Ter attentie van: subscribername

 
       

Home   |   Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws   |   Support   |   Contacteer ons

 
       
NL  FR  EN   DE  CZ

Mei 2005 

 


SCIA lanceert nieuwe Website
   
U kan uw exemplaar van dit exclusief, 184 pagina's dikke, SCIA User Contest Book, bestellen bij uw lokale sales engineer of door bijgevoegd inschrijvingsformulier
   
Excuses werken SCIA


‘Kostenoptimalisering in Constructie’ – SCIA Conferentiedag in Groot-Bijgaarden, 19 mei 2005.
Voor meer informatie en inschrijving
   

Gratis initiadagen voor reken- en tekensoftware in mei en juni 2005 ... meer
   
Op 18, 19 en 20 mei 2005, organiseert SCIA de training SCIA.ESA PT r.5 in Herk-de-Stad (B) en in Arnhem (NL). Consulteer ons online agenda
   
SCIA organiseert de 'SCIA.ESA PT' Tips & Trics training in Arnhem (NL) op 27 mei 2005. Consulteer ons online agenda

Enkele screenshots van nieuwe eigenschappen in SCIA.ESA PT 5.1






Dear eNews subscriber,


With this eNews edition of May 2005, SCIA is very proud to announce the new design of our website. This design was developed by our professional web design team in collaboration with Srijan Technologies and provides highly improved navigation and usability for our valued visitors.

A new SCIA Forum, where discussions on SCIA related topics take place, was also added. The SCIA forum will be used internationally by all SCIA user groups & clubs, SCIA users and others showing interest in our products. Please join us…

Don’t forget to subscribe to our conference ‘Costs Optimisation in Construction’ that takes place in Brussels on the 19th of May in the afternoon. To subscribe, click on the link to the left (section Events).

» SCIA Bedrijfsnieuws: Nieuwe strategische overeenkomsten voor SCIA
» Product nieuws: ESA-Concrete Section
» De markt: SCIA kiest voor transparantie tijdens de Initiatiedagen voor ontwerp- en engineeringsoftware
» Klantenproject: Stalen voetgangersbrug voor het Europees Parlement
» Support Tips & Tricks: Selecties opslaan in een database
       
   
 SCIA Bedrijfsnieuws: Nieuwe strategische overeenkomsten voor SCIA  
 
Een van de hoekstenen van de ‘SCIA business strategy’ is: ‘strategische samenwerkingen’. In April 2005 heeft SCIA opnieuw twee belangrijke samenwerkingverdragen ondertekend: één met CADS U.K. – CADS Software India en één met GeoDelft.

Via CADS UK werkt SCIA met succes in het Verenigd Koninkrijk; meer dan 100 klanten gebruiken er onze CAE-software voor het ontwerpen van constructies uit beton en staal. De samenwerking wordt uitgebreid en heeft als doel de krachten te bundelen voor het creëren van een ‘standaard CAE-oplossing voor de industrie’, die op het SCIA.ESA PT-platform gebaseerd is en waarbij de design know-how van CADS geïntegreerd wordt.

Met het zusterbedrijf van CADS UK in India, CADS Software India (CSI), heeft SCIA een overeenkomst aangegaan voor het opzetten van een ‘SCIA development team’ in Chennai. CSI zal ook het productengamma van het SCIA.ESA PT-platform in India verdelen via haar kantoren in Chennai, Mumbai en Delhi. Ian Chambers, directeur van CADS UK en CSI over deze samenwerking: “CADS en SCIA zijn heel goed geplaatst om samen de grote potentiële markt in India aan te pakken”.

Tussen Geodelft (Nederland) en SCIA is een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide organisaties intensifiëren hun samenwerking, zowel voor het ontwikkelen van nieuwe Geo-structural Engineering software als op het vlak van internationale distributie. Mr. J. Wentink, directeur van GeoDelft, zegt hierover: ... more
 
 
   ESA-Concrete Section  

ESA-Concrete Section is een stand-alone programma
, dat sinds 2003 op de markt is. Het programma controleert elke gewapende betondoorsnede op z’n capaciteit en respons. In de laatste twee jaar is het SCIA-programma aan meer dan 200 gebruikers verkocht, van hun horen we dat zij erg tevreden zijn met de gebruiksvriendelijkheid en grafische pracht.

