%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Uitnodiging: Gratis Solibri Model Checker 7 Event - 4/10 in Nieuwegein - Utrecht (NL)
Ontdek hier dé tool voor een kant-en-klare BIM-implementatie.
 
     
Niet te missen!
Ontbijt- en avondsessies "Document - GA Drawings"

 • 17/10 in Gent & Herentals (B)
 • 18/10 in Namen (B)
 • 20/10 in Breda & Arnhem (NL)
 
     
Nemetschek Scia zal aanwezig zijn op de Nationale Staalbouwdag Nederland 2011- 06/10/2011  
     
Scia Engineer 2011
release-dagen
: enorm succes!
 
     
Noteer alvast: Betondag 2011 - 17/11/2011 - Rotterdam (NL)  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Word lid van ons nieuw IQ Platform en draag bij tot de toekomstige evolutie van Scia Engineer!  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2011.0.341
• Scia Steel 2011
• Allplan 2011.1 HF3
• Allplan Precast 2010.1-2
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. K. Verhille.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
Kantoor van den Berg Beton bv - Raalte (Nederland)
Dank aan van den Berg Beton bv.
 
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
  Office van den Berg Beton bv  
     
   

 

GRATIS Try-outs

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Try-outs downloaden:  
     
  Free Scia Desk Try-out  
     
  Frilo Statics Try-out  
     
   

Follow us:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

Oktober 2011

 
   
Welkom bij de oktoberversie van de Nemetschek Scia-nieuwsbrief. Nemetschek Scia houdt u niet enkel via de maandelijkse eNews en de website op de hoogte maar nodigt u ook van harte uit om Scia te volgen op Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube voor nog meer Scia-nieuws!
Deze maand presenteren we volgende onderwerpen:

 


 

Efficiënte gegevensoverdracht tussen Scia en Tekla
De beste combinatie voor ontwerp en fabricage van staalconstructies

 
   

In de voorbije maanden heeft Scia zowel in haar rekensoftware Scia Engineer (rel. 2011) als in de fabricagesoftware Scia Steel (rel. 2011) een belangrijke stap gezet met betrekking tot gegevensuitwisseling met Tekla Structures r 16.

De bottleneck in vele metaalconstructiebedrijven heeft te maken met de detaillering in het werkvoorbereidingsproces. Om de productiviteit en de kwaliteit ervan te verhogen, stelt Scia twee sterke oplossingen voor:

Gegevenstransfer tussen Scia Engineer en Tekla Structures (structuurmodel): vele ontwerpers zijn Scia Engineer-gebruikers en hun modeldata kunnen nu naar een Tekla-bestand worden geëxporteerd. Scia heeft ook een prijsgunstige Edition van Scia Engineer op de markt gebracht waarmee de werkvoorbereider zelf de import en export kan beheersen en verder engineeringtekeningen en visualisaties rendabel kan uitwerken.

Gegevenstransfer van Tekla Structures naar Scia Steel voor productiemanagement. Vanaf een 3D-Tekla-model worden items zoals fases, nummering, lasnaden, enz. via de TeklaCIMTransferManager geïmporteerd. Alvorens de fabricage met Scia Steel uit te werken, is een 3D-visualisatie mogelijk via de TIM-module (technical information manager) met tal van praktische opties.

Staalconstructeurs op zoek naar efficiëntie zijn hiermee uitgenodigd om deze Scia-Tekla-uitwisseling te evalueren!

 

Scia Steel - TIM Assembler

Tekla link with Scia Engineer

 


 

Internationale groei voor Nemetschek Scia

 
   
Buiten Europa is Scia actief in Noord-Amerika en Brazilië via eigen Nemetschek-vestigingen. Ook in het Midden-Oosten (Dubai) heeft Scia een eigen kantoor. Van daaruit is de firma actief in de omringende landen; specifiek voor Saoedi-Arabië is een samenwerkingsakkoord ondertekend met het bedrijf MAAK uit Ryadh. MAAK is naast het verdelen van software ook een opleidingscentrum voor jonge professionals gestart. De oprichting gebeurde in het kader van overheidsinspanningen om meer Saoedis de mogelijkheid te geven om in technologiebedrijven te werken.

Verder in oostelijke richting, meer bepaald in Azië start Scia een samenwerking met BasisSoft in Zuid-Korea (Seoul) en met TwoPlusSoftware in Thailand (Bangkok). Beide landen hebben een jonge bevolking en solide groeiverwachtingen, zeker met betrekking tot constructie-activiteiten. Ook in Europa heeft Scia nog enkele ontbrekende landen, die nu ook dankzij de Eurocode met Scia Engineer kunnen werken, over de streep getrokken. In Italië bijvoorbeeld is Scia een samenwerkingsakkoord aangegaan met VideoCOM, de distributeur voor Nemetschek Vectorworks in Voghera (Noord-Italië).

