%COMPANY%
%CUSTFULLNAME% - %EMAIL%
eNews niet leesbaar? ► Website ► PDF
Scia header
       NL  FR  EN   DE  CZ
Home  |  Bedrijf   |   Oplossingen   |   Referenties   |   Nieuws & Pers  |   Support & Downloads  |  Contacteer ons
 

 

Nieuws & Evenementen

 
     
Ontdek onze nieuwe Nemetschek BU Engineering website!

Nemetschek BU Engineering Website
 
     
Precast Release dag - Gilze-Rijen (NL) - 04/09/2012  
     
Concrete Day 2012 - Flanders Expo Gent (BE) - 18/10/2012  
     
Bezoek onze Webshop en ontdek onze speciale aanbiedingen!  
     
Alles wat u wil weten over de Eurocodes vindt u hier www.eurocodes-online.com.  
     
Bent u student of (hoog-)leraar? Download vandaag nog uw gratis versie van Scia Engineer.  
     
   

 

Software Update

 
     
Klanten kunnen de nieuwe service packs downloaden in onze beveiligde downloadsectie.  
     
  • Scia Engineer 2012.0.183
• Scia Steel 2011 SP3
• Allplan 2011.1 HF6
• Allplan Precast 2012.0.1
 
     
Ontvang een automatische melding via RSS bij nieuwe Scia Engineer Service Packs.  
     
   

 

Training

 
     
Bezoek onze gratis interactieve eLearning webtool.  
     
We bieden groepsopleidingen aan voor Scia Engineer, Scia Geotechnics, Allplan, ... Raadpleeg onze opleidingsagenda en schrijf u online in...  
     
Interesse in een individuele opleiding in uw kantoren en ter plaatse afgestemd op uw bedrijf?
Contacteer Mevr. Inge Wauters.
 
     
U kan al uw vragen ook stellen op het Scia Forum! Schrijf u in...  
     
   

 

Software Galerij

 
     
Scia Engineer 2012  
     
  SciaEngineerBridge combinations
Bridge-combinations
 
     
  Scia Engineer - Transparancy antialiasing
Transparancy antialiasing
 
     
  Scia Engineer - Table input
Table input
 
     
   

 

GRATIS Tryouts

 
     
Via onze webshop kan u gratis deze Tryouts downloaden:

• Scia Desk
• Frilo Statics

 
     
   

Volg ons op:   Follow us on Twitter   Follow us on LinkedIn    Follow us on Facebook   Follow us on YouTube   

 

   

September 2012

 
   
Beste eNews lezer,
na een welverdiende en deugddoende vakantie bieden we u deze maand volgende onderwerpen aan:


 
   
Ontdek onze nieuwe Nemetschek BU Engineering website >>>  


 

Nemetschek Scia internationalisering

 
   

Al 38 jaar brengt Scia software voor het technisch ontwerpen en fabriceren van constructies in allerlei materialen (staal, beton, hout, aluminium, …). Waar Scia in de beginjaren actief was in BeNeLux en omringende landen in Europa, is de expansie geleidelijk aan verder gezet in meerdere regio’s in Europa: U.K., Scandinavië, Oost-Europa, Zwitserland en verder.

Sedert de lancering van Scia Engineer in 2008 is resoluut gekozen voor verdere internationalisering. Scia Engineer wordt vandaag aangewend in meer dan 70 landen. In USA en Brazilië heeft Nemetschek eigen vestigingen voor verkoop en ondersteuning van Scia software, er zijn concrete plannen voor expansie in Azië. Door de bundeling van krachten binnen de Nemetschek Business Unit Engineering is een ruimer aanbod aan software beschikbaar voor diverse segmenten in de constructiewereld.

Dit betekent ook dat we de website van Scia (www.scia-online.com) in de nabije toekomst zullen vervangen door www.nemetschek-engineering.com, die in meer talen een ruimer publiek zal aanspreken. Ook de eNews krijgt een bredere lezersgroep voor alle gebruikers van één van de producten van de BU Engineering.

 

internationalization

Andere websites van Scia:
forum, blog, e-learning center, student campus, eurocodes online, webshop en de release site Scia Engineer 2012.
 


 
 

Overkapping van een vismarkt op een pier in La Libertad, El Salvador

 
     
 

RyklinOver Statics Ryklin
Het bedrijf Statics Ryklin wordt geleid door Dhr. Sergej Ryklin. Dit bedrijf is gespecialiseerd in planning en optimalisatie van staal-, aluminium-, volumetrische-, composiet-, hout- en membraan-structuren, projectadvies, bouwfysische berekeningen, dynamische studies en projectcontrole. De filosofie van Statics Ryklin is gebaseerd op flexibiliteit bij het plannen dankzij een geïntegreerd 3D ontwerp, met als doel om – vanaf de beginfase – haalbare en goedkope oplossingen te vinden. Het bedrijf heeft een rijke ervaring in residentiële en industriële gebouwen, parkeerruimtes, voetgangersbruggen, zwembaden, silo's, membranen…

Over het project
Dit project betreft de overkapping van de populaire vismarkt op de pier in La Libertad in El Salvador, een schilderachtige en toeristische locatie. Een permanent dak was noodzakelijk vanwege de zeer snel veranderende weersomstandigheden in de regio.

