%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Nemetschek Scia zal aanwezig zijn op de Staalbouwdag 23/11/2012 te Brussel  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2012.0.183
• Scia Steel 2011 SP4
• Allplan 2013-0
• Allplan Precast 2012.0.1
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.  
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. Inge Wauters.
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

GRATIS Tryouts

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Tryouts downloaden:

• Scia Desk
• Frilo Statics

 
     

Volg ons op:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

November 2012

 
   
Beste eNews lezer, deze maand hebben we volgende onderwerpen voor u:

 
   

Scripting: Design Forms en SmartParts

 
   
Efficiëntie is waar het bij IT om draait. Daarom hebben wij extra efficiëntie-verhogende tools toegevoegd aan ons product portfolio. Scia heeft een nieuwe module gereleased die gebruikers de mogelijkheid geeft om hun eigen ontwerp-formules te schrijven; deze templates kunnen stand-alone gebruikt worden en in een latere ontwikkeling als link met Scia Engineer. Voorbeeld-templates zijn beschikbaar om de gebruiker te helpen zijn eigen formules te creëren (zie afbeelding). Daarnaast ontwikkelt Scia zelf templates voor normcontrole om sneller in te spelen op lokale en nationaal gebonden vragen. De scripting taal is bijzonder eenvoudig in gebruik en geeft een mathematische meerwaarde aan de geïnteresseerde ingenieurs.

Voor modelleer- en tekenwerk, komt meerwaarde in efficiëntie uit snelle modelleermogelijkheden en het genereren van bouwonderdelen, zelfs met de betreffende wapeningsdetails. Parametrisch modelleren is daarbij het magische toverwoord. In Allplan is nu een nieuwe functie beschikbaar, genaamd "SmartParts". De gebruiker heeft toegang tot een bibliotheek van SmartParts (die constant wordt uitgebreid) of kan desnoods zijn eigen scripts schrijven, gebaseerd op bestaande objecten van Allplan. Een bewezen efficiëntie-doorbraak van 500% bij het modelleren van gewapend beton onderdelen (in vergelijking met manuele invoer) wordt gerealiseerd. Daar waar 3D modelleren meer tijd in beslag neemt, is de snelheid door het werken met SmartParts aanzienlijk verhoogd, terwijl alle geautomatiseerde output (bijv. associatieve aanzichten) behouden blijft.
Meer details vindt u op www.nemetschek-allplan.eu.
 

Design Forms


SmartParts

 


 
 

Conserela UAB: Kantoorgebouwen Gedimino 35 - Vilnius, Litouwen

 
     
 

http://www.conserela.lt/Over Conserela UAB
De naam Conserela Ltd. is ontstaan uit de Litouwse afkorting voor "Construction Related Services". Conserela Ltd. werd opgericht in 2007. Het bedrijf stelt ervaren project management en design professionals tewerk en levert diensten als "Design and Build" bedrijf, project management, algemene aannemer, technische supervisie, financiële controle, investeringsadviseur en/of ontwerpbureau.

Het project
Het kantorencomplex Gedimino 35 bestaat uit drie gebouwen. Twee oude gerenoveerde gebouwen en een nieuwe constructie. Conserela is verantwoordelijk voor de engineering en het ontwerp van het nieuwe gedeelte. Dit telt drie ondergrondse en vijf bovengrondse verdiepingen. Het belangrijkste structurele onderdeel bestaat uit een ter plaatse gestort betonnen frame met vlakke platen, gewapende beton kolommen, wanden en een externe dragende stalen gevel uit kokers en gelaste profielen. De gevel is verbonden met de plaat dankzij speciale verbindingsstukken om koude bruggen te vermijden. De fundering van de structuur bestaat uit ter plaatse geboorde palen, paalkappen, matten en keerwanden.

Conserela UAB - Office Blocks Gedimino 35 - Vilnius, Litauen
Conserela UAB - Office Blocks Gedimino 35 - Vilnius, Litauen
Conserela UAB - Office Blocks Gedimino 35 - Vilnius, Litauen

Gebruik van Scia Engineer en Allplan
Het analytische ontwerp werd opgezet in MicroStation; de Scia Engineer import mogelijkheid werd gebruikt om 3D DWG-bestanden in te lezen en deze te gebruiken om snel structurele ontwerpen te genereren, maar ook voor het opsporen en oplossen van modelleer-fouten. Scia Engineer heeft hiervoor duidelijk haar doeltreffendheid bewezen. Ook de mogelijkheid om moeilijke geometrische ontwerpen te hanteren, en de eenvoud van het gebruik van lagen om constructiedelen te onderscheiden waren van groot belang in het FEM model.