BasisSoft
 


 
 

User Contest 2011 - winnaar van Categorie 4: Movares met Fly-Over, Kerensheide

 
     
 

Movares LogoOver Movares
Movares is een advies- en ingenieursbureau dat oplossingen genereert op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, bouw en ruimtelijke ordening. Met ruim 1.400 professionals werkt Movares over heel Europa. Vanaf de eerste studies en de vroegste planningfase naar ontwerp en uitvoering van projecten, tot en met beheer en onderhoud is Movares bezig met 'Vormgeven aan bereikbaarheid'.

Over het project
Deze maand presenteren we het winnend project van 'Categorie 4: Industrialized Planning' van de Nemetschek Engineering User Contest 2011, een nieuwe fly-over bij knooppunt Kerensheide. De fly-over heeft een lengte van ongeveer 590 m en een breedte van 17 m. Hij bestaat uit 11 secties met overspanningen tot 57,2 m.

Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide
Movares with Fly-Over Kerensheide

Tijdens het hele ontwerpproces van dit kunstwerk werd het BIM-concept toegepast, wat resulteerde in duidelijke kosten- en tijdsbesparingen tijdens de bouwfase. Ingenieurs, aannemers en wapeningsfirma's hebben samen overlegd en afspraken gemaakt over welke informatie nodig was en hoe die informatie dan uitgewisseld kon worden. In de praktijk resulteerde deze BIM-implementatie in het hergebruiken van ontwerpinformatie en het versnellen van de processen, alles gebaseerd op een enkel 3D-Allplan-model.

De fly-over is gemodelleerd met Allplan; voor de bruggenhoofden, funderingen en pijlers werden plain solids gebruikt. Het brugdek werd gemodelleerd met behulp van een Brug/Civil Engineering object. Voor het maken van de wapeningstekeningen (BIM) werden de staven gemodelleerd voor een funderingsblok en pilaar.

Tijdens de definitieve ontwerpfase werd Scia Engineer gebruikt voor het bepalen van de krachtenverdeling op de dekconstructie, landhoofden, kolommen, funderingsblokken en heipalen. Tijdens de bouwfase werd Scia Engineer gebruikt voor de optimalisatie.

De geïntegreerde aanpak vanaf het voorontwerp tot het plan van het kunstwerk, de integratie tussen Allplan, Scia Engineer en voorspanningssoftware alsook de nauwe samenwerking tussen het advies- en ingenieursbureau, de aannemer en de wapeningsfirma, resulteerden in duidelijke kosten- en tijdsbesparingen.

► Bekijk filmpje
► Download pdf: 'Fly-Over Kerensheide"

 
 

 
 

Tips & Tricks Allplan:
Nieuwe werkwijze om het .lpr-bestand aan te maken voor de "Brug- en tunnelmodeller"

 
     
 

Om een hoogteprofiel of verticaal alignement te kunnen gebruiken in de "Brug- en tunnelmodeller" heeft u een .lpr-bestand nodig. Dit .lpr-bestand kan u automatisch aanmaken met behulp van een digitaal terreinmodel. Indien u niet over een digitaal terreinmodel beschikt kan het .lpr-bestand ook manueel door middel van een coördinatenbestand gecreëerd worden. Deze manuele methode is flexibeler, maar bij de tussenstap om de coördinaten om te zetten in een .lpr-bestand, is het nodig om Excel 2007 (of hoger) te gebruiken. Omdat deze procedure afhankelijk is van de Excel-versie en -instellingen, hebben we een nieuwe tool ontwikkeld: Create LPR.

Met Create LPR wordt het coördinatenbestand in één keer omgezet in een .lpr-bestand dat rechtstreeks gebruikt kan worden in de "Brug- en tunnelmodeller".

Create LPR
Create LPR - Log Data
Create LPR - Input File
Create LPR - Output File
Step 1: Create LPR Step 2: Log Data Step 3: Input File Step 4: Output File

1. "Select input file (*.re1)":
klik op […] om een coördinatenbestand (.re1) te kiezen: de standaard Allplan I_O-folder wordt geopend.
selecteer het coördinatenbestand (het is ook mogelijk om meerdere .re1 bestanden tegelijk om te zetten: dit kan door een selectie van bestanden in dit veld te slepen).

2. "Generate output file":
Het coördinatenbestand wordt automatisch omgezet in een .lpr-bestand (het .lpr-bestand wordt in dezelfde folder aangemaakt als het .re1 bronbestand).

In het onderste gedeelte bevinden zich drie tabbladen met bijkomende informatie:
Log Data: overzicht van de door het programma uitgevoerde handelingen
Input File: inhoud van het coördinatenbronbestand
Output File: inhoud van het aangemaakte .lpr-bestand

Op onze website bij de FAQ's vindt u de volledige procedure terug in de step-by-step voor het aanmaken van horizontaal en verticaal alignement, voor 'gebruik' in de Brug- en tunnelmodeller.

 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......

 
 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75 -  Fax: +32 13 55 41 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30 -  Fax: +31 26 320 12 39

 
       
Copyright © 2011 - [email protected]