Is deze eNews niet leesbaar? Lees dan onze website versie
Scia header
 

 

Laatste Nieuws

 
     
De winnaars van de Nemetschek Engineering User Contest 2009 zijn bekend! meer ...  
     
Nemetschek Scia lanceert de
nieuwe Scia Engineer 2009 -
de X release
. meer ...
 
     
Nemetschek Scia lanceert de nieuwe 'Scia Steel 2009' release met 3D+. meer ...  
     
Nieuw Allplan 2009,
"Verhoogde ergonomie en interoperabiliteit". meer ...
 
     
De nieuwe Scia Engineer 2009 catalogi zijn er. Download ze vandaag nog in onze vrije downloads sectie.  
     
Lees onze "What's new in Scia Engineer 2009" brochure.
Download het vandaag nog in onze vrije downloads sectie.
 
     
We nodigen u uit om ons witboek "Scia Scaffolding" te lezen.
Scia Scaffolding garandeert een precies ontwerp en een aanzienlijke tijdswinst in het werkproces. meer ...
 
     
   

 

Evenementen

 
     
Scia nodigt u uit en zal aanwezig zijn op de 'International Partners-in-Steel 2009'-dagen van Kaltenbach van 11 tot 15 mei 2009. meer ...  
     
In het kader van de nieuwe Allplan release, organiseert Scia releasedagen. Meer informatie in onze volgende eNews.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de volgende service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie. Indien u een onderhoudscontract heeft en desondanks toch geen toegang tot deze sectie, vraag dan hier uw gebruikersnaam en paswoord aan.  
 
  • Scia Engineer 2009.0.158a
  • ESA-Prima Win 3.100.231
  • Allplan 2008.0e1
 
     
   

 

Opleidingen

 
     
Bezoek onze interactieve eLearning tool, waardoor het op afstand aanleren van de basisfuncties van Scia Engineer realiteit wordt. meer ...

Start Scia Engineer eLearning
 
     
Scia Engineer  
 
  • Basiscursus
  • Beton
  • Dynamica
  • Niet-lineair rekenen
  • Scaffolding
  • EC 3, theorie en praktijk
 
     
  Heeft u interesse in een Scia Engineer training in uw kantoor? Contacteer Mevr. Kathleen Verhille voor meer informatie.  
     
  Raadpleeg onze opleidingsagenda. Schrijf u online in ...  
     
"Heeft u uw vraag reeds gesteld op het Scia Forum? Registreer vandaag ...  
     
   

 

Software Galerij

 
     

User Contest Nominee uit
Categorie 4: Machinekamer van de EPR van Flamanville. Met dank aan Baudin Chateauneuf (FR)

 
     
  Machinekamer van de EPR van Flamanville  
     
  Machinekamer van de EPR van Flamanville  
     
  Machinekamer van de EPR van Flamanville  
     
   
   

Mei 2009

 
 

Beste eNews-lezer,

In mei leggen alle vogels een ei … dit geldt ook voor Nemetschek Scia. We zijn verheugd u de winnaars van de Nemetschek Engineering User Contest 2009 bekend te maken en we zijn trots om nieuwe releases van ons productenportfolio te lanceren:
Scia Engineer, Scia Steel en Allplan 2009.


Wie zijn de winnaars van de Nemetschek Engineering User Contest?
Uit de 122 deelnemende projecten aan de User Contest zijn 8 gelukkige winnaars gekozen: CSM nv (BE), Ney & Partners (BE), Mott Macdonald (CZ), Iv-Consult (NL), BG-Ingénieurs Conseils (CH), Vahanen Consulting Engineers (FI), Tauw (NL) en BESIX (UAE).

De kwaliteit van de ingediende projecten, komende uit 16 landen, lag zeer hoog; wij nodigen u uit om meer over de User Contest en de winnende projecten te lezen in het persbericht. Het User Contest Book kan bekeken en gedownload worden, of u kunt uw gratis exemplaar bestellen.


Welke nieuwe producten lanceert Scia in 2009?

Scia Engineer versie 2009 is klaar voor verzending; het is een 'X release' geworden! Ze bevat heel wat X-factoren: eXceptionele prestaties, XML interoperabiliteit en EXCEL linking. De verhoging van de prestaties hangt samen met de visualisatie en met de berekeningssnelheid (64 bit). Voor een overzicht over wat Scia Engineer vs. 2009 te bieden heeft, lees onze 'What’s new in Scia Engineer 2009'.

