%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Schrijf u nu in voor de Allplan Engineering 2012 Shows!
6/03/2012 in Arnhem (NL)
8/03/2012 in Lokeren (BE)
 
     
Allplan 2012. Ontdek alle nieuwe en verbeterde features!  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2011.0.1172
• Scia Steel 2011 SP2
• Allplan 2011.1 HF6
• Allplan Precast 2010.1-3
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. Inge Wauters.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
"Kamppi Chapel of Silence" - Helsinki, Finland. Dank aan Vahanen Oy  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
  Oostdijckbank Radar Post Helicopter Platform  
     
   

 

GRATIS Tryouts

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Tryouts downloaden:

• Scia Desk
• Frilo Statics

 
     
   

Volg ons op:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

Maart 2012

 
   
Welkom bij de maartversie van de Nemetschek Scia-nieuwsbrief. Deze maand presenteren we volgende onderwerpen:

 


 

Zijn computers beter voor het optimaliseren van structuren dan ontwerpers?

 
   

De bouwsector wordt bepaald door kostoptimalisatie, maar streeft gelijktijdig naar een betere kwaliteit, meer esthetiek en een hogere functionaliteit. De combinatie van deze ogenschijnlijk tegenstrijdige belangen is uiteraard bekend in de wereld van de economie. De discipline Operations Research houdt zich bezig met het toepassen van geavanceerde analytische methoden om betere beslissingen te kunnen nemen. Operations Research heeft betrekking op het bepalen van het maximum (aan winst, prestatie, rendement) of minimum (verlies, risico, kost) van sommige reële objectieven. Vanuit de militaire inspanningen voor Wereldoorlog II, worden deze technieken nu ook vaak gebruikt bij het oplossen van problemen in een verscheidenheid van industrieën.

Ook Scia gebruikte deze methoden tijdens het starten van een onderzoeksproject in samenwerking met de Universiteit van Praag in 2006. Vanuit dit project kon een nieuw algoritme ontwikkeld worden, dat nu beschikbaar is in Scia Engineer, als nieuwe functionaliteit met de naam "Optimizer". De Scia Engineer gebruiker bepaalt "wat te optimaliseren is" (bijv. gewicht, vorm, ...) en kiest de beperkende strategie. De Optimizer herhaalt automatisch alle stappen tot aan het optimum en bewaart alle stappen in een tabel, waarin de uiteindelijk beste oplossing gemarkeerd wordt.

Verschillende algoritmen van Operations Research kunnen worden toegepast, onder andere de gradient methode, de Nelder-Mead heuristische methode en de differentiële evolutie methode.

En ja, het werkt. Ontwerpvoorbeelden uit de praktijk zijn uitgewerkt (bijv. bij de keuze van de beste naspan kabels in een brug) met opvallende kostreducties (> 15%) vergeleken met het oorspronkelijke voorstel van de ontwerper.

Indien u meer details wenst, kan u een korte omschrijving downloaden of contact opnemen met Scia voor een technisch diepgaander gesprek.

 



Optimization Workflow

 


 
 

User Contest 2011 Winnaar Speciale Prijs van de Jury voor BIM:
Orchidea Tower - Boekarest, Roemenië, Inginerie Structurala srl

 
     
 

Inginerie Structurala srlOver het bedrijf
Inginerie Structurala is een jong bedrijf dat gespecialiseerd is in het computer ondersteund rekenontwerp van complexe bouwkundige en industriële structuren. De belangrijkste activiteit van de firma betreft ontwerp, consultancy en bouwexpertise. Inginerie Structurala werd opgericht in 2002 in Boekarest. Dankzij haar professionalisme en ernst, werd Inginerie Structurala langzamerhand meer en meer bekend op de markt. Het team bestaat uit 15 ervaren ingenieurs die software inzetten voor het tekenen en het berekenen van structuren, rekening houdend met de seismische voorschriften in Roemenië.

