Ter attentie van: [[Subscriber]]

 

 

 

november 2004  

 

Homepagina
News & Events
Producten
Ondersteuning / Support
Contacteer Ons

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 


U heeft nog tot 30/11/04 de kans om u in te schrijven voor de SCIA User Contest 2004/2005... <verder>

Wegens het feest van de Wapenstilstand zal de SCIA hoofdzetel in België op 11 en 12 november gesloten zijn.

SCIA.ESA PT 5.0: Release Days in België op 9 en 15 november... <verder>
voor meer info over de Release dag in Nederland op 25 november contacteer

SCIA neemt deel aan de Staalbouwdag in Brussel op 22 november 2004 ... <verder>

Op 18 november 2004 staat SCIA met standnummer 43 op de Nederlandse Betondag in de Doelen. Om 14:30 geeft SCIA in samenwerking met het LIC een lezing over automatisering van het wapenen van beton.

De volgende ESA-Prima Win training zal in Arnhem (NL) op 15/16/19 november 2004 gehouden worden. Contacteer voor meer infomatie of consulteer onze Online Training agenda






Enkele screenshots vanuit SCIA.ESA PT 5
 


 








 




Mathcad 12 is nu beschikbaar.
Bestel online

 

                    

    Beste eNews lezer - ook deze maand hebben wij weer interessante onderwerpen die aan bod komen in deze eNews met o.a. hot topics uit de bouwwereld, tips & tricks van het SCIA support team en ander nieuws over onze producten en activiteiten. Graag willen wij u ook bedanken voor de inschrijvingen die we reeds kregen voor de SCIA USER CONTEST 2005. Heeft u zich nog niet ingeschreven, dan hebben we goed nieuws want u heeft nog tot 30 november de tijd om uw project via onze website aan te melden. Schrijf u vandaag nog in op http://www.scia-online.com/contest2005 en win één van de fantastische prijzen.

In deze uitgave van November 2004 laten wij de volgende onderwerpen de revue passeren:

    Lancering SCIA Phoenix Project & Allplan Steel Design
    Wateraccumulatie module in SCIA.ESA PT
   
De bouwmarkt in Dubai
   
Klantenproject: Kaal Mastenfabriek bouwt uiterst markante Radarmast
   
Support Tips & Tricks:
eenheden in SCIA.ESA PT
 
 
 

Lancering SCIA Phoenix Project & Allplan Steel Design


Het ontwikkelen van uitstekende software is een fundamentele taak van SCIA. Om dit te bekomen werd onlangs Phoenix gelanceerd, een project dat als doel heeft van in de komende jaren de software-ontwikkelingsprocessen binnen SCIA substantieel te verbeteren. Het betreft hier alle nodige aspecten voor het creëren van nieuwe software: requirement management, product engineering, development and project management. De objectieven zijn: onze producten sneller op de markt brengen, verhoogde kwaliteit en ... <verder>


Wateraccumulatie Module in SCIA.ESA PT

 
 


Wateraccumulatie

In het programma SCIA.ESA PT is nu een module aanwezig voor het bepalen van de belasting ten gevolge van het accumuleren van water. Omdat SCIA.ESA PT volledig driedimensionaal werkt, worden ook de effecten van wateraccumulatie volledig 3D ingevoerd en doorgerekend.

Werken met de module Wateraccumulatie

De gebieden van het dak waar wateraccumulatie kan optreden moeten worden opgegeven. Indien meerdere gebieden in hetzelfde belastinggeval worden gedefinieerd, kan ... <verder>

   

De bouwmarkt in Dubai

 


Enorme hoeveelheden kranen aan de rand van de woestijn getuigen van de koortsachtige immobiliënuitbreiding in Dubai. Het laatste titanenproject heet "Schaakstad", een project van 32 flats in de vorm van een schaakbord.

Dubai, 'the place to be' voor de toerisme- en zakenwereld in de Golf, waar alles aanleiding geeft tot superlatieven, is al doorspekt met futuristische gebouwen, ware pareltjes van architectuur. De wolkenkrabbers rivaliseren in luxe en elegantie, een mooi voorbeeld hiervan is de "Bourj al-Arab" (Toren van de Arabieren), het hoogste hotel van de wereld.
Nog enkele nieuwe projecten ... <verder>


 

Kaal Mastenfabriek bouwt uiterst markante Radarmast

 

De 'Radarmast van Zandvoort' is wel de meest bijzondere mast die Kaal Mastenfabriek ooit heeft geplaatst. Het markante ontwerp komt van architectenbureau Zwarts & Jansma. De opdrachtgever is de bouwdienst Rijkswaterstaat.

De 50 meter hoge mast staat midden in de duinen, pal naast het circuit van Zandvoort in Nederland. Bovenop draait een 6,4 m grote radarantenne langzaam rond. De mast weegt in zijn totaliteit 45 ton, waarvan 20 ton voor de mast; 7,5 ton voor de bijna massieve gietijzeren bolsegmenten; 7,5 ton voor de trappen en 10 ton voor de radar met controlecentrum. Het aangelegde fundament uit gewapend beton meet maar liefst 9,5m bij 9,5m bij 1,6m.

Voor de juistheid van de meetgegevens ... <verder>  

Tips&Tricks: eenheden in SCIA.ESA PT

 
 


Wenst u de eenheden bij uw belastingen aan te passen of uw resultaten nauwkeuriger weer te geven? Verkiest u daN boven kN of bekijkt u graag uw doorbuiging in cm in plaats van mm?

Via de knop wordt het venster van de eenheden geopend. In dit venster kan het aantal decimalen worden aangepast voor de gewenste resultaten. Zo zou bijvoorbeeld het aantal decimalen van de vervormingen kunnen opgevoerd worden om een nauwkeurigere weergave van de doorbuiging te bekomen.

In dit venster kan ook steeds de eenheid en het uitvoerformaat van elke grootheid aangepast worden.

Of u nu bezig bent met het invoeren van de ... <verder>



     

Over deze SCIA eNews

 


We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn. Het adres waarnaar we nu zenden is: [[email]].
Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres.
Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. ...

 

 

 

    
 

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75


SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 GV Arnhem
Tel: (+31) 026 320 1230   -   Fax (+31) 026 320 1239

   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-