Není tento mail čitelný? Přečtěte si naši website verzi
Scia header
 

 

Novinky

 
     
Vítězové Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů 2009 jsou známi! více ...  
     
Nemetschek Scia vydává nový
Scia Engineer 2009 - X release
.
více
...
 
     
Nemetschek Scia vydává Scia Steel 2009 s 3D+. více ...  
     
Nová Allplan 2009, "Zvýšení ergonomie a interoperability". více ...  
     
Vyšel nový katalog modulů softwaru Scia Engineer 2009. Stáhněte si jej v sekci volné stahování.  
     
Přečtěte si více v brožuře "Novinky ve verzi 2009". více ...  
     
Doporučujeme přečíst si Bílé stránky o "Scia Scaffolding: pro bezchybný návrh a efektivní prováděcí proces“. více ...  
     
     

 

Akce a události

 
     
Seminář STATIKA 2009 se blíží. Závaznou přihlášku naleznete ZDE. více ...  
     
   

 

Softwarový update

 
     
Ke stažení jsou k dispozici novější service packy v sekci zabezpečeného stahování.
Máte-li uzavřenou servisní smlouvu, můžete se si vyžádat uživatelské jméno a heslo zde.
 
     
 
  • Scia Engineer 2009.0.158a
  • ESA-Prima Win 3.100.231
  • Allplan 2008.0e1
 
     
   

 

Školení

 
     
Pomocí zcela nového interaktivního nástroje eLearning si lze nyní procvičit a osvojit základní dovednosti a práci se Scia Engineer. více ...

Start Scia Engineer eLearning
 
     
Školení Scia Engineer v
Bratislavě (SK).
více ...
 
 
  • základ (19/05/2009)
  • beton (21/05/2009)
  • ocel (26/05/2009)
 
     

Online kalendář školení 2009.
Online registrace ...

Zajímá Vás termín dalšího školení Scia Engineer? Pište prosím na [email protected]

 
     
Ptejte se na Scia fóru. Registrace zde...  
     
   

 

Softwarová galerie

 
     

Nominovaný v kategorii 4 Soutěže uživatelů: 'Engine room of the EPR of Flamanville' by Baudin Chateauneuf (FR)

 
     
  Engine room of the EPR of Flamanville  
     
  Engine room of the EPR of Flamanville  
     
  Engine room of the EPR of Flamanville  
     
   
   

Květen 2009

 
 


Vážení čtenáři eNews,

Květen je obdobím nových přírůstků nejen v přírodě. I my v Nemetschek Scia jich několik máme. Jednak bychom rádi vyhlásili vítěze Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů za rok 2009 a jednak představili nové verze produktů našeho portfolia:
Scia Engineer, Scia Steel a Allplan 2009.


Kdo se stal vítězi Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů?
122 přihlášených projektů Soutěže uživatelů má osm šťastných vítězů: CSM nv (BE), Ney & Partners (BE), Mott MacDonald (CZ), IV-Consult (NL), BG-Ingénieurs Conseils (CH), Vahanen Consulting Engineers (FI), Tauw (NL) and Besix (UAE).

Kvalita všech zúčastněných projektů, přihlášených z celkem 16 zemí světa, je velmi vysoká: přesvědčte se sami v tiskové zprávěPublikaci pojednávající o všech projektech Soutěže uživatelů - User Contest Book si můžete prohlédnout nebo stáhnout anebo si objednat výtisk zdarma.

Jaké budou nové produkty Scia v roce 2009?
Verze 2009 softwaru Scia Engineer je připravena k distribuci. Byla nazvána „verze X“, a to proto, že se vyznačuje několika X faktory: eXcelentní výkon, XML interoperabilita a EXCEL propojení. Zvýšení výkonu je spojeno s vizualizací a rychlostí analýzy (64 bitů). Rychlý přehled novinek ve verzi X najdete v dokumentu „What’s new in Scia Engineer 2009“.

Scia Steel – software Scia pro ocelové konstrukce – je v procesu změn a vylepšení. Uživatelské rozhraní je dokonalejší, správa dodávek má větší možnosti, výroba ocelových desek (ruční rozmístění, rozdělení, grafický výstup atd.) a byla přidána registrace času; vše ve verzi 2009. Více informací naleznete v článku ´New in Scia Steel 2009’.

