Nenechte si ujít: [[Subscriber]]

 

 

 

Listopad 2004  

 

 

Home
Akce
Produkty
Ke stažení
Ceník

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 


Do 30/11/2004 je stále ještě čas zaslat svůj projekt do soutěže SCIA USER Contest 2005 – Přihlaste se ještě dnes ... <více> 
 






Ukázky konstrukcí ve verzi.ESA PT 5.0
 


 








Mathcad 12 právě vyšel.
Nebo navštivte náš webshop ...


 

                   
 

    Vážený čtenáři eNews – v tomto listopadovém vydání jsme opět shromáždili množství zajímavostí, některé horké novinky ze světa konstrukcí, tipy & triky z oddělení podpory SCIA a další informace o našich produktech a aktivitách. Chtěli bychom vám zde poděkovat za již zaslané příspěvky do naší soutěže SCIA USER CONTEST 2005. Ještě jste se nezaregistrovali do této soutěže ? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Do 30tého listopadu máte stále možnost zaslat svůj projekt do soutěže. Registrujte se dnes na http://www.scia-online.com/contest2005 a vyhrajte jednu z hodnotných cen!
 
V tomto vydání se budeme věnovat následujícím tématům:

 

 
 
    Započaté projekty: SCIA Phoenix & Allplan Steel Design
    
Akumulace vody na ploché střeše v ESA PT
    
Stavební trh v Dubai
    
Projekt: Kaal Mastenfabriek staví vyjímečnou Radarovou věž
    
Tipy&Triky: Jednotky v ESA PT
 
 
 

Započaté projekty: SCIA Phoenix & Allplan Steel Design


Vývoj kvalitního software je základní úlohou firmy SCIA. Z tohoto důvodu byl ostartován projekt Phoenix, projekt jehož cílem je významně zlepšit úroveň procesu vývoje software ve SCIA v příštích letech. Projekt zahrnuje všechny aspekty tvorby software, t.j. řízení požadavků na software, produkt inženýring, vývoj a projektový management. Úkoly jsou: zkrátit vývojový proces, zvýšit kvalitu a snížit procento chyb v software, zvýšit spokojenost zákazníků. Téměř všichni SCIA zaměstnanci budou zapojeni do tohoto projektu na zásadní zvýšení kvality software.

Na nedávné výstavě ACS ve ... <více>

Akumulace vody na ploché střeše v ESA PT

 
 


Akumulace vody

V programu.ESA PT umožňuje tento modul určit zatížení vyvozené tlakem akumulované vody. Protože ESA PT pracuje v 3D, je také účinek akumulace vody spočítán a aplikován ve 3D.

Práce s modulem akumulace vody

Nejprve je nutno zadat oblast střechy na kterou bude působit zatížení tlakem akumulované vody. Je-li definováno více oblastí v jednom zatěžovacím stavu, lze uvažovat že tlak akumulované vody může působit současně na několika částech střechy nebo, že akumulace v jedné oblasti má ... <více>


    

Stavební trh v Dubai

 


Kolonie jeřábů na pokraji pouště dokazuje, že neomezená expanze stavebního průmyslu v Dubai stále pokračuje. Poslední velkorysý stavební projekt se jmenuje "Šachové město"- jde o 32 staveb reprezentující šachovnici.

Dubai, místo 'kde je třeba být' kvůli turistice a obchodu, místo v Zálivu plné superlativů, je již vyhlášené svými stavbami ve futuristickém stylu- skutečnými architektonickými perlami. Mrakodrapy mezi sebou soutěží svým luxusem a elegancí; jeden příklad za všechny - "Bourj al-Arab" (Arabská věž), nejvyšší hotel světa.
Mezi novými projekty je třeba zmínit "Bourj Dubai" (Dubajská věž), která bude mít výšku skoro 500 m a bude to nejvyšší obytná budova světa, dále podvodní hotel a také Dubai-land, který má ambice stát se ... <více>

 

Projekt: Kaal Mastenfabriek staví vyjímečnou Radarovou věž

 

'Radarová věž v Zandvoortu' je vyjímečnou stavbou mezi stožáry a věžemi realizovanými firmou Kaal Mastenfabriek (Nizozemí). Návrh konstrukce pochází od architektonické kanceláře Zwarts & Jansma. Věž o výšce 50 m je situována na pobřeží poblíž Zandvoortského okruhu (Nizozemí). Ńa vrcholu věže je umístěn pomalu rotující radarová anténa o výšce 6,4 m. Celková váha věže je 45 tun, přičemž 20 tun připadá na věž, 7,5 tun na masivní lité styčníkové kulové segmenty, 7,5 tun na schodiště a 10 tun na vlastní radar s kontrolním centrem. Rozměry základu, který je z monolitického železobetonu jsou 9,5m x 9,5m x 1,6m.

Pro správnou funkci radaru je nejdůležitější dostatečná rotační tuhost věže. Již malé odchylky v poloze radaru mohou způsobit značné nepřesnosti v přijímaných datech. 

K vytvoření lehké ale dostatečně rotačně tuhé ... <více>

Tipy&Triky: Jednotky v ESA PT

 
 


Chtěli by jste použít jiné jednotky pro zatížení, nebo dostat výsledky zobrazené na více desetinných míst? Dáváte přednost daN před kN nebo chcete mít průhyby v cm namísto v mm?

Použitím ikony spustíme dialog pro jednotky.Pro jednotlivé kategorie údajů zde lze nastavit nejen typ jednotek a výstupní formát ale i počet desetinných míst.

IV tomto dialogu lze vždy změnit typ jednotek stejně jako výstupní formát pro každý údaj.

Když zadáváte geometrii, kontrolujete výsledky nebo jste v kterékoliv jiné části programu, kliknutím na ikonu jsou jednotky vždy k dispozici. Změna může být provedena kdykoliv.



     

O tomto SCIA eNews

 


Pokud jste tento bulettin obdrželi na špatnou e-mailovou adresu nebo pokud chcete, aby vám chodil na jinou adresu, oznamte nám prosím správnou e-mailovou adresu. Aktuální adresa: [[Email]]
Pokud se chcete tento bulletin eNews, pošlete nám e-mail a jako předmět uveďte 'odhlásit' a připojte adresu, na kterou nechcete eNews dále dostávat.
Napište nám, o jakých tématech byste se chtěli v našem bulettinu dočíst. Budeme také rádi, pokud nám sdělíte své myšlenky nebo návrhy týkající se zlepšení bulettinu. 

 

       

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75

 
       

SCIA Praha  -  Thákurova 3 160 00 Praha 6
Tel: (+420) 02 - 2432 2425 -  Fax (+420) 02 - 2432 2288

 
       

SCIA Brno  -  Slavíčkova 1a 638 00 Brno
Tel: (+420) 05 - 4519 3526   -  Fax (+420) 05 - 4519 3533
 

 

SCIA SK Nám. hrdinov 5 SK - 010 03 Žilina
Tel: 00421- 89 - 500 30 70-2   -  Fax 00421 - 89 - 500 30 72

   
Copyright © 2004 SCIA CZ, s.r.o.