

Požadované moduly: Esa.06 (Nástroje produktivity)

Hledáte snadnou cestu k přizpůsobení dokumentu ve Scia Engineer?

Zjednodušený Editor tabulek je nástrojem, který Vám může pomoci.  Počínaje verzí Scia Engineer 2008 můžete snadno upravovat hlavičku dokumentu.
 
Po klepnutí pravým tlačítkem myši na logo Nemetschek Scia ve výchozí hlavičce se objeví menu s nabídkou Editor tabulek a následně nabídka Zjednodušená šablona dokumentu.

Logo Nemetschek Scia můžete nahradit logem vlastním přes tlačítko [Procházet…], kde je možné zadat cestu k Vašemu souboru. Zobrazované možnosti lze změnit klepnutím na malé šipky. Můžete určit, zda se jméno určité vlastnosti zobrazuje nebo ne.
Údaje vyplněné v hlavičce se načítají z dat projektu. Pro jejich změnu se musíte vrátit do hlavního menu a otevřít položku Projekt.
Zkušení uživatelé mají stále k dispozici plnou verzi editoru tabulek, kterou otevřou klepnutím na tlačítko Upravit plným editorem…

Pokud chcete změnit celkový vzhled dokumentu, máte k dispozici několik předem připravených vizuálních stylů, které si vyberete v rozbalovací nabídce na nástrojové liště dokumentu:

Ikona Nastavení dokumentu umožňuje nastavit vlastnosti stránky, typ písma a styl tabulek.

Jak zajistit, aby přizpůsobený vzhled zůstal aktivní i po výměně projektu s kolegou nebo zákazníkem? Ve vlastnostech Vašeho dokumentu musíte zaškrtnout volbu Vnořit šablony dokumentu:

Tato volba zajistí uložení hlavičky a vzhledu do souboru s Vaším projektem. Díky tomu uvidí stejný vzhled i Váš kolega nebo zákazník.

Personalize document in Scia Engineer

 

Personalize document in Scia Engineer

Personalize document in Scia Engineer
 
   
 

 O těchto Nemetschek Scia eNews

 
     
 
  • Rádi bychom vás vyzvali k poskytnutí vaší aktuální emailové adresy, pokud ta, kterou jsme použili pro zaslání této zprávy, není správná nebo pokud chcete tyto zprávy zasílat na jinou adresu.
  • Pokud byste se chtěli ze zasílání těchto elektronických novinek eNews odhlásit, zašlete nám e-mail se slovem 'unsubscribe' v předmětu zprávy a s emailovou adresou, kterou máme vymazat.
  • Dejte nám prosím vědět, jaká témata Vás zajímají. Rovněž rádi uslyšíme jakékoli návrhy nebo nápady na zlepšení eNews.
    Reagovat můžete zde ...
 
   
     
 

 

 

Scia SK, s.r.o.● Nám. hrdinov 5 010 03 Žilina ● Tel: +421 415 003 070 ●  Fax: +420 415 003 072
Scia Group nv ● Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  ● Tel: +32 13 55 17 75 ●  Fax: +32 13 55 41 75
       
Nemetschek Scia Copyright © 2009 [email protected]