%PERS_6%
%PERS_NAME% - %PERS_EMAIL%
eNews niet leesbaar? Lees dan onze website versie of de PDF versie
En-tête Scia
     

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Nemetschek Scia organiseert een 4-daags seminar "Eurocode in de praktijk"

Eurocode Seminar
 
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com

www.eurocode-online.com
 
     
Uitnodiging: Technische Ontbijt- en Middagsessies:
"Praktische betonwapening" en "Mobiele lasten" oktober 2010
 
     
Exclusief voor u: een vooruitblik op Allplan 2011!  
     
Word lid van ons nieuw IQ Platform en draag bij tot de toekomstige evolutie van Scia Engineer!  
     
De Belangrijkste Voordelen van de Nemetschek Scia Onderhouds- en Supportovereenkomst. Lees meer...  
     
Op zoek naar een nieuwe uitdaging...
Ga naar Jobs Network!
 
     

Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.

 
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
 
  • Scia Engineer 2010.0.373b
  • Scia Steel 2009 SP8
  • Allplan 2009-2
  • Allplan Precast 2008.2a3
 
     

Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.

 
     
   

 

Opleidingen

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.

Scia Engineer eLearning
 
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. K. Verhille.


Nemetschek Scia Training Centre
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
  Modelleren en analyse van houtconstructies in Scia Engineer  
     
  Timber Modelling and Analysis in Scia Engineer  
   
  Timber Modelling and Analysis in Scia Engineer  
     
  Timber Modelling and Analysis in Scia Engineer  
     
   
 

September 2010

   
 
Beste eNews lezer, de zomervakantie zit er weer op, Scia heeft niet stilgezeten en presenteert u de volgende onderwerpen...




 

 

NIEUW - Nemetschek Scia Webshop

   
 

Scia is verheugd om u de gloednieuwe Nemetschek Scia Webshop voor te stellen! In deze webshop presenteert Scia 'in première' het softwaregamma Frilo Statics voor het ontwerpen van betonnen constructie-elementen (staven, kolommen, trappen…) en metselwerk. Frilo Statics, ontwikkeld door zusterbedrijf Nemetschek Frilo in Duitsland, wordt al jarenlang succesvol ingezet door meer dan 10.000 gebruikers.

Dankzij de Eurocodes is dit aanbod nu ook beschikbaar op de Europese markt. Zo bevatten de Frilo Statics applicaties de Nationale Annexen (parameters en waarden) voor België, Nederland en de Tsjechische Republiek. Er is een Engelse, Nederlandse en Tsjechische gebruikersinterface beschikbaar.

Bestel nu een ‘Frilo Statics’-product en u krijgt gedurende 3 maanden gratis onderhoud en support inclusief upgrades, service packs en helpdesk.

Deze webwinkel is ideaal om Scia's en de specifieke Frilo-software snel en efficiënt aan te schaffen. Op deze site vindt u ook andere producten en diensten die online besteld kunnen worden, zoals boeken en trainingen.

Maar er is nog meer shopnieuws: vandaag introduceert Scia de interessante nieuwe 'Scia Engineer Eurocode Starter Edition' voor 3D-staafstructuren en dit aan een zeer interessante en betaalbare prijs.

Laat u verrassen door onze nieuwigheden en surf snel naar http://shop.scia-online.com.

Nemetschek Scia Webshop

Frilo Logo

Frilo Continuous Beam

  top
 

Aankondiging: Scia Engineer versie 2010.1
Nationale Annexen van de Eurocodes en meer BIM!

   
 

Deze maand vindt de officiële release van de Scia Engineer versie 2010.1 plaats.
De implementatie van de Nationale Annexen van de Eurocodes voor die landen in Europa waar Scia operationeel is, is alvast een nuttig extraatje voor de gebruikers. Klanten met een onderhoudscontract krijgen vanzelfsprekend alle bestaande Annexen gratis ter beschikking; op deze manier stimuleert Scia de vrije markt van ingenieursdiensten over heel Europa.
Daarnaast brengen de nieuwe Automatische Overzichtstekeningen voor staal- en/of betonconstructies een substantiële productiviteitsverhoging met zich mee; Scia Engineer gebruikers hebben de mogelijkheid om snel en automatisch overzichten en doorsneden, inclusief bematingslijnen en aantekeningen, te maken dankzij de unieke modelleermogelijkheden binnen Scia Engineer. Deze technologie is ook in het centrum van de interoperabiliteisfuncties geïmplementeerd, functies die verder verbeterd zijn voor de uitwisseling van modelgegevens met Revit Structures, Allplan Engineering en Tekla Structures. Bijkomend is rekening gehouden met diverse gebruikersvragen m.b.t. de verbetering van de ontwerpkracht voor staal-, beton- en composietconstructies.