Scia Steel – de Scia software voor staalfabrikanten – wordt momenteel vernieuwd. In de rel. 2009 komen volgende items aan bod: de gebruikersinterface wordt geüpgraded, het behandelen van zendingen wordt verbeterd, de fabricage van staalplaten wordt sterk verbeterd (manueel nesten, splitting, grafische uitvoer, enz.) en tijdsregistratie wordt toegevoegd.
Lees onze 'What's new in Scia Steel 2009'.

En last but not least wordt Allplan 2009 gelanceerd: de focus ligt in deze release op verhoogde ergonomie en interoperabiliteit. Allplan 2009 ondersteunt een aantal nieuwe bestandsformaten en biedt een oplossing voor 'lange termijn'-archivering: de ISO-standaard PDF/A-1a. De bestaande palettentechnologie werd verbeterd en uitgebreid met nog meer basis functionaliteiten en bijkomende engineering-tools (lineaire & cirkelvormige verlegging). Nieuwe ontwikkelingen in de GEO-module maken het nu mogelijk om tot 300.000 punten te vermazen. Het digitaal terreinmodel kan voorzien worden van correct gemapte ortho-foto’s. Om meer te weten te komen over alle nieuwe functies in Allplan 2009, lees onze ‘New in Allplan 2009’.

Winnaars Nemetschek Engineering User Contest 2009
Wat is er nieuw in Scia Engineer 2009
Wat is er nieuw in Scia Steel 2009
Wat is er nieuw in Allplan 2009
       
 


 

De winnaars van de Nemetschek Engineering User Contest 2009 zijn bekend!

 
   

In maart ll. kwam een international jury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de academische en industriële wereld, samen om de projecten van de zesde editie van de Nemetschek Engineering User Contest 2009 te beoordelen. Alle projecten werden geëvalueerd op originaliteit, niveau van complexiteit, technische expertise en correcte toepassing van de gebruikte software. Internationaler dan ooit!
De wedstrijd stond open voor alle softwaregebruikers van de Nemetschek Engineering Group, in het bijzonder Scia Engineer, Allplan Engineering, Allplan Precast, Frilo statics en Glaser - isb cad -.

Vele van de deelnemende projecten illustreren hoe 'Building Information Modelling' (BIM) en andere systemen voor gegevensuitwisseling tussen bouwkundige ontwerpen en CAD modellering in de praktijk werken. Alle 122 deelnemende projecten zijn gebundeld in een kleurrijk boek van bijna 300 bladzijden. Hierin worden enerzijds de technische uitdagingen in detail uitgelegd en anderzijds hoe de deelnemers oplossingen hiervoor vonden in de software van de Nemetschek Engineering Group.

Dit boek biedt alle deelnemende bedrijven een unieke kans om hun knowhow en professionalisme aan de buitenwereld te tonen. De 13.000 exemplaren van het boek zullen gratis verdeeld worden. U kan uw gratis exemplaar van het User Contest Book bestellen, online naar het doorbladerbaar ebook browsen of het in PDF downloaden.

Nemetschek Engineering User Contest 2009

En de winnaars zijn ...
Cat.1: CSM nv (BE) met “Vörösmarty Tér 1 Multifunctional Building” in Boedapest (HU)
Cat.2: Ney & Partners (BE) met “Office Building Facelift Umicore” in Hoboken (BE)
Cat.3: Mott MacDonald sro (CZ) met “Bridge over Vltava River” in Prague-Troja (CZ)
Cat.4: Iv-Consult (NL) met “Hard-coal Power Station” in Karlsruhe, Rheinhafen (DE)
Cat.5: BG Ingénieurs Conseils (CH) met “Shells of the Rolex Learning Centre” in Lausanne (CH)
Cat.6: Vahanen Consulting Engineers (FI) met “Helsinki Music Hall” in Helsinki (FI)
Cat.7: Tauw (NL) met “Extension and Renovation of Katwijk pumping station”, in Katwijk (NL)
Speciale prijs van de jury: BESIX (UAE) met “The Tornado Building” in Doha (Qatar)

Winnaars Nemetschek Engineering User Contest 2009

Wij feliciteren elke winnaar, genomineerde en deelnemer van harte met hun project.

Lees ook ons nieuwste persbericht d.d. 4 mei 2009.