Nová verze Allplan 2009 je již na trhu a zaměřuje se na ´zvýšení ergonomie a interoperability´. Allplan 2009 podporuje množství nových formátů a umožňuje dlouhodobé zálohování dat, např. ISO standard PDF/A-1a.  Jednou z inovací je i GEO modul pro vygenerování sítě o více než 300 tisících bodů, funkcí pro namapování modelů digitálního terénu na ortofotomapy a několik vylepšení v modelování výztuže a tvorbě výkresů. Více informací naleznete v článku ´New in Allplan 2009’.

Nemetschek Engineering User Contest 2009
What's new in Scia Engineer 2009
What's new in Scia Steel 2009
What's new in Allplan 2009
       
 


 

Vítězové Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů 2009 jsou známi!

 
   

V březnu se sešla mezinárodní porota složená ze zástupců akademické obce a představitelů oboru, aby posoudila projekty účastnící se šestého ročníku Nemetschek Engineering Soutěže uživatelů 2009. Všechny projekty byly hodnoceny podle své originality, stupně složitosti, technické odbornosti zpracování a míry správnosti v aplikování použitých softwarů. Šestý ročník měl ještě více mezinárodní charakter než ročníky předchozí a zatím nejširší záběr: soutěž byla otevřená všem uživatelům softwarů pod značkou Nemetschek: tj. Scia Engineer, Allplan Engineering, Allplan Precast, Frilo statics a Glaser - isb cad -.

Mnoho z přihlášených projektů ilustruje, jak building information modelling (BIM) a další možnosti výměny dat mezi modelem pro výpočty a modelem pro výkresy fungují v praxi. Všech 122 zúčastněných projektů bude představeno v barevné publikaci o téměř 300 stranách, v níž budou do detailu objasněny nastalé technické výzvy a to, jak se je s pomocí softwaru Nemetschek Engineering Group podařilo vyřešit. Tato publikace představuje pro všechny zúčastněné společnosti možnost předvést svůj know-how a profesionální řešení ostatním. Ve výrobě je nyní 13 tisíc výtisků této knihy určených k volné distribuci. Můžete si objednat výtisk User Contest Book zdarma, prohlédnout si online ebook nebo si User Contest Book stáhnout v PDF.

Nemetschek Engineering User Contest 2009

A vítězi jsou:
Kat.1: CSM nv (BE) s “Vörösmarty Tér 1 Multifunctional Building” v Budapešti (HU)
Kat.2: Ney & Partners (BE) s “Office Building Facelift Umicore” in Hobokenu (BE)
Kat.3: Mott MacDonald (CZ) s “Bridge over Vltava River” v Praze-Troji (CZ)
Kat.4: Iv-Consult (NL) s “Hard-coal Power Station” v Karlsruhe, Rheinhafen (DE)
Kat.5: BG Ingénieurs Conseils (CH) s “Shells of the Rolex Learning Centre” v Lausanne (CH)
Kat.6: Vahanen Consulting Engineers (FI) s “Helsinki Music Hall” v Helsinkách (FI)
Kat.7: Tauw (NL) s “Extension and Renovation of Katwijk pumping station”, (NL)
Zvláštní cena poroty: BESIX (UAE) za projekt “The Tornado Building” v Dauhá (Katar)

Winners Nemetschek Engineering User Contest 2009

Srdečně gratulujeme všem vítězům, nominovaným i zúčastěným.
Související články: Tisková zpráva ze 4. května.

 
 
 

Nová: Scia Engineer 2009 – X release

 
     
 
Scia Engineer 2009, the X release

Mnoho z nás se často přistihne při tom, jak hledá něco výjimečného, nějaký neznámý faktor X, jenž v metaforické rovině symbolizuje mezní zkušenost, něco neobyčejného, mimořádného, absolutního. Když jsme pracovali na verzi 2009 softwaru Scia Engineer, zaměřili jsme se právě na takovéto X faktory, které z prvotřídního softwaru dělají software bezkonkurenční: Kvalitu – Výkon – Otevřenost a vytvořili jsme Scia Engineer 2009 – verzi X.

Kvalita
Ve verzi 2009 softwaru Scia Engineer přinášíme řadu jak dílčích, tak znatelných vylepšení znamenajících výrazné zvýšení výkonu programu. Tato vylepšení jednak reflektují Vaše návrhy, poznámky, připomínky a požadavky, jednak vycházejí z naší profesní zkušenosti.