Over het project
Het project bestaat uit twee naast elkaar aangrenzende kantoorgebouwen in de vorm van een vlinder. De site bevindt zich aan de linkerzijde van de Dambovita Rivier waar rekening gehouden moest worden met drie ondergrondse waterhoudende grondlagen. De samengestelde structuur bestaat uit staal en gewapend beton. Aangezien Roemenië in een seismische zone ligt, was de belangrijkste en meest beslissende factor de controle van de constructie op aardbevingen. De fundamenten werden samen met de bovenbouw geanalyseerd. Op deze wijze werd rekening gehouden met de hele werking van het gebouw. Met de interactie tussen de bodem en de structuur werd rekening gehouden bij het modelleren van de bodem als een Winkler elastisch draagoppervlak.

Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania
Inginerie Structurala srl - Orchidea Tower - Bucharest, Romania

Enkele technische gegevens:
• Bruto bebouwde oppervlakte: 77,000 m²
• Totale hoogte boven de grond: 82.80 m
• Benedenverdieping + 19 verdiepingen + 1 technische verdieping
• Drie ondergrondse kelders
• Typische verdiepingshoogte: 3.70 m
• Technische vloerhoogte: 4.00 m
• Alle drie kelders hebben een hoogte van 3.00 m

Quote van de Jury: "De ruimtelijk hoge structuur van de Orchidea toren (vlinder plan) was een mooi voorbeeld van geïntegreerd ontwerp en de dynamische aardbevingsberekening van een samengestelde staal en beton structuur. Ook het goed gebruik van het 3D modelleren en 3D berekeningssoftware viel op in dit project. Er werd tevens rekening gehouden met het hele gedrag van de structuur, alsook de bodem-structuur interactie."

► Bekijk YouTube Filmpje
► Download pdf: "Orchidea Tower - Boekarest, Roemenië, Inginerie Structurala srl"
 
 

 
 

Tips & Tricks Scia Engineer: Interval voor resultaten

 
     
  In Scia Engineer 2011 werd een nieuwe optie toegevoegd voor het voorstellen van resultaten op 1D-elementen. De gebruiker kan nu zelf een bepaald bereik selecteren voor de resultaten. De eigenschap 'Extreem' is uitgebreid met een nieuw item 'Interval' in het Eigenschappenmenu van verschillende resultaattypes: Interne krachten, Vervormingen, Spanningen, Eenheidscontroles. De gebruiker kan dan een boven- en onderlimiet instellen voor het resultaatinterval dat afgebeeld dient te worden op het scherm alsook in het afdrukvoorbeeld. Zie screenshot 1.

Scia Engineer: Interval for results
Scia Engineer: Interval for results
Scia Engineer: Interval for results
Scia Engineer: Interval for results
screenshot 1 screenshot 2 screenshot 3 screenshot 4

Een voorbeeld voor de Staalcontrole wordt getoond in screenshot 2, waarbij het interval gekozen is tussen de waarden 1 en 10 voor de eenheidscontrole.

Een analoge optie voor resultaten op 2D-elementen is reeds lange tijd beschikbaar in Scia Engineer. Voor de resultaattypes Interne krachten, Vervormingen, Spanningen, is het item 'Grafisch beeld instellen 2D' terug te vinden in het Eigenschappenmenu. Klik op de [...] knop om het instellingenvenster te openen. Via [Minima en maxima instellingen] kan de gebruiker een interval selecteren dat op het scherm afgebeeld dient te worden, met of zonder de extreme zones in een uniforme kleur. Vergeet niet de optie 'Door gebruiker gedefinieerde waarden' te selecteren. Zie screenshot 3.

Een tweede mogelijkheid is te kiezen voor 'Paletwaarden door de gebruiker gedefinieerd'. Via [Geavanceerde instellingen] kan de gebruiker dan het aantal isobanden en hun limietwaarden wijzigen, alsook de bijhorende kleuren. Ook enkele voorgedefinieerde paletkleuren zijn beschikbaar. Zie screenshot 4.

 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......

 
 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30

 
       
Copyright © 2012 - [email protected]