 
 
 

Nieuw: Scia Engineer 2009 - de X release

 
     
 
Scia Engineer 2009, the X release

Vele van ons zijn op zoek naar een onvatbare X-factor die, dikwijls in metaforische zin, staat voor de ultieme 'eXperience', voor iets 'eXtraordinary', 'eXceptional' en absoluut.
Bij de voorbereiding van de versie 2009 van Scia Engineer hebben we ons geconcentreerd op die X-factoren die een eersteklas bouwkundig programma konden waarborgen:
Kwaliteit – Prestaties – Openheid. Zo zijn we tot Scia Engineer 2009 - the X release gekomen.

Kwaliteit
In de versie 2009 van Scia Engineer zitten heel wat kleinere verbeteringen die resulteren in een toename van het totale prestatievermogen. Enerzijds reflecteren deze verbeteringen de suggesties, opmerkingen en vereisten van onze klanten, anderzijds zijn ze het product van onze eigen professionele ervaring.


Prestatie

Beter geheugenmanagement, een van de belangrijkste X-factoren in de 2009 versie, staat voor een vermindering in het gebruik van computermiddelen, die op hun beurt dan leiden tot een verhoging in de responstijd tijdens het modelleren, ontwerpen en optimaliseren van de structuren. De Drawing Engine in Scia Engineer is ook geoptimaliseerd, het resultaat is een sneller hertekenen van de structuur inclusief bijkomende modelgegevens zoals lasten, steunpunten, enz. Dit alles opent de deur naar een doeltreffender gebruik van Scia Engineer voor het analyseren van 'super-grote' modellen.

Meer en meer computers worden met 64-bit processors uitgerust. Om deze reden werd de nieuwe solver in Scia Engineer ontwikkeld voor zowel 32-bit als 64-bit berekeningen. Daarnaast kan de solver eveneens alle beschikbare processoren in de hardware van de PC gebruiken. Deze verbeteringen leiden allebei tot snellere berekeningen, vooral in grotere projecten (met meerdere duizenden vergelijkingen) zal dit merkbaar zijn. Verder is het mogelijk om reusachtige structuren te berekenen met de directe solver in plaats van met de iteratieve, ook dit resulteert weer in een vermindering van de berekeningstijd.

Brug Stendess
Office Building 'Facelift Umicore'
Gebouw
Stade des Alpes à Grenoble

Openheid
Met de openheid van het systeem wordt bedoeld dat algemeen aanvaarde formaten zoals IFC, DWG, DXF, VRML, U3D enz. ondersteund worden, evenals de export naar PDF, inclusief 3D PDF.

Openheid kan daarenboven nog een bredere betekenis hebben. De X-release focust op de verbeteringen van andere mogelijkheden voor de gegevensuitwisseling met programma’s van derden via XML interface. Gebruikers hebben eveneens de mogelijkheid om hun eigen controles, die ze in MS Excel© voorbereid hebben, te linken met Scia Engineer en ze daarna op dezelfde manier als de in Scia Engineer geïntegreerde controles te gebruiken.

Lees er meer over in onze "What's new in Scia Engineer 2009" brochure.

 
   
 

Nieuw: Scia Steel 2009 3D+

 
   

Scia Steel volgt de laatste technologische stand binnen de IT-wereld.
Nemetschek Scia wil haar klanten een concurrentieel voordeel bieden. Daarom stelt Scia Steel als doel elk staalbouwproject efficiënt, tijdig en kostenbewust door de productie te loodsen. Elke nieuwe versie biedt extra functionaliteiten om dit te verwezenlijken.

In samenspraak met onze klanten werd in de ontwikkeling van deze versie aandacht besteed aan:
  • Planning
  • Project-management
  • Plaatnesteling
  • Verzendingen
Scia Steel 3D
Om het concurrentievoordeel van onze klanten te verhogen, wordt er momenteel geïnvesteerd in een nieuwe generatie Scia Steel.
Zij past perfect binnen de trend 'BIM' (Building Information Modelling) en zal onze gebruikers volledige 3D-informatie ter beschikking stellen. Aangevuld met de huidige functionaliteit biedt dit 4D en zelfs 5D-informatie over het project.

Scia Steel, production Hall De eerste modules die nu reeds beschikbaar zijn:
  • Project-Model-Estimating
  • Project-Progress
  • Project-Document-Management

Scia Steel 3D+

In de bouwwereld wordt "IFC" als nieuwe integratiestandaard ontwikkeld en verspreid.
IFC beschrijft de totale 3D-structuur, en dit zowel voor staal als andere constructie-onderdelen
(beton, wapening,...). De meest gebruikte staalbouw-CAD-software pakketten beschikken over deze IFC-export-mogelijkheid.