Výkon
Efektivnější využívání paměti, jeden ze stěžejních faktorů X verze 2009, představuje menší využívání počítače, což postupně zrychluje modelování, návrh a optimalizaci konstrukcí. Zlepšili jsme proces kreslení a získali tím rychlejší překreslování konstrukcí zahrnující přídavná data jako zatížení, podpěry atd. Tato vylepšení otevírají dveře k efektivnímu využití Scia Egnineer pro analýzu modelů rozsáhlejších než kdykoliv předtím.

Stále více počítačů je také vybaveno 64bitovými procesory. A nový řešič Scia Engineer je připraven na práci s oběma - 32bitovými i 64bitovými procesory. Navíc je tento nový řešič navrhnut tak, aby byl schopen využít všechny dostupné procesory počítače. Díky oběma těmto vylepšením se výrazně zrychluje výpočet především velkých projektů (s několika tisíci rovnicemi). A kromě toho lze velké konstrukce počítat s využitím přímého řešiče namísto iterovaného, další úspora výpočtového času.

Bridge Stendess
Office Building 'Facelift Umicore'
Building
Stade des Alpes à Grenoble

Otevřenost
Otevřenost systému je chápána jako podpora všeobecně uznávaných formátů IFC, DWG, DXF, VRML, U3D a dalších a podpora PDF exportu včetně prostorového 3D PDF.

V širším pojetí má pak otevřenost další významy. Verze X se zaměřuje na vylepšování procesu výměny dat s třetími stranami pomocí XML rozhraní. Uživatelé mohou navíc využít možnosti propojit své posudky připravené v MS Excel© do Scia Engineer a dále s nimi pracovat jako s ostatními posudky integrovanými ve Scia Engineer.

Přečtěte si více v brožuře "Novinky ve verzi 2009".

 
   
 

Nová: Scia Steel 2009 3D+

 
     
 

Scia Steel drží krok s nejmodernějšími technologiemi a vývojem ve světě IT. Nemetschek Scia si klade za cíl nabízet svým zákazníkům takový software, který má mnoho výhod navíc.

Software Scia Steel je schopný spočítat každý projekt z oceli efektivně, včas a přesně a pro každou fázi výrobního procesu. Každá verze přináší nové funkce a nové možnosti.

Během vývoje současné verze bylo ve spolupráci s uživateli věnováno mnoho pozornosti:
  • Plánování
  • Správě projektu
  • Rozdělování desek
  • Dodávkám
Scia Steel 3D

Stále zvyšujeme množství konkurenčních výhod, rostou investice do vývoje nové generace ‘Scia Steel’, Software následuje trendy ‘BIM’ (Building Information Modelling) a svým uživatelům díky tomu poskytuje kompletní 3D informace. K současným možnostem navíc k příští verzí přibude možnost získat 4D a dokonce 5D informace o projektu.

Scia Steel, production Hall Následující moduly jsou již k dispozici:
  • Project-Model-Estimating
  • Project-Progress
  • Project-Document-Management

Scia Steel 3D+
Formát “IFC” byl vyvinut pro použití ve stavebním průmyslu, kde se rychle rozšířil a stal se standardem. IFC popisuje celou konstrukci ve 3D – a to jak ocelové části, tak i ostatní konstrukční části (z betonu, vyztuženého betonu…). Ve většině nejpoužívanějších CAD softwarů pro ocelové konstrukce je funkce exportu do IFC k dispozici.

Scia Steel pracuje s těmito daty při vizualizaci a doplňování dalších informací:
  • Status (nakreslený, schválený, ve výrobě, doručený, smontovaný)
  • Správa seznamu prvků
  • Výrobní výkresy objektů
  • Výpočet nákladů
ESSI Simulator

Pomocí neomezeně definovatelné metodologie vypočítávání nákladů (XML technologie) je možné vypočítávat náklady automaticky pro každý jednotlivý prvek a tudíž také pro každý projekt. Tento výpočet nákladů je užitečným nástrojem při vytváření nabídek, sestavování rozpočtů…

I stále více uživatelů Scia Engineer používá tento výpočet nákladů. Už po návrhu konstrukce je možné rychle vypracovat odhad nákladů na celý projekt. V blízké budoucnosti již bude možné ve Scia Steel využívat možnosti 3D+.

