Ter attentie van: [[Subscriber]]

 

 

 

september 2004  

 

Homepagina
News & Events
Producten
Ondersteuning / Support
Contacteer Ons

 

NL   FR   EN   DE   CZ

   
       
 




Meer voordeel halen uit uw SCIA ESA software?
Wordt nu lid van de Belgische of Nederlandse ESA User Group...

Nieuw internationaal SCIA User Contest 2004/2005 - Schrijf u nu in... <verder>

Scia breidt uit in Zwitserland en zoekt een Commercieel Directeur voor kantoor in Fribourg


Nieuwe Service Release: SCIA.ESA PT 4.5.174 op onze beveiligde download-sectie... 






Administrative Prestige Building in Eastern Europe - ESM - Ruppen Ingénieurs SA (CH)
 


ESA-Prima Win Model

 


ESA-Prima Win Berekenigsresultaten

   

De vakantie zit er inmiddels voor de meesten weer op. Ook de SCIA-medewerkers zijn er even tussenuit geweest om de batterijen weer op te laden.
Dat u het in de maanden juli en augustus moest stellen zonder SCIA eNews, maken wij graag goed door u hierbij de september-editie, vol interessante informatie uit de bouwwereld en nieuws over SCIA’s geplande activiteiten, aan te bieden. Wij verwelkomen uw mening, commentaar en suggesties om deze eNews verder te verbeteren.
Veel leesplezier.


In deze uitgave van september 2004 hebben wij voor u de volgende topics uitgekozen:

    SCIA Software Conferenties: een overweldigend succes
    Product nieuws: Overzichtstekeningen
    Hot Item
: S-BIM, een concept wordt realiteit
    Klanten projecten
: nieuw SCIA Internationaal User Contest 2005
   
Support Tips & Tricks: Het gebruik van Sjablonen in SCIA.ESA PT

 

 
 

SCIA Software Conferenties: een overweldigend succes


De SCIA software conferenties van mei-juni boeiden meer dan 300 bedrijven, een overweldigend succes.

Enkele uitspraken die tijdens de presentaties opgetekend werden: “het productieproces in de prefab-industrie wordt gerobotiseerd”, “3D modelleren van gewapende betonstructuren bespaart 30% in ontwerpkosten”, “indien veiligheid ècht aan de orde is, hebben bouwwerven ingenieurs nodig, geen architecten”, “een structuur is zoals een menselijk lichaam: hou het flexibel in plaats van stijf ”, “25% van alle bruggen moeten dringend onderhouden worden”.

Na het ineenstorten van een gedeelte van de Parijse luchthaven Charles-de-Gaulle werd SCIA uitgenodigd voor uitzendingen op de Belgische Radio en TV. Hier werd uiteengezet dat voor de preventie van nog meer ongevallen met actuele bouwwerken meer engineering studies noodzakelijk zijn, studies die nieuwste technologieën m.b.t. berekeningssoftware toepassen en waarin instortingssimulaties inbegrepen zijn.

Tijdens de tweede helft van 2004 zal SCIA zich actief bezighouden met ... <verder>

Overzichtstekeningen in SCIA.ESA PT

 
 


SCIA.ESA PT is uitgerust met tools om snel staaloverzichtstekeningen te produceren. Zo worden tekeningen van snedes of zichten door middel van een set vlakken, die door een 3D lijnenraster gedefinieerd zijn, gegenereerd. De manier waarop labels en bematingslijnen in de individuele zichten getoond worden, is aanpasbaar.

De overzichtstekeningenwizard genereert automatisch zichten voor de individuele assen. Het lijnenraster, inclusief de bematingslijnen, wordt in elke geselecteerde snede getoond. De gegenereerde tekeningen komen in een ... <verder>

  

Mathcad 11 Select Upgrade Promotie. Spaar 33% op de normale prijs...  <verder>

 

Hot Item: S-BIM, een concept wordt realiteit

 


De high-tech industrie wordt gekenmerkt door acroniemen, waarachter concepten schuilgaan, die om wat meer uitleg vragen. Dit is zeker het geval voor S-BIM, de afkorting van "Structural Building Information Modeling".

S-BIM staat voor een intelligent 3D modelleerplatform voor bouwkundige constructies. Het model bevat de geometrie, het ontwerp, de details, de constructiewijzen,... van de constructie. Hierdoor wordt een verregaande coördinatie van de verschillende bouwelementen, waaruit de constructie is samengesteld, mogelijk. Dit resulteert dan weer in een aanzienlijke tijdwinst en een drastische vermindering van fouten.

S-BIM is dus een geheel van onderling verbonden informaticamiddelen voor het modelleren van structuren. Deze tools omvatten CAD-, CAE- en uitvoeringssoftware, maar ook databanken met projecten, met essentiële structuurelementen, enz. De goede samenwerking tussen deze tools is essentieel om ... <verder>

 

Nieuw SCIA Internationaal User Contest 2005

 

De mooie projecten die u realiseert, moeten gezien... en beloond worden! SCIA maakt dit mogelijk met de User Contest 2005. Presenteer uw projecten aan een internationaal publiek en win prachtige prijzen!

Deze gebruikerswedstrijd - we zijn inmiddels aan onze 4e editie toe - biedt u een unieke kans om met uw bedrijf naar buiten te treden en internationaal van u te laten horen. Alle projecten die u inzendt, worden in het SCIA User Contest Book gepubliceerd, samen met uw bedrijfsinformatie (oplage van 5000 ex.). Van de winnende bedrijven wordt een uitgebreide case study gemaakt, die SCIA, ter gelegenheid van de prijsuitreiking, voorstelt aan de internationale media en pers.

Wij belonen u ook graag persoonlijk voor uw bijdrage. Misschien droomde u al lang van een ... <verder>

Tips & Tricks: Het gebruik van Sjablonen in SCIA.ESA PT

 
 


Bij elk nieuw project opnieuw uw instellingen aanvinken?
Dit is niet meer nodig in SCIA.ESA PT!


U kan de keuze voor norm, materiaal en functionaliteiten opslaan als sjabloon. Bij de volgende opstart zal SCIA.ESA PT dit allemaal meenemen zonder dat het opnieuw dient ingevoerd te worden.
Te volgen stappen, ... <verder>

     

Over deze SCIA eNews

 


We vragen u vriendelijk om ons uw meest recente e-mail adres door te sturen, indien het adres dat we nu gebruikten niet meer correct of verouderd zou zijn. Het adres waarnaar we nu zenden is: [[email]].
Indien u zich wil op deze eNews gelieve ons dan een email te sturen met 'unsubscribe' als titel, gevolgd door het te verwijderen e-mail adres.
Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties hoe we deze eNews kunnen verbeteren. ...

 

 

 

    
 

SCIA Group NV - Industrieweg 1007  -  B-3540 Herk-de-Stad
 Tel: +32 (13) 55.17.75   -    Fax:+32 (13) 55.41.75


SCIA Nederland - Kroonpark 10 - NL-6831 GV Arnhem
Tel: (+31) 026 320 1230   -   Fax (+31) 026 320 1239

   
Copyright © 2004 SCIA Group nv-