Ter attentie van: [[Subscriber]]

 

 

 

oktober 2004  

 

Homepagina
News & Events
Producten
Ondersteuning / Support
Contacteer Ons

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 




Nieuw internationaal SCIA User Contest 2004/2005 - Schrijf u in vóór 31/10/04... <verder>

Nieuwe Service Release: ESA-Prima Win 3.60.022 op onze beveiligde download-sectie... 

De volgende SCIA.ESA PT training zal  in Arnhem (NL) op 8/9/10 november 2004 gehouden worden. Contacteer voor meer infomatie.
Training Overview

De franstalige EuroCode (excercices EC3) training van 19 november is verzet naar 8 december. Training Overview



Enkele screenshots vanuit Allplan Engineering
 


 








 




Mathcad 12 is nu beschikbaar.
Bestel online

 

 

   

De tijd vliegt snel, gebruik hem wel… Alweer een maand voorbij en hier zijn we dus weer met het SCIA eNews van oktober 2004. Vorige maand ging er speciale aandacht naar de nieuwe editie van de SCIA ‘USER CONTEST 2005’, waarbij iedere laureaat van de 4 deelnemende categorieën zijn droom kan waarmaken. U kunt immers zelf bepalen welke prijs U wil winnen. Aarzel dus niet langer en zend ons vandaag nog uw projecten. SCIA zorgt ervoor dat uw firma in de internationale schijnwerpers komt te staan. En vergeet niet… tips en feedback ter verbetering van dit eNews, zijn altijd welkom. Wij wensen U veel leesplezier!.

In deze uitgave van oktober 2004 hebben wij voor u de volgende topics uitgekozen:

    Lustrum ESA Prima-Win Gebruikersvereniging Nederland
    Betonontwerp in SCIA.ESA PT
   
De markt: de bouwnijverheid in de Tsjechische Republiek
    Klanten projecten
: EDIBO bouwt een "Kathedraal van staal" voor TCI Coek
   
Support Tips & Tricks: Het eigenschappenvenster in SCIA.ESA PT

 

 
 

Lustrum ESA Prima-Win Gebruikersvereniging (NL)


De ESA Prima-Win Gebruikersvereniging beleefde haar 1e lustrum!

De oprichtingsvergadering vond plaats op 24 november 1998 in een kantoor van Gemeentewerken Rotterdam. Er waren toen ca. 30 personen aanwezig. Na de 2e ledenvergadering in februari daaropvolgend, kon de gang naar de notaris gemaakt worden en was de vereniging op 11 maart 1999 een feit.

Op de 12e ledenvergadering van 4 maart j.l. is met een lustrumtaart aandacht gegeven aan dit heuglijk feit. Met ca. 50 leden heeft de vereniging  vanaf het begin een gestage groei meegemaakt. Door bestuur en leden zijn de afgelopen 5 jaar diverse activiteiten ontplooid. Naast het organiseren van workshops en cursussen over specifieke onderwerpen binnen ESA Prima-Win, is er ook veelvuldig contact met SCIA over ... <verder>


Betonontwerp in SCIA.ESA PT

 
 


Wapeningsberekening

“Reinforced Concrete Beams & Columns Analysis” (Analyse van Balken en Kolommen in gewapend beton) en “Reinforced Concrete Plates & Walls Analysis” (Analyse van Platen en Muren in gewapend beton) zijn de SCIA.ESA PT modules voor wapeningsberekening. Het programma is volledig geïntegreerd in de SCIA.ESA PT modules voor structuuranalyse.
Met deze modules beschikt de bouwkundig ingenieur over een handig interactief grafisch hulpmiddel voor het berekenen van ... <verder>


   

De markt: de bouwnijverheid in de Tsjechische Republiek

 


Sinds de toetreding van de Republiek Tsjechië tot de EG in mei 2004 heeft de Tsjechische bouwnijverheid blijk gegeven van een buitengewoon groot aanpassingsvermogen aan de geldende marktomstandigheden; daardoor is zij momenteel een gezonde branche.
Zij speelde snel in op de steeds strenger wordende Europese eisen inzake kwaliteit, snelheid en innovatie. De bouwnijverheid en haar materiaalproducenten zijn een volledig geprivatiseerde sector; zij zijn volledig zelfbedruipend via hun eigen interne resources en dankzij de participatie van de eerste lichting EG-lidstaten. Voor de toetreding tot de Europese Gemeenschap kende de Tsjechische bouwnijverheid reeds enkele succesjaren. In 2003 kende deze industrie een groei van ... <verder>

 

EDIBO bouwt een "Kathedraal van staal" voor TCI Coek

 

Group Coek startte begin mei 2004 met de bouwwerken van de nieuwe productiehal "TCI III" te Geel.

Met deze investering kan het engineering-bedrijf haar reactoren van titaniumclad nog groter bouwen dan tot nu toe al het geval was. In de productiehal wordt een hefcapaciteit voorzien van 500 ton (rolbrug van 2 keer 250 ton)! Dit laat Group Coek toe om reactoren te bouwen met een diameter van ruim 10,5 meter en een stukgewicht tot 500 ton. Bovendien kunnen voortaan kolommen gebouwd worden tot ... <verder>

Tips&Tricks: Het eigenschappenvenster in SCIA.ESA PT

 
 


Bij het bekijken van de resultaten van het berekeningsproces verliest U de meeste tijd met het selecteren van de verschillende elementen. U wil bijvoorbeeld eerst de interne krachten van de balken controleren en vervolgens de interne krachten van de kolommen. In dit geval kunt U het Resultatenmenu sluiten, de gewenste elementen selecteren en het Resultatenmenu opnieuw openen. Deze manier van werken is echter zeer tijdrovend.

Maar het kan ook eenvoudiger en sneller:

Klik in het Hoofdvenster op Resultaten om het Resultatenmenu te openen:

Nu wordt het Resultatenmenu getoond in ... <verder>

     

Over deze SCIA eNews

 


We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn. Het adres waarnaar we nu zenden is: [[email]].
Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres.
Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. ...

 

 

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75

SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 GV Arnhem
Tel: (+31) 026 320 1230   -   Fax (+31) 026 320 1239

   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-