Het ontwerp van het belangrijkste structurele onderdeel maakte het mogelijk voor ons team om krachten te evalueren voor het ontwerp van stalen- en draagstructuren. De stalen structuur werd gecontroleerd volgens EC3 binnen Scia Engineer, maar ook door de staalingenieur die de resultaten koppelde aan zijn eigen Excel spreadsheets. Krachten voor elementen en het ontwerp van de verbindingen werden geëxporteerd vanuit Scia Engineer naar een 3D DWG en 3D PDF bestand. Dit werd erg geapprecieerd door de ingenieur, die hieraan de voorkeur gaf boven tabelgegevens. In dit project vergeleek Conserela meer dan 20 analytische ontwerpen, en controleerde ze tijdens verschillende ontwerpfases en analytische niveaus, inclusief de belangrijkste structurele ontwerpen en diverse gedetailleerde onderdelen zoals de gevel, elke vloerplaat, dragende liggers, trappen, wanden, de atrium structuur enz.

Ook Allplan werd toegepast in dit project. De wapening van de structurele wanden (met een erg complexe geometrie) werd ontworpen met behulp van de Allplan Engineering module. Het hielp het aantal fouten aanzienlijk te reduceren en wijzigingen op te sporen in de wand-geometrie. Sommige complexe details werden op de bouwplaats aangeleverd als 3D PDF bestanden voor een beter inzicht in de kritische plaatsen. Het was zeer handig om meteen en automatisch ook de stuk- en buiglijsten van de wapening te produceren, in plaats van ze manueel te gaan natellen.

 
 

 
 

Allplan 2013: nieuwe mogelijkheden voor constructieve en civiele toepassingen

 
     
  Allplan 2013Allplan Exchange biedt nieuwe functies en diensten voor digitaal tekeningbeheer: Met de naadloos geïntegreerde module, kunnen tekening-attributen zoals een tekeningindex gemakkelijk bewerkt worden. Alle plannen gecreëerd in het CAD systeem kunnen geëxporteerd worden naar diverse uitvoerformaten, opgeslagen onder individuele bestandsnamen en verstuurd naar anderen binnen het project via een web-gebaseerd online platform.

In versie 2013 werd het Allplan Connect pallet, voorheen een afzonderlijke webservice met inhoud zoals CAD objecten of texturen, geïntegreerd in Allplan. De inhoud kan eenvoudig geselecteerd en overgebracht worden via Drag & Drop.

Met behulp van de Allplan SmartPart technologie, kunnen parametrische componenten – inclusief wapening indien nodig – gecreëerd worden met een paar muisklikken. SmartParts met wapening zijn daarom bijzonder geschikt voor het ontwerp van complexe objecten met vrijwel elke gewenste vorm.

De "Associatieve Aanzichten en Sneden" functie geeft de mogelijkheid tot een breed scala van zichten, gebaseerd op dezelfde gegevens. In combinatie met tekeningtypes en plantypes, kunnen dezelfde zichten en sneden gebruikt worden voor diverse tekeningsoorten en moeten deze niet meerdere keren gecreëerd worden.

De "Associatieve Aanzichten en Sneden" functie in Allplan 2013 werd nog eenvoudiger en intuïtiever in gebruik en biedt nieuwe mogelijkheden zoals de individuele aanpassing van lijn- en vlakstijlen of schaduwen.

Dankzij verbeterde werkprocessen voor de opmaak van wapeningstekeningen, kunnen tekenaars en ingenieurs veel gemakkelijker en efficiënter werken bij het aanmaken van deze wapeningstekeningen. Aanpassingen in overeenstemming met internationale normen zijn meer gebruiksvriendelijk. En minder handelingen in het werkproces besparen kostbare tijd.

Met de uitgebreide en herziene rapport-functionaliteit, genieten gebruikers van voordelen doorheen alle onderdelen van het programma, door via een uniforme werkwijze het aantal, oppervlakte en volume te bepalen. En met de nieuwe opties voor conflictcontrole en kleurgecodeerde wapeningsweergave, voorziet Allplan 2013 in een optimale ondersteuning van de BIM werkwijze.

Last but not least, overtuigt de versie 2013 met haar 64-bit versie met een groter werkgeheugen en snellere werking met grote hoeveelheden data en een gestandaardiseerde, duidelijkere gebruikersinterface.

Meer informatie over Allplan 2013 Engineering > www.nemetschek-allplan.com/engineering
 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......
 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30

 
       
Copyright © 2012 - [email protected]