%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
Není tento mail čitelný? Přečtěte si naši webovou verzi nebo PDF verzi
Scia header
 

 

Novinky, akce a události

 
     
Tatry 2011 - seminár Modelovanie stavebných konštrukcií 2011  
     
Vše, co potřebujete vědět o Eurokódech:
www.eurocodes-online.com
 
     
IQ Platform Přispějte svými nápady a ovlivněte budoucí vývoj programu Scia Engineer.  
     
Hledáte nové výzvy? Možná právě pro vás je připravena naše nabídka zaměstnání!  
     
Navštivte internetový obchod a nebo kontaktujte naše obchodní oddělení pro speciální nabídky  
     
Jste student nebo profesor? Stáhněte si studijní verzi Scia Engineer dnes zcela zdarma.  
     
   

 

Software Update

 
     
Stáhněte si nejnovější service packy v sekci zabezpečené stahování.
 
     
  • Scia Engineer 2011.0.341
• Scia Steel 2011
• Allplan 2011.1 HF3
• Allplan Precast 2010.1-2
 
     
Zřiďte si přes RSS automatické upozornění o dostupnosti nejnovějších Scia Engineer Service Packů.  
     
   

 

Školení

 
     
Vyzkoušejte zdarma interaktivní eLearning!

Start Scia Engineer eLearning

 
     
Informace o pořádaných hromadných školeních naleznete zde.  
     
Preferujete individuální školení?
Kontaktujte nás.
 
     
Kalendář školení.
Přihlaste se online...


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
Ptejte se na Scia fóru. Registrace zde...  
     
   

 

Softwarová galerie

 
     
Kancelář van den Berg Beton bv - Raalte (Nizozemsko). Se svolením van den Berg Beton bv.  
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
   

 

Free Try-outs

 
     
V našem internetovém obchodě si můžete stáhnout zkušební verze...  
     
  Free Scia Desk Try-out  
     
  Frilo Statics Try-out  
     
   

Follow us:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

Ríjen 2011

 
   
Vítejte u říjnového vydání Nemetschek Scia eNews. Scia Vás pravidelně informuje o posledních novinkách nejen prostřednictvím tohoto měsíčníku a přes své internetové stránky, ale ráda by Vás také pozvala na Twitter, LinkedIn, Facebook, a YouTube.
Tento měsíc Vám přinášíme následující informace

 


 

Efektivní přenos dat mezi Scia a Tekla –
Výhodná kombinace pro návrh a výrobu ocelových konstrukcí

 
   

Scia v nedávné době učinila výrazný pokrok ve výměně dat mezi svými produkty Scia Engineer (rel. 2011) pro výpočty konstrukcí a Scia Steel (rel. 2011) pro výrobu ocelových konstrukcí na straně jedné a programem Tekla Structures r16 na straně druhé.

Pro řadu výrobcůocelových konstrukcí je často slabým místem vytvoření projektové dokumentace jako součást přípravy výroby. Pro zvýšení efektivity této činnosti Scia nabízí dvě řešení:

Přenos dat mezi Scia Engineer a Tekla Structures (konstrukční model); řada projektantů využívá pro svoji práci Scia Engineer. Ti mohou nyní exportovat svůj model do programu Tekla. Kromě toho nabízí Scia ekonomické řešení v podobě speciální edice Scia Engineer, která umožňuje projektantům účinně řídit tento přenos dat a také efektivně připravovat potřebné výkresy a vizualizace.

Přenos dat z Tekla Structures do Scia Steel pro řízení výroby. Kompletní prostorový model z programu Tekla (včetně výrobních fází, položek, svarů…) se načte prostřednictvím TeklaCIMTransferManager. Před vlastní výrobou pomocí Scia Steel je možné provést prostorovou vizualizace v T.I.M. modulu (Technical Information Manager).

Všem výrobcům ocelových konstrukcí, kteří chtějí zefektivnit svoji činnost, nabízíme možnost posouzení současného řešení výměny dat mezi programy Scia a Tekla.

 

Scia Steel - TIM Assembler

Tekla link with Scia Engineer

 


 
 

Mezinárodní růst společnosti Nemetschek Scia

 
   
Mimo Evropu má Scia své pobočky v Severní Americe a v Brazílii. Vlastní kancelář má Scia také na Blízkém Východě (v Dubai), odkud Scia vyvíjí aktivity také v okolních zemích. Například pro Saudskou Arábii podepsala firma smlouvu se společností MAAK. MAAK kromě vlastní distribuce software spustila provoz školicího střediska zaměřeného na mladé profesionály. Toto centrum vzniklo v rámci vládního programu zaměřeného na navýšení počtu místních zaměstnanců v technologických firmách.