Scia Steel gebruikt deze gegevens om ze te visualiseren en er extra informatie aan toe te voegen:
  • Status (getekend, goedgekeurd, in productie, geleverd, gemonteerd,...)
  • Stuklijst-management
  • Productietekeningen, bestelbonnen,...
  • Kostencalculatie
ESSI Simulator

Via een vrij te definiëren kosten-calculatie-methodiek (via XML-technologie) kan voor elk onderdeel en dus voor elk project automatisch de kost berekend worden. Deze kostencalculatie kan gebruikt worden voor het opstellen van offertes, productiebudgetten,...

Meer en meer Scia klanten gebruiken deze kostencalculatie samen met Scia Engineer. Binnen dit platform kan na het ontwerp zeer snel een kostenraming gemaakt worden van het project. In de nabije toekomst zullen alle 3D+ functionaliteiten in Scia Steel aanwezig zijn.

 
 

Nieuw: Allplan 2009, "Verhoogde ergonomie en interoperabiliteit"

 
     
 

Met Allplan 2009 gaat Nemetschek door op het elan van de versie 2008: de gebruiker staat centraal en krijgt nieuwe en verbeterde bestaande tools aangereikt om zijn of haar werk zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ergonomie
Naast de gebouwenstructuur, bedoeld voor het structureren en organiseren van het 2D/3D-model, is er nu een nieuwe Tekeningenstructuur voor het organiseren van de verschillende documenten volgens eigen criteria of hiërarchische niveaus. De paletten werden ook verder uitgebouwd: sommige werkbalken werden overbodig en bepaalde knoppen zijn nu gegroepeerd in overzichtelijke dialogen. De gebruikslogica "Eerst selecteren, dan bewerken" is nu ook ruimer te hanteren. Beeldschermfavorieten combineren afzonderlijke principes en laten snel schakelen tussen verschillende voorstellingswijzen van hetzelfde model toe.

Interoperabiliteit (film 3)
Een goede communicatie met andere partijen is essentieel voor een succesvol project. Hiervoor werden de bestaande protocols (DWG/DXF en DGN) geoptimaliseerd, en werden een aantal andere formaten herbekeken. Er is nu een verbeterde bi-directionele uitwisseling met Cinema4D (rendering en animatie), Rhino (organische vormen) en VRML (rapid prototyping). Ook minder bekende formaten als U3D (Universal 3D) en MXS (MaxwellRender) zijn nu beschikbaar. Voor 'lange termijn'-archivering biedt Allplan 2009 u het ISO-formaat PDF/A-1a.

Architectuur
Renovatieprojecten winnen meer en meer aan belang: bestemmingswijzigingen, opwaardering van leegstaande panden, enz. Reden genoeg om architecten hierin te ondersteunen en een nieuwe functionaliteit aan te bieden: de module Renovatie. Met deze module is het kinderspel om een duidelijk onderscheid te maken (voorstellingswijze en kleurgebruik) tussen de bestaande, te slopen en nieuwbouwdelen. Ook de Facademodeller (film 1) kreeg een make-over met vrijwel onbeperkte mogelijkheden als resultaat. Duurzaam ontwerpen is hot. Om hier een oplossing te bieden sloot Nemetschek een partnerschap met specialisten in diverse domeinen. Allplan 2009 biedt een gratis Energie-indicator, een Foto-voltaïsche en een Solar-thermische module voor een eenvoudige voordimensionering. High-end versies van deze functionaliteiten gaan veel dieper in op deze problematiek en zijn apart verkrijgbaar.

Engineering
Meer en meer engineering-functionaliteiten worden omgebouwd naar de paletten-filosofie. De lineaire verlegging kan nu toegepast worden vanuit de paletten, zowel voor definitie als voor wijzigingen. De cirkelvormige / spiraalwapening (film 2) werd, waar nodig, verbeterd. De Geo-module kan nu tot 300.000 punten vermazen. Het is mogelijk het digitaal terreinmodel te voorzien van correct gemapte ortho-foto’s.

Facademodeller
film 1
Wapening
film 2
Tunnel
film 3
 
 
   
 

 Over deze Nemetschek Scia eNews

 
     
 
  • We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente email adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn.
  • Indien u zich wil uitschrijven op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen email adres.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Indien u de maandelijkse eNews niet ontvangt, schrijf u dan hier in.
 
   
 
 
     
 
       
Nemetschek Scia Copyright © 2009 [email protected]