Het idee van een vier-punt-kegel vorm met een "flying away" neus werd ontwikkeld, rekening houdend met volgende criteria: effectieve bescherming tegen weersinvloeden langs de ongeveer 100m lange marktplaats, alsook bescherming tegen zon en regen voor het grondoppervlak aan de ingang van de markt. Het geheel werd bekeken in functie van de diverse strandactiviteiten en met behoud van het open uitzicht van de pier op de prachtige natuurlijke omgeving.

Footbridge "the Spine" for Merck Serono - Vevey, Switzerland
Footbridge "the Spine" for Merck Serono - Vevey, Switzerland
Footbridge "the Spine" for Merck Serono - Vevey, Switzerland
Footbridge "the Spine" for Merck Serono - Vevey, Switzerland

Software en modellering
De bestaande pier-constructie werd gemodelleerd in Scia Engineer met behulp van de 3D Free-Modelling Tool. Het model werd geëxporteerd als DWG/DXF naar de gespecialiseerde vormzoek-software "Formfinder" teneinde de vereiste vormen te vinden en aan te passen; dit resultaat gaat vervolgens naar de "Forten Software" voor het ontwerp van de membranen.

De resultaten van de Formfinding en de membraan berekeningen werden terug geïmporteerd in Scia Engineer teneinde de ondersteunende staalconstructie, ankers, rand- en hoekdetails en de fundering te ontwerpen. De volledige gedetailleerde structuur werd ontwikkeld in één 3D model zodat alle afstanden en hoogtes in de 3D ruimte precies bekeken konden worden. Voor een eenvoudigere afhandeling van de ingewikkelde ankers en verbindingen, werden overzichtstekeningen gecreëerd, gebaseerd op de hoofdstructuur.

De detailtekeningen zijn verwerkt binnen Scia Engineer met behulp van de hierin beschikbare modelleer- en tekentools.

 
 

 
 

Scia Engineer Tips & Tricks: Selecteren door middel van filters

 
     
 

In het eigenschappenvenster van Scia Engineer zijn 2 soorten filters en een potlood aanwezig. De eerste filter is afgebeeld met een lijst ernaast. Hiermee kan u selecteren op meerdere eigenschappen. De tweede filter is de meest gebruikte en is afgebeeld samen met een bliksemschicht. Hiermee kan snel gefilterd worden op 1 bepaalde eigenschap. Deze filters staan afgebeeld staan bovenaan het eigenschappenvenster, aangeduid in afbeelding 1.

Wanneer u bijvoorbeeld als eigenschap de doorsnede van de staaf selecteert en vervolgens op de tweede filter (met de bliksemschicht) klikt, zullen alle staven met diezelfde doorsnede geselecteerd worden.

Daarnaast is er de eerste filter, een filter op meerdere eigenschappen. Deze is minder bekend, maar eveneens zeer handig. Hiervoor klikt u eerst op de filter en vervolgens selecteert u het element waarvan u op bepaalde eigenschappen wil filteren (bijvoorbeeld een staaf, een knoop, een plaat). Nu kunt u filteren op meerdere eigenschappen en dit op 2 manieren:

  1. U kunt meerdere eigenschappen selecteren met behulp van de CTRL toets en vervolgens op "Pas toe" klikken (zie afbeelding 2). Nu worden alle staven geselecteerd die EN dezelfde doorsnede EN dezelfde excentriciteit hebben.
  2. U selecteert eerst de ene eigenschap (bijvoorbeeld een eerste doorsnede), u klikt op "Pas toe" en u selecteert een tweede eigenschap (een tweede doorsnede). Wanneer u weer op "Pas toe" klikt, zijn alle staven met OF de eerste OF de tweede doorsnede geselecteerd.

Deze filters zijn ingevoerd in Scia Engineer om het selecteren van elementen te vergemakkelijken.

Als er meer dan 500 elementen geselecteerd zijn, worden deze eigenschappen niet meer weergegeven, omdat het genereren van alle opties in het eigenschappenvenster tijd kan kosten. Daarom is het potlood achter de filters ingevoerd. Als u hierop klikt, zullen deze eigenschappen wel getoond worden en zal Scia Engineer het eigenschappenvenster hergenereren.

 


Afbeelding 1




Afbeelding 2

 
 

 
     
 
  • U heeft deze emailing gekregen omdat u bent ingeschreven voor de maandelijkse Nemetschek Scia eNews. Het geregistreerde adres is %PERS_EMAIL%.
  • Laat ons weten welke topics u vooral interesseren, zodat wij dit kunnen opnemen in een volgende uitgave. Of misschien heeft u andere suggesties om deze eNews te verbeteren. U kan hier reageren ...
  • Ik wil %EMAIL% uitschrijven op deze eNews ......
 

Nemetschek Scia nv - Industrieweg 1007 B-3540 Herk-de-Stad  - Tel: +32 13 55 17 75
Nemetschek Scia B.V. Kroonpark 10 NL-6831 GV Arnhem - Tel: +31 26 32012 30

 
       
Copyright © 2012 - [email protected]