 
 

 

Nová Allplan 2009, "Zvýšení ergonomie a interoperability"

 
     
 

V Allplanu 2009 pokračujeme s nadšením, s ním byla vyvíjena verze 2008: v úplném centru pozornosti stojí uživatel, pro nějž jsou připraveny a vyvíjeny nové a vylepšené nástroje podle jeho potřeb, čímž je dosaženo toho efektu, že práce s programem je efektivní na nejvyšší možnou úroveň.

Ergonomika
Kromě stavební konstrukce sloužící k rozvržení a uspořádání 2D/3D modelu, byla navržena nová konstrukce pro kreslení pro organizaci různých druhů dokumentů dle specifických kritérií nebo hierarchických úrovní. Také možnosti palet byly rozšířeny: některé panely nástrojů se stávaly nadbytečnými, a tak bylo množství tlačítek seskupeno do dobře organizovaných dialogů. Používaná logika práce „Nejdřív vybrat, potom změnit“ získala širší rozsah uplatnění. Volba Oblíbené v sobě kombinuje několik principů a dovoluje tak rychlé přepínání mezi množstvím módů zobrazení pro jeden model.

Interoperabilita (video 3)
Hladký průběh komunikace s partnery je pro úspěšný projekt nezbytný. Za tímto účelem byly existující protokoly (DWG/DXF a DGN) optimalizovány a bylo přidáno několik dalších formátů. A tak máme nyní k dispozici zcela novou vylepšenou bi-direktoriální výměnu s Cinema4D (renderování a animace), Rhino (organické formy) a VRML (rychlé vytváření prototypu). A i s méně známými formáty, jako je např. U3D (Universal 3D) a MXS (MaxwellRender). Pro dlouhodobé zálohování dat nabízí Allplan 2009 ISO-formát PDF/A-1a.

Architektura
Renovace projektů jako např. změna účelu, změny neobsazených jednotek atd., se stávají stále důležitějšími.  A to je důvod pro to pomoci architektům nabídkou nových funkcí, např. modul Renovace. S tímto modulem je snadné odlišit prvky již existující a mají být odstraněny a novými konstrukčními prvky (pomocí reprezentativního módu a barevného schématu). Modelář pro obložení (video 1) rovněž prošel úpravami a má nyní téměř neomezené možnosti. Moderní design letí. V hledání odpovědí na požadavky současného designu, uzavřel Nemetschek partnerství se specialisty z oboru. Allplan 2009 tak nyní nabízí zdarma moduly pro indikaci energetické náročnosti, pro fotovoltaický jev a rovněž modul pro určení rozsahu solárního výhřevu. Plné verze modulů propočítávají problematiku do hloubky a dají se pořídit samostatně.

Engineering
Dle filozofie palet je postupně adaptováno stále více funkcí. Lze převzít lineární rozmístění z palet pro definování i modifikace. Kde bylo potřeba, byla upravena ovíjená výztuž (video 2). Geo-modul dnes umí vygenerovat síť o více než 300 tisících bodů. Je rovněž možné namapovat model digitálního terénu s ortofotomapami.

Facade Modeller
video 1


Reinforcement foundation
video 2


Tunnel
video 3

 
 

 
 

  O těchto Nemetschek Scia eNews

 
 
  • Sdělte nám prosím svou aktuální emailovou adresu, na kterou si přejete zasílat eNews.
  • Chcete-li se z odebírání eNews odhlásit, zašlete nám prosím e-mail, ve kterém do předmětu doplníte 'unsubscribe' a do těla zprávy e-mailovou adresu, kterou si přejete vymazat.
  • Jaká témata Vás zajímají? Jsme otevření všem Vašim návrhům, nápadům a tipům na vylepšení eNews.
    Poraďte nám zde...
  • Pokud dosud nejste příjemncem eNews, můžete si je objednat zde.
 
   
 
 
 
 
  Scia SK, s.r.o. ● Nám. hrdinov 5 010 03 Žilina ● Tel: +421 415 003 070 ●  Fax: +420 415 003 072  
  Scia Group nv ● Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  ● Tel: +32 13 55 17 75 ●  Fax: +32 13 55 41 75  
       
Nemetschek Scia Copyright © 2009 [email protected]