Nenechte si ujít: [[Subscriber]]
 

 

 

 

květen 2004  

 

Home
Akce
Produkty
Ke staženi
C
enik

 

NL   FR   EN   DE  CZ

   
       
 




SCIA Group uzavřela rok 2003 13% zvýšením obratu <více>

1.6.2004 - release nové verze ESA.PT 5.0

10. - 17.6.2004 - prezentace nové verze ESA PT 5.0

SCIA SOFTWARE CONFERENCE - Safe Constructions - v Belgii 10. červen 2004...  <více>









SCIA.ESA PT
 


Konečné prvky
 


Vnitřní síly



3D CAD Model
konstrukce
 




 

   

Vítejte u prvního vydání ...

... elektronického zpravodaje - SCIA eNews. V těchto eNews bychom Vás chtěli pravidelně informovat o zajímavých tématech. Vybrali jsme pro Vás pět tématických okruhů : novinky o společnosti SCIA a novinky a zajímavosti ve SCIA software, informace a analýzy aktivit ve stavebnictví, projekty realizované se SCIA softwarem a nakonec, 'tipy & triky' a další informace od našeho Support týmu. Vítáme všechny komentáře, náměty a ohlasy kterými přispějete k zvýšení úrovně těchto eNews, tak aby každé další vydání bylo lepší než to předchozí. Přejeme Vám příjemné počtení.

V tomto prvním vydání v květnu 2004 se soustředíme na následující informace:

    Společnost SCIA: SCIA Group slaví 30 let činnosti ...
    Mocný nástroj v ESA PT:  Parametrické modelování
   
Stavební trh: Výrazný růst cen oceli
   
Realizovaný projekt: Sazka Arena v Praze
   
Tip od Support Týmu: Nastavení hlavičky v dokumentu ESA PT

 

 
 

Společnost SCIA: SCIA slaví 30 let činnosti


V tomto roce oslaví SCIA kulaté výročí 30 let činnosti. Je to příležitost k rekapitulaci “milníků” v historii a ke zhodnocení současného stavu společnosti.

SCIA (SCIentific Applications) byla založena v únoru 1974 jako technická softwarová firma pro trh CAE, zaměřená na aplikace pro operační systém WANG. Když bylo uvedeno na trh IBM PC v roce 1981, společnost se soustředila na software pro osobní počítače. Klíčový produkt firmy v té době se nazýval ESA (Engineering Structural Analysis).
<více>
 

Mocný nástroj v ESA PT: Parametrické modelování

 
 


V našem novém software ESA PT byl vyvinut zcela nový modul: Parametrické modelování. Jak tento nový modul funguje a co Vám může přinést ?


V ESA PT zadáme konstrukci. Lze si vybrat: konstrukce ve 2D nebo 3D, složená ze standardních průřezů nebo graficky definovaných proměnných průřezů, průřezů s náběhy. Lze zadat různá zatížení konstrukce a sestavit dokument: grafické tabulky a obrázky ve zvoleném pořadí. Jakmile je konstrukce vytvořena, máme možnost ji zparametrizovat. Proč parametrizovat?  <více>
 

    

Stavební trh: Výrazný růst cen oceli

 


Hlavně jako výsledek významného zvýšení spotřeby čínské oceli, objevuje se na trhu nedostatek oceli. Společně s dalšími vlivy to způsobuje rychlý růst cen a mohlo by to ve střednědobé perspektivě znamenat, že podniky v dodavatelském řetězci nebudou stačit adekvátně reagovat na sílící poptávku.  <více>

 

Realizovaný projekt: Sazka Aréna v Praze

 

Tato sekce je věnována prezentaci projektů realizovaných s pomocí SCIA software. Na začátek jsme vybrali působivou konstrukci z České republiky: střechu multifunkční haly SAZKA ARÉNA.

SCIA klient: EXCON a. s., Praha 
Projekt: Střecha SAZKA ARÉNY v Praze
Stavba
: začátek září 2002 - konec duben 2004
Konstrukce: SAZKA ARÉNA

Počet podlaží haly: 6
Plocha haly: 35.000 m2
Kapacita haly: max. 18.000 diváků

Otevření víceúčelové Sazka arény bylo uskutečněno při příležitosti začátku světového šampionátu v hokeji v dubnu 2004 v Praze. Vedle sportovních aktivit v mnoha různých odvětvích, bude v těchto nových prostorách také organizováno mnoho kulturních, společenských a obchodních akcí. Aréna je vybavena nejmodernější technologií - 40ti tunová video kostka ve střeše, zasouvací dolní tribuny a pohyblivé mosty v prostoru střechy, které umožňují rychlé změny a variabilní využití vnitřního prostoru.  <více>

SCIA Support Tým: Vždy připraveni pomoci !

 
 


V rámci těchto prvních eNews připomínáme některé základní prvky SCIA podpory. Downloady, informace o produktech a termíny školení jsou k dispozici na webových stránkách SCIA CZ.

V dalších vydáních Vás na tomto místě budeme informovat o ‘tipech & tricích’ a o nejnovějším vývoji našeho software. V následující části se dozvíte jak uživatelsky nastavit hlavičku v dokumentu ESA PT.
Postup zahrnuje několik kroků :

Krok 1 : otevřeme dokument
Krok 2 : otevřeme editor tabulek umístěním kurzoru myši na hlavičku dokumentu a stisknutím pravého tlačítka myši - volba Editor tabulek.
Krok 3
: Texty v hlavičce a patičce dokumentu jsou uloženy v editovatelných tabulkách. <více>

     

O těchto SCIA eNews

 


Rádi bychom Vás požádali o zaslání Vaší aktuální e-mailové adresy, pokud ta na kterou jste obdrželi tuto zprávu Vám nevyhovuje. Aktuální adresa: [[email]]
Pro odhlášení odběru těchto eNews nám prosím zašlete e-mail v jehož předmětu uveďte text 'unsubscribe' následovaný e-mail adresou, která bude vymazána ze seznamu odběratelů eNews.
Dejte nám prosím vědět v případě, že máte nějaké zajímavé téma nebo námět pro naše eNews.  Uvítáme také jakékoliv návrhy a připomínky ke zlepšení jejich obsahu či vzhledu..   

 

       

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75

 
       

SCIA Praha  -  Thákurova 3 160 00 Praha 6
Tel: (+420) 02 - 2432 2425 -  Fax (+420) 02 - 2432 2288

 
       

SCIA Brno  -  Slavickova 1a 638 00 Brno
Tel: (+420) 05 - 4519 3526   -  Fax (+420) 05 - 4519 3533

 

 

SCIA SK Nám. hrdinov 5 SK - 010 03 Zilina
Tel: 00421- 89 - 500 30 70-2   -  Fax 00421 - 89 - 500 30 72

   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-