Verder heeft de "product management"-afdeling het initiatief gestart om op regelmatige basis contact te nemen met die specifieke klanten die graag met Scia-medewerkers over technologische onderwerpen willen discussiëren. Surf eens naar www.scia-online.com/blog! Hier kunnen bezoekers onze algemene blogs lezen en zich inschrijven op het gloednieuw community platform met de naam IQ (Innovation-Improvement-Involvement / Quality-Queries-Questions); door lid te worden neemt u deel aan een interactief medium waarmee u rechtstreeks met onze product managers in contact treedt.

Voorbeelden van geautomatiseerde overzichtstekeningen:

G.A. Drawings Automated
G.A. Drawings Automated
G.A. Drawings Automated
G.A. Drawings Automated
 

 

Viaduct over het knooppunt Kerensheide (A2-A76 Nederland) - Movares

   
 

MovaresOver het ingenieursbureau
Movares is een advies- en ingenieursbureau dat oplossingen genereert op het gebied van ruimtelijke inrichting, mobiliteit, (rail-)infrastructuur en vervoer. Daarnaast is Movares actief in de energie- en watermarkt. Gebruikswaarde, toekomstwaarde en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Over het project
Aannemer Heijmans kreeg van het Nederlandse Rijkswaterstaat de opdracht voor het realiseren van Spoedpakket E. Dit spoedpakket bestaat uit een viertal projecten waarbij het gaat over het aanbrengen van spitsstroken en structurele verbredingen. Movares is hierbij ingeschakeld voor het ontwerp van 3 nieuwe kunstwerken en de versterking van 5 bestaande kunstwerken. Een van de nieuwe kunstwerken is een viaduct dat gesitueerd wordt bij het ongelijkvloers knooppunt Kerensheide (A2-A76).

Movares
Movares
Movares
Movares

Modelleren
Voor het modelleren van het viaduct is gebruik gemaakt van Allplan 2009. Meer bepaald de module "Brug en Tunnel Modeller" (BTM). Om te komen tot bruikbare assen voor de BTM is het MX-ontwerp (horizontaal en vertikaal alignement) als dwg geïmporteerd in Allplan. Vervolgens zijn de alignementen omgezet in elementverbindingen en geëxporteerd naar een coördinatenbestand (X, Y en Z). Deze export is ingelezen in een eigen ontwikkelde tool die de benodigde *.re1 en *.lpr bestanden voor de BTM genereert.

De knelpunten in het ontwerp zitten vooral in het dek. De bovenkant van het dek (asfalt met een vaste breedtemaatvoering) volgt het alignement van de hoofdas. De bovenkant van het beton is daarentegen getoogd gemodelleerd tussen ieder steunpunt, daarbij blijft de top van de toog op een minimale afstand van het alignement. Bijkomend ligt de weg onder verkanting. Met behulp van de BTM kon de structuur toch vrij eenvoudig gemodelleerd worden.

In een volgende fase komt de 3D-wapening aan de orde. Hierbij houdt Movares nauw contact met zowel de aannemer als de buigvlechtcentrale. Omdat er in het dek voorspanning wordt aangebracht zullen de omhullende mantelbuizen ook worden gemodelleerd. Dit om conflicten tussen de wapening en de voorspanning te voorkomen.

 

 

Scia Engineer Tips & Tricks: een 3D-model in Google Earth laden

   
 

Tips and TricksOm een model in Google Earth te laden handelt u als volgt:

  1. Exporteer eerst vanuit Scia Engineer het model naar een IFC 2x3 bestand (zie afbeelding 1).
  2. Met een IFC Viewer (zie bv. de gratis Nemetschek IFC Viewer) heeft u de mogelijkheid om het IFC-bestand te openen en naar een KML-bestand te exporteren. Dit doet u via File > Export > Google Earth (zie afbeelding 2).
  3. Tijdens de export vraagt het systeem naar de geografische coördinaten en de hoogte van het gebouw. Let op! Ook de helling van het grondvlak speelt een rol (zie afbeelding 3).
  4. Lees daarna in Google Earth het KML-bestand in via Bestand > Openen.
  5. Nu wordt het gebouw in zijn omgeving getoond; er wordt automatisch naartoe genavigeerd.

Opgelet: op dit moment is het model niet voor iedereen toegankelijk op het internet, het is enkel opgeslagen op de eigen harde schijf in het KML-bestand. Het is alleen de omgeving die wordt gedownload van het internet.

Loading a 3D model into Google Earth
Loading a 3D model into Google Earth
Loading a 3D model into Google Earth
afbeelding 1 afbeelding 2 afbeelding 3  

Disclaimer: Google Earth en Google™ zijn handelsmerken van Google, Inc.

 

   
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %PERS_EMAIL% uitschrijven op deze eNews ...
   
 
   
     
Nemetschek Scia - Copyright 2010 - [email protected]