Dále na východ, konkrétně v Číně, začala Scia spolupracovat s firmami BasisSoft v Jižní Koreji (Soul) a TwoPlusSoftware na Taiwanu (Bangkok). Obě země mají mladou populaci a silný růstový potenciál, zejména v oblasti stavební činnosti. Svoji působnost však Scia rozšiřuje i v Evropě, a to zejména v zemích, kde díky Eurokódům mohou nyní stavební inženýři plně využívat možnosti programu Scia Engineer. Například v Itálii uzavřela Scia partnerskou smlouvu s VideoCOM, distributorem Nemetschek Vectorworks, z města Voghera v severní Itálii.

logo

BasisSoft
 


 

User Contest 2011 – Vítěz kategorie 4: Firma Movares a konstrukce nadjezdu Kerensheide

 
     
 

Movares LogoO Movares
Movares je konzultační firmou nabízející řešení v oblasti mobility, infrastruktury, pozemních staveb a územního plánování. Jejích přibližně 1 400 zaměstnanců působí po celé Evropě. Movares 'Is Giving Shape to Mobility'("utváří mobilitu") od počátečních studií a prvotních fází plánování, přes návrh a realizaci projektů až po provoz, správu a údržbu.

O projektu
Tento projekt se stal vítězem kategorie 4 soutěže Nemetschek Engineering User Contest 2011: Projektování, konstrukční detaily. Jedná se o novou mimoúrovňovou křižovatku 'Kerensheide'. Nadjezd je přibližně 590 m dlouhý a 17 m široký. Má 11 sekcí o různých rozpětích s maximem 57,2 m.

Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide

Při projektování nadjezdu byl využita technologie sdílení dat mezi aplikacemi – openBIM. Tento přístup přinesl značné finanční a časové úspory ve stavební fázi. Projektant, dodavatel a dodavatel betonářské výztuže se dohodli na tom, jaké informace potřebují a jak tyto informace sdílet. V praxi to znamenalo opakované využívání návrhových informací a urychlení celého procesu s využitím prostorového modelu v programu Allplan.

Nadjezd modelovaný v programu Allplan obsahoval jednoduchá tělesa pro opěry, základy a sloupy. Mostovka byla vtvořena pomocí mostního/stavebního objektu. Pro účely vytvoření šablony výztuže (BIM) byla modelována betonářská výztuž pro jednu základovou patku a pilotu.

Ve fázi podrobného návrhu byl Scia Engineer využit k určení roznosu zatížení na mostovku, opěry, pilíře a základové patky a piloty. Ve fázi výstavby byl Scia Engineer použit pro optimalizaci.

Postup integrující předběžný a konečný návrh, propojení programů Allplan a Scia Engineer se specializovanou aplikací na předpětí a v neposlední řadě úzká spolupráce projektanta, dodavatele a dodavatele betonářské výztuže přinesly finanční i časové úspory.

► Přehrát klip
► Stáhnout pdf: 'Nadjezd Kerensheide'

 
 

 
 

Tipy & Triky Allplan:
Nová metoda vytvoření .lpr souboru pro "Modelář mostních a stavebních komponent"

 
     
 

Pro vytvoření profilovaného průřezu nebo svislého zarovnání "modeláři mostních a stavebních komponent" potřebujete .lpr soubor. Tento .lpr soubor lze vytvořit automaticky z digitálního modelu terénu nebo ručně pomocí souboru se souřadnicemi. Ruční vytvoření je více flexibilní, vyžaduje však mezikrok pro převod souboru se souřadnicemi na .lpr soubor, při kterém je nutno použít MS Excel 2007 (nebo vyšší). Protože daný postup závisí na verzi Excelu, vyvinula Scia nový nástroj: Vytvoření LPR.

Tento nástroj převede soubor se souřadnicemi na .lpr soubor v jednom kroku. Vytvořený .lpr soubor lze pak přímo použít v "modeláři mostních a stavebních komponent".

Create LPR
Create LPR - Log Data
Create LPR - Input File
Create LPR - Output File
Krok 1: Vytvořit LPR Krok 2: Protokol Krok 3: Vstupní soubor Krok 4: Výstupní soubor

1. Výběr vstupního soubor (*.re1):
klepněte na […] a vyberte soubor se souřadnicemi (.re1): otevře se výchozí adresář Allplanu
vyberte požadovaný soubor (lze převádět více .re1 souborů najednou: přetáhněte požadované soubory do tohoto vstupního políčka).

2. Generování výstupního souboru:
Souřadnice se automaticky převedou do .lpr souboru (.lpr soubor je vytvořen ve stejném adresáři, kde se nachází vstupní .re1 soubor).

Ve spodní části jsou tři záložky s doplňujícími informacemi:
• zápis: přehled akcí provedených programem
vstupní soubor: obsah souboru se souřadnicemi
výstupní soubor: obsah vytvořeného .lpr souboru

Kompletní postup naleznete na našich internetových stránkách v sekci častých dotazů v podrobném tutoriálu: vytvoření vodorovného a svislého zarovnání, pro použití v "modeláři mostních a stavebních komponent".

 
 

 
     
 
  • Nemetschek Scia eNews jsou Vám zdarma zasílány jedenkrát do misíce na adresu %EMAIL%.
  • Informujte nás, prosím, o tématech, která Vás zajímají. Uvítáme Vaše návrhy a nápady na vylepšení eNews. Reagovat mu3ete zde...
  • Odhlásit %EMAIL% z eNews...
 
 
 
 
 
       
Copyright © 2011 - [email protected]