Het programma staat de gebruiker toe een doorsnede uit een bibliotheek te selecteren of zelf een doorsnede te maken (samengesteld: beton/beton of niet). Hij installeert de (beugel)wapening en geeft de interne krachten op (N, Vz, My en Mz). Dan voert het programma een ... more
 
   
 SCIA kiest voor transparantie tijdens de Initiatiedagen voor ontwerp- en engineeringsoftware  
 
Gezien het grote aanbod is software kiezen niet zo evident vandaag de dag. Het valt nochtans niet te ontkennen dat de juiste software, met vele interessante functionaliteiten en hoge gebruiksvriendelijkheid van de interface, een belangrijk concurrentiëel voordeel kan bieden voor ontwerpers en ingenieurs. Vele firma’s zijn al voorzien en moeten werkelijk overtuigd worden van de toegevoegde waarde van nieuwe software vooraleer ze hun oude vervangen.

SCIA, als vernieuwend software-bedrijf, wil meer doen dan enkel maar een ‘demo' aan potentiële partners geven. Wij hebben beslist om voor ‘transparantie’ te gaan; kandidaat-kopers krijgen de mogelijkheid om zelf de hun voorgestelde oplossingen te testen, hierdoor kunnen ze hun beslissing baseren op meer dan een opeenvolging van mooie beelden en een glad verkoopspraatje.

Sinds 2004 organiseert SCIA regelmatig ‘Initiatiedagen’ voor haar ontwerpsoftware (Allplan Architecture & Allplan Engineering) en stabiliteitsberekeningen (ESA-Prima Win en de nieuweling uit het gamma SCIA.ESA PT).

Waaruit bestaan deze Initiatiedagen ... more

 
   
   Stalen voetgangersbrug voor het Europees Parlement  
 
SCIA-Klant: Ingénieurs Associés (B).
Contact: Mr. Thierry Gerard
Winnaar van de ‘SCIA User Contest 2005’, categorie 4: Staalconstructies

Korte presentatie
:
Het doel van deze stalen voetgangersbrug is het maken van een verbinding tussen de verschillende gebouwen van het Europees Parlement in Brussel.

De voetgangersbrug is gebouwd in een cirkelvormige constructie van 73 meter doorsnede. Ze is perfect symmetrisch in relatie tot de as. De oppervlakte ervan bedraagt 900 m². Het vloerniveau bevindt zich op een hoogte van 10 meter boven de overdekking van het NMBS-station, de zogenaamde ‘Mail’. De voetgangersbrug heeft 8 stalen kolommen als basis, 4 hiervan zijn een verlenging van bestaande kolommen.

Niettegenstaande de grote afmetingen werden in de brug ... more

 
   
   Tips & Tricks: Selecties opslaan in een database  
 
In SCIA.ESA PT is het mogelijk om selecties in een database op te slaan. Deze optie is interessant indien u later deze selectie terug wil oproepen, u hoeft dan niet meer alle eenheden apart te selecteren.

Maak eerst en vooral uw selectie. Daarna dient u deze selectie op te slaan met de optie: Bewaar selectie in database

In dit menu is het mogelijk om de selectie aan te passen, om commentaren toe te voegen en zelfs ... more
 
   
   Over deze SCIA eNews  
 
» We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
» Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres. Het adres waarnaar we nu zenden is: subscriberemail.
» Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren.
 
   
     
  SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75
Copyright © 2005 SCIA Group nv
 
        SCIA Nederland - Kroonpark 10  -  NL-6831 Arnhem
 Tel: +31 (26) 320.1230    -    Fax: +31 (